Екскурзии с тръгване от Варна

Москва - Санкт Петербург - Минск
Код на оферта: 147352
Маршрут:  Почаев – Луцк – Смоленск – Москва – Санкт Петербург – Псков – Минск – Черновци

цена от
977 лв.
13 дни / 10 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Москва - Санкт Петербург - Минск

РУСИЯ - УКРАЙНА И МОЛДОВА

Почаев – Луцк – Смоленск – Москва – Санкт Петербург – Псков – Минск – Черновци

ПРОГРАМАТА Е ПОТВЪРДЕНА!

ЦЕНА: 977,00 лв /с включени руска + беларуска виза и такси/


ПРОГРАМА:

  • 1 ден
Отпътуване от Бургас (17.00ч. – бензиностанция ОМВ до Метро), от Несебър (17.30ч. – от Спирката на Феста Панорама ), от Варна (бензиностанция ОМВ Чайка – 19.30ч.), от Русе (Автогара – 22.00ч.). /Възможност за отпътуване от София (ЦА София – 16.30ч.) и Плевен (Автогара – 19.00ч.)/. Транзитно пътуване през територията на Румъния.

  • 2 ден
След обед пристигане в град Почаев, разположен в Тернополска област, в Западна Украйна. Посещение на Светата Успенска Почаевска Лавра, която векове е била свещенна опора на Православието в западна Русия. Нощувка в района на Луцк.

  • 3 ден
Закуска. Свободно време в един от най-древните градове в Украйна – Луцк. По обяд отпътуване за Русия. Нощувка.

  • 4 ден
Закуска. По обяд програма с местен екскурзовод /доплащане 5 евро/ в руският град–герой – Смоленск, разположен на брега на река Днепър – площад Ленин, Драматичния театър, Художествената галерия, музеят на скулптурите, катедралният храм Свето Успение Богородично, крепостните стени и др. Вечерта пристигане в столицата на Русия – Москва – един от най–красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 5 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод – Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най – старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва /доплащане 15 евро/. Нощувка.

  • 6 ден
Закуска. Посещение на архитектурно–исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт – Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл–Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Нощувка.

  • 7 ден
Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург.Вечерта пристигане във вторият по големина град в Русия. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 8 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод /доплащане 15 евро/: Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови.
Посещение с екскурзовод на руски език в Ермитажа /доплащане 35 евро – включва входна такса и екскурзоводско обслужване/ – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др.Това е най-големият музей в Русия. Свободно време. Нощувка.

  • 9 ден
Закуска. Посещение с екскурзовод на Нижний парк към Петродворец /доплащане 55 евро – включва входна такса и екскурзоводски услуги/ – бижуто на руското изкуство, където можете да се разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1000 хка.
Следобед посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 35 евро/. Нощувка.

  • 10 ден
Закуска. Отпътуване за Беларус. Кратка спирка в Псков – древен руски град, разположен на 732 км северозападно от Москва и на около 20 км от границата с Естония, едно от най-старите селища в Русия. Името на града, което в оригинал се изговаря „Плесков“, може да се преведе като „градът на бълбукащите води“, тъй като е разположен на брега на малката река Псков, която се влива във Великата река. Вечерта пристигане в Минск. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 11 ден
Закуска. Панорамна обиколка на столицата на Беларус с местен екскурзовод /доплащане 5 евро/ – главния площад, Държавния музей на Великата отечествена война, Кметството, Мариинската катедрала и др. Днес Минск е голям културен, административен и политически център на Беларус и заема площ около 256 кв.км и се е разпрострял от двете страни на река Свислоч. По обяд отпътуване за Украйна. Нощувка в района на Луцк.

  • 12 ден
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в Черновци за разходка из града с богато историческо минало, който заедно с гр. Лвов, е считан за културен център на Западна Украйна. Свободно време.

  • 13 ден
След обяд пристигане в Русе (Автогара). /Прикачване на автобус за Плевен и София/. Късно вечерта пристигане във Варна и Бургас.



В цената, калкулирана при 40 туристи, са включени
транспорт с автобус 3*
обявените 10 нощувки, калкулирани при настаняване в хотели 2/3* в двойни и тройни стаи – 2 нощувки със закуски в района на Луцк, 1 нощувка със закуска по път за Русия, 3 нощувки със закуски в Москва, 3 нощувки със закуски в Санкт Петербург, 1 нощувка със закуска в района на Минск.
водач-представител на фирмата по време на пътуването.
гранични и пътни такси
обикновена поръчка на руска и белоруска виза и такса визов център/,


В цената не са включени:
медицинска застраховка с покритие 30 000 евро – 25,00 лв. за лица до 60 год., 45,00 лв. – за лица над 60 год.
входните такси на посещаваните обекти
туровете в програмата:
обиколка с местен екскурзовод в Смоленск – 5,00 евро
туристическа програма в Москва /включва екскурзоводски беседи, входни такси за Третяковската галерия и Кремъл/ - общо 115,00 евро
разходка с корабче по р. Москва – 15,00 евро
обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 15,00 евро
посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 35,00 евро
посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 55,00 евро
посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 35,00 евро
обиколка с местен екскурзовод в Минск – 5,00 евро
автобусен билет от/до София – 37,00 лв.
автобусен билет от/до Плевен – 18,00 лв.


Забележка:
Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
Препоръчително е валута за лични нужди за Русия,да бъде обменена от България.


Необходими са:
валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане;
руска виза (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
белоруска виза (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на завръщане, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
медицинска застраховка с покритие 30000 евро за периода на пътуването;
за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация;
точен адрес и телефон за връзка.

Записването става с внесен депозит – 30% от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.