Великден

Берлин - градът на свободата с директен полет от Варна 14 – 19 април 2020
Код на оферта: 192975
Маршрут:  Варна - Берлин - Варна

цена от
703 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Берлин - градът на свободата, с директен полет от Варна

Великденски празници 14 – 19 април 2020


/Индивидуална програма/


Берлин е бил столица през различните епохи от съществуването на германската държава и притежава ценно богато историческо наследство, стари архитектурни паметници, наред с модерно градско строителство и авангардни архитектурни образци. Сред най-популярните символи на Берлин се нареждат Бранденбургската врата, Райхстагът, Телевизионната кула, Червеното кметство, дворецът Шарлотенбург, Островът на музеите, Берлинската Катедрала, площадите Александерплац и Жендарменмаркт, Берлинската стена, новият площад Потсдам, както и още много други забележителности. В Берлин има всичко – от забавления до културни мероприятия, разходки с лодки, барове, концерти – всичко.


Хотел 3* от 359 евро/703 лева


Хотел 4* от 399 евро/780 лева



Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:

самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси

4 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* широк център

медицинска застраховка


Цените не включват:

Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;

Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;

Допълнителни екскурзии;

Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
трансфер летище-хотел-летище



Примерна програма


1-ви ден: 15 април
Полет от Варна в 14.50 Пристигане в Берлин в 16.25/летище Шьонефелд. Придвижване до хотела. Настаняване. Свободно време за разходка и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

2-ри ден: 16 април
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Берлин с двуетажен автобус с аудиогид на основните европейски езици. Автобусът спира на повечето важни забележителности, като може да слизате и се качвате по желание. /Билет валиден 24 часа - цена от 20 евро на човек, билет валиден 48 часа-цена от 25 евро на човек/.Нощувка.

3-ти ден: 17 април
Закуска. Може да разгледате Райхстага – вдъхновяващата сграда на Парламента, построена през 1894 г., където заседава и Бундестагът; островът на музеите/Museumsinsel/, където има 5 исторически музея, а целият район е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство.
Наблизо се намира и грандиозната катедрала Berliner Dom, позната още с името „Протестант Св. Петър”, датираща от 1905 г . Разходете се по булевард Унтер ден Линден, който свързва парк Лустгартен и Острова на музеите. В островния комплекс от музеи се намират Старият музей/Altes Museum/, Новият музей/Neues Museum/, както и Alte Nationalgalerie/старата галерия/ – националната галерия, съхраняваща творения на изкуството от XIX в.

Ако желаете да разгледате района по друг начин, може да го направите с романтична разходка по река Шпрее- цена от 25 евро.

4-ти ден: 18 април

Закуска. За да почувствате атмосферата на стария Източен Берлин- разходете се по Александърплац - Александърплац е един от най-популярните площади, наречен на руския цар Александър I при посещението му през 1805 г. Не пропускайте да посетите и символа на Берлин- Телевизионната кула/висока 368 м/, където се намира и въртящият ресторант. Площад „Потсдамер“ Най-посещаваният площад в центъра на Берлин е своеобразна забележителност за града. Тук се намират красиви търговски сгради, културни средища като театри, изложбени зали и други, лъскави небостъргачи, мол, алеята на звездите и множество места за отдих и магазини.
Други забележителности са Бранденбурската врата; дворецът Шарлотенбург – бароков замък , построен през 1701 г.; Берлинската стена – намираща се до река Шпрее, тя се простира на 1300 метра; площад Жендарменмаркт, където се намират концертната зала на Берлин, френската и германска катедрала, както и статуята на германския поет Фридрих Шилер. Нощувка.


5-ти ден: 19 април

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. И свободно време за разходка из Берлин. Може да посетите Дворецът „Шарлотенбург“, който е представител на барокова архитектура и се намира в едноименния район в Берлин. Дворецът има просторен парк и красива архитектура и си заслужава да бъде посетен.

В Двореца се организират класически концерти с вечеря, които може да посетите предходните дни-цените започват от 50 евро според местата.

Придвижване до летището в късния следобед.

Полет за Варна от летище Шьонефелд 21.10-00.40


Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 50% от стойността на пакета.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи за записване: валидна лична карта/паспорт. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единият родител се изисква нотариално-заверено пълномощно.

Заб.: Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.