Нова Година

Нова година 2016 в Дубровник, Хърватска
Код на оферта: 119292
Маршрут:  Бургас - Стара Загора - София - Дубровник

цена от
695 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

НОВА ГОДИНА В ДУБРОВНИК, Хърватска

Посрещнете Новата 2016 Година в Дубровник – царство на красотата
с тръгване от Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и София
5 дни / 4 нощувки, 4 закуски, 3 вечери и 1 празнична вечеря, без нощен преход
30.12.15 г. – 03.01.2016 г.


1-ви ден:30.12.15 г. БУРГАС – СОФИЯ – ДУБРОВНИК
Отпътуване от Бургас от ул."Булаир" с/у х-л "Булаир" в 00.30ч. Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05.30ч. Преминаване през Сърбия и Босна и Херцеговина с кратки почивки за освежаване. Късно вечерта пристигане на Дубронишка ривиера, курорт Сребрено, разположен само на 6 км. от адриатическата перла - Дубровник. Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

2-ри ден: 31.12.15 г. ДУБРОВНИК
Закуска. Панорамен тур на Дубровнишка ривиера и Дубровник. Туристическа програма в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела и подготовка за вечерта. ТЪРЖЕСТВЕНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в балната зала на хотела. Нощувка.

3-ти ден: 01.01.16 г. ДУБРОВНИК
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора и градчето Цавтат. (с допълнително заплащане) Преминаване на хърватско-черногорската граница. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Туристическа обиколка в старият град на Будва: придвижвайки се по тясните улички и площадчета ще стигнем до църквата Св.Троица, катедралата Св.Йоан и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св.Никола и цяла будванска ривиера. Свободно време за обяд. Продължаване по маршрута за Котор, градът и природния район около него са включени в списъка на UNESCO. Туристическа обиколка в старият град: Западната порта на градските стени, Главния площад, Часовниковата кула, двореца на Дуковете, Византийския дворец, катедралата Св.Трифон. Кратко свободно време. Потегляне обратно към Хърватска. Посещение на градчето Цавтат известен като древният Епидавър на Адриатика, основан от древните гърци през 6в. пр.н.е. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: 02.01.16 г. ДУБРОВНИК
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия град Мостар в Босна и Херцеговина или до остров Корчула - родното място на Марко Поло. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: 03.01.16 г. ДУБРОВНИК – СОФИЯ – БУРГАС
Закуска. Отпътуване за България през Босна и Херцеговина по маршрут: Требинйе – Фоча – Вишеград. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961 г. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта, в Бургас ранно сутринта на 04.01.2015 г.

SHERATON DUBROVNIK RIVIERA 4*
www.dubrovnik-riviera-hotels.hr

Чисто новият луксозен SHERATON DUBROVNIK RIVIERA HOTEL отваря врати през лятото на 2015 г. Хотелът се намира на самото крайбрежие на Адриатическо море заобиколен от вечнозелена растителност и само на 5 минути шофиране от центъра на Дубровник. Разположен на първа линия в крайбрежното селище Сребрено, хотелът е идеален за тези, които търсят спокойна и релаксираща почивка далеч от тълпите туристи в Дубровник. Обекта ще разполага с изобилие от удобства, включително най-високо ниво на услугите в спа центъра, избор от заведения за хранене, предлагащи хърватска и международна кухня и басейни с чудесен изглед към морето. За децата е предвидена детска площадка и отделен детски басейн.
Настаняване: 239 просторни и модерно обзаведение стаи и 11 луксозни апартамента, всички снабдени със специално проектираните легла за максимален комфорт на хотелска верига SHERATON – Sheraton Sweet Sleeper Bed.
Удобства в стаите: Климатик, телевизор с плосък екран, Wi-Fi, сейф, сешоар, балкон с директен или страничен изглед море, мини бар
SPA & wellness: модерен СПА център включващ фитнес зала с кардио фитнес оборудване, сауна, парна баня, джакузи, масажи, множество козметични процедури и ароматерапия с местни билки, цветя и морска вода.
Ресторанти и барове: Ресторант Leut ще предлага на гостите възможност да се насладят на изискани специалитети от международната и далматинската кухня. Пиано бар - разположен във фоайето на хотела, ще предлага възможност да се отпуснете с чаша отлично кафе или чай сутрин и коктейли вечер, Pool бар - идеален моменти на спокойствие край басейна, ресторант Lungo Mare ще предлага избрани местни солени и сладки лакомства.
Басейни: Открит и закрит басейн с подгрята вода. Детски закрит и открит басейн. Шезлонги на басейните, Кърпи срещу депозитСпорт и свободно време: аква-аеробика, бадминтон, 2 тенис корта


Цена:
Тръгване от: От Бургас От София
Човек в двойна стая: 750 лв. 695 лв.
Човек в единична стая: 905 лв. 850 лв.
Трети възрастен: 680 лв. 625 лв.
1-во дете (0-05.99) на доп.легло в стая 2-ма възрастни: 270 лв. 215 лв.
2-ро дете (0-05.99) на доп.легло в стая 2-ма възрастни: 585 лв. 530 лв.
Дете (06.00-11.99) на доп.легло в стая 2-ма възрастни: 585 лв. 530 лв.


Цената включва:
  • 4 нощувки, 4 закуски, 3 стандартни вечери (блок маса) в хотел SHERATON DUBROVNIK RIVIERA 4*, Сребрено, Дубровнишка ривиера
  • 1 тържествена новогодишна вечеря в банкетната зала на хотел SHERATON DUBROVNIK RIVIERA 4*
  • напитка за добре дошли
  • безплатно ползване на wellness центъра на хотела ( басейн, сауна, фитнес )
  • подарък в стаята
  • жива музика в пиано бара на хотела
  • 15% отстъпка на масажите в wellness центъра на хотела
  • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • местен екскурзовод за обиколката в Дубровник
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

Цената НЕ включва:
  • входни такси за забележителностите по програмата
  • Дубровник - за посещение на Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор - възрастен 28 евро общо, дете до 14г. – 18 евро общо
  • екскурзия до Котор, Будва и Цавтат - 15 евро /организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/
  • екскурзия до остров Корчула – 25 евро /организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/
  • екскурзия до Мостар – 25 евро /организира се при група минимум 35 души, заявява се и се заплаща на място/
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за транспорт в двете посоки към Софийската цена: от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

Допълнителна информация:
  • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
  • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
  • Туроператора препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет.
  • Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.