Екскурзии с тръгване от Варна

Великден във Виена - полет от Варна
Код на оферта: 144944
Маршрут:  Варна - Виена - Варна

цена от
1113 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Великден във Виена - полет от Варна

Има места, на които човек колкото и пъти да се връща, винаги ще открива нещо ново и различно. Вижте Виена по традиционния начин - замъци, лукс, пазаруване....... Но я усетете като местните - насладете се на чаша кафе в типична виенска сладкарничка, отпуснете се на слънце в парка на Хофбург или прекарайте цял ден на пикник в зоологичеката градина на Шьонбрун

Цена –от 569 евро/1113 лева

Валидна за ранни записвания до 01.02.2016 или до изчерпване на местата

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел На човек в двойна стая На човек в един. стая Дете до 11г с 2 възрастни
La Prima Fashion hotel Vienna 4* или подобен http://laprimahotelvienna.com/ 569евро/1113лева 669евро /1308лева 409евро/800лева


Цената включва:
Самолетен билет Варна- Виена-Варнас летищни такси ;
4нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4* ;
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
Багаж за чекиране до 23кг – 80 лева за двете посоки / заплащат се по желание /;
Екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ‚


Полети:
29Април2016 Варна - Виена 13:30 – 14:25
03 Май 2016 Виена – Варна 09:55 – 12:40


Примерна програма:

  • Първи ден /29.04.2016/
Излитане от Варна ,пристигане във Виена в 14.25. Трансфер до избрания хотели настаняване.
Следобед свободно време или възможност за пешеходнаобиколка на центъра на Виенас гид с български език / срещу доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека /–Операта: една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург-бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.
Възможност за вечеря в типичен австрийски ресторант.

  • Втори ден /30.04.2016/
След закуска – свободно времеза самостоятелно посещение на Двореца Белведере -бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

  • Трети ден /01.05.2016/
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена
14:30 часа – възможност за посещение на двореца Шьонбрун / срещу доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт/-лятната резиденция на Хабсбурги, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина.

  • Четвърти ден /02.05.2016/
След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или посещение на :
Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. експоната с голямо историческо значение.
Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

  • Пети ден /03.05.2016/
Закуска. Трансфер хотел-летище. Полет от Виена за Варна 09:55 – каца 12:40
Резервации:Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 30% от цената.Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Форсмажор: TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.



Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт
За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Основни забележителности на Виена

Св. Стефан (Stephansdom)– внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена.

Имперският дворец Хофбург -под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение.

Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn)е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден.

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum)е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс,
Микеланджело и др.

Пратерът,е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава.

Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus) е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883г. и покрива периметър от над 13 500кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция.

Виенската опера (Wiener Staatsoper)се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година.

Кметството (Rathaus)е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети.

Дворецът Белведере (Belvedere palace)е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок.