Екскурзии в Италия

Нова година 2017 в Неапол
Код на оферта: 151823
Маршрут:  София - Неапол - София

цена от
890 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Неапол


ПРОГРАМА

  • ДЕН-1 / 30.12.2016
Полет от София за Неапол в 15:40 ч. Кацане в Неапол в 16:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

  • ДЕН-2 / 31.12.2016
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии по желание:
Полудневна екскурзия на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието, кметството, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия “Умберто I”, операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито (без включени входни такси).
Полудневна екскурзия до Помпей: Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод – възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Връщане е хотела.
Свободно време или по желание Новогодишна празнична вечеря (очаквайте нашите предложения) Посрещане на Нова Година. Нощувка.

  • ДЕН-3 / 01.01.2017
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободно време или възможнос за допълнителна екскурзия по желание до Амалфи и Соренто. Разглеждане на историческия център на Соренто и разходка по най-красивото и световноизвестно крайбрежие – Соренто, Амалфи, Позитано. Нощувка.

  • ДЕН-4 / 02.01.2017
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание до о-в Капри – един от символите на средиземноморието, съчетание на природна красота, естетика и морски дух. Нощувка.

  • ДЕН-5 / 03.01.2017
Закуска. Напуска на хотела. Трансфер до летището за директен чартърен полет с Авиокомпания Mistral Air Неапол – София.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси

Хотел Човек в двойна/ тройна стая Единична стая Дете от 2 до 10.99 г
B&B Napoli 3* 890 1070 830
Starhotels Terminus 4* 990 1200 950
NH Ambassador 4* 1060 1360 1020


Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:
Самолетен билет София – Неапол – София с директен чартърен полет на авиокомпания Mistral Air
Летищни такси валидни до 20.06.2016 г;
Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж
4 нощувки със закуски в избрания хотел;
Трансфер летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора за целия престой.


Цената не включва:
Новогодишна вечеря – 140 лв. за възрастен (заявява се и се заплаща от България);
Панорамна и пешеходна обиколка на Неапол – 50 лв за възрастен / 25 лв за дете;
Полудневна екскурзия до Помпей – 70 лв за възрастен / 35 лв за дете с включена входна такса;
Целодневна екскурзия до Амалфи и Соренто – 98 лв за възрастен / 49 лв за дете с включена входна такса;
Целодневна екскурзия до о-в Капри – 168 лв за възрастен / 84 лв за дете с включен трансфер, билет за корабче, такси;
Такса гориво и вредни емисии;
Лични разходи;
Туристическа такса в Неапол, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 3 евро на турист/вечер;


Полетно разписание:
София – Неапол / 30.12 / 15:40 – 16:25
Неапол – София / 03.01 / 13:00 – 15:35


Минимален брой: Полетът и стаите са гарантирани


Резервации:
Депозит при записване: 300 лв + име и фамилия на туристите на латиница
Доплащане: до 05.12.2016 г. + данни на туристите за медицинска застраховка


Анулации:
До 05.12.2016 г. неустойката при анулация е 300 лв
След 05.12.2016 г. неустойката е пълната сума


    • Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.



Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 25 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Неапол

50 лева / 25 лева (деца 2 – 12г)

Град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце) и галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси). Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела. Екскурзията започва около 09:00 часа и приключва около обяд.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език


Помпей (полудневна екскурзия)

70 лева / 35 лева (деца 2 – 12г)

Вулканът, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.
Трансфер до хотела.

Цената включва: транспорт, входна такса, слушалки и екскурзовод на български език


О-в Капри (целодневна екскурзия)

168 лева / 84 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване с корабче до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език


Амалфи и Соренто (целодневна екскурзия)

98 лева / 49 лева (деца 2 – 12г)

Амалфийското крайбрежие - Целодневна екскурзия до Соренто и Амалфи: Отпътуване рано сутринта за Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града с разглеждане на: църквата Св. Антонино, панорамната площадка в градската градина, централният площад Пиаца Тасо и централната търговска улица Сан Цезаро.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите представлява: Катедралата, датираща от 14 век, централната търговска улица Сан Цезаро или манастирът Сан Франциско.
Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно. Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. , чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.

Цената включва: транспорт, слушалки и екскурзовод на български език


ХОТЕЛИ


B&B NAPOLI 3*

http://www.hotel-bb.com/it/hotel/napoli.htm

Местоположение
B&B Napoli се намира в историческа сграда от 19-ти век., на площад Гарибалди, на 200 метра от Стария град. Неговата отлична локация го прави изключително удобен за достигане до всички основни туристически забележителности за кратко време. Железопътната гара в Неапол и автобусна спирка на метролиния 1, също се намират в близост до хотела. Хотелът е наскоро реновиран, за да осигури още по-голям комфорт на своите гости.


Ресторант
Закуската се сервира на блок-маса и включва широка селекция от кроасани и домашно приготвен хляб, понички, сладкиши, кифли, зърнени храни, кисело мляко, крема сирене, бъркани яйца и др. В залата за закуска на разположение има и микровълнова печка. Закуската е от 7:00 до 10:00 ч.


Стаи
Хотелът предлага единични, двойни и тройни стаи. Те са оборудвани с:
Климатик;
Сателитна телевизия
Сешоар.


На територията на хотела:
24 часа рецепция;
Асансьор;
Магазин;
Модерни конферентни зали;
WI-Fi интернет с безплатен достъп на територията на хотела.


Домашни любимци
Домашните любимци са разрешени. Доплащане – 5.00 € на ден.


Starshotels Terminus 4*

http://www.starhotels.com/it/i-nostri-hotel/terminus-napoli/


Местоположение
Starhotels Terminus е романтичен 4-звезден хотел в историческия център на Неапол с изглед към оживения площад Гарибалди, истински пример за италианско гостоприемство. Хотелът е с изключително стратегическо място, тъй като се намира само на няколко крачки от спирка на метрото L1 Гарибалди, чрез която няколко минути може да се достигне до основните забележителности на града. Starhotels Terminus 4* е в близост и до централната ЖП гара, което го прави идеалното място да прекарате един романтичен уикенд в Неапол.
От панорамната тераса, намираща се на 7-мия етаж, се разкрива невероятна гледка към морския град.


Стаи
Хотелът разполага общо с 172 – стандартни стаи, стаи супериор, малки апартаменти и апартаменти. Всички стаи са с изглед към града или към красивия двор. След изпълненият с емоции ден, уютните стаи със спокойна атмосфера и приятни цветове ще са идеалното място за отмора. Стаите също имат безплатен достъп до Wi-Fi интернет.
Всички стаи са обзаведени с:
Бюро с лампа
Минибар
TV с чуждестранни сателитни канали
Сейф
Климатик
Телефон
Сешоар


Ресторант
Ресторантът Odeon е идеалното място да опитате типична неаполитанска и интернационална кухня. Като част от менюто са: бейби октопод с картофи и каперси, филе от говеждо месо с патладжан и бадеми или кнедли с моцарела и пресни домати. Ресторантът включва:
А-ла-карт мену;
Пълна американска топла и студена закуска на блок-маса.
Барът на хотела предлага истинско еспресо кафе, направено по традициона неаполитанска рецепта. Панорамната тераса, с изглед към залива на Неапол е идеално място за романтична вечеря.


На територията на хотела
Starhotels Terminus предлага всички услуги, които ще намерите в 4-звезден хотел:
Румсървис;
Безплатен Wi-Fi достъп;
Голям гараж;
Коли под наем;
Фитнес зала ;
Тераса с панорамна гледка към залива на Неапол и Везувий;
Портиер;
Пране;
Сейф;
Съхранение на багаж.


Конферентни зали
Хотелът разполага с 10 конферентни зали оборудвани с:
Wi-Fi итернет;
Озвучителна система;
Екран;
Проектор;
Флипчарт.


Домашни любимци
Дoмашните любимци са добре дошли.



NH Napoli Ambassador 4*

http://www.nh-hotels.com/hotel/nh-napoli-ambassador?


Местоположение
NH Napoli Ambassador 4* е модерен небостъргач, извисяващ се над историческя център на Неапол. Туристите обичат местоположението на хотела, осигуряващо им лесен достъп до най- известните търговски улици на града, както и главните му забележителности – на по- малко от 10 минути пешеходно разстояние от Castle Maschio Angioino, Palazzo Reale и Via Roma, на 500 метра от конгресния център Stazione Marittama и в близост до пристанището на Неапол.


Стаи
Стаите на хотел NH Napoli Ambassador 4* има едно общо нещо по между си – невероятна гледка! Хотелът предлага изключителната възможност за гледка към Вулкана Везуий, към града или морето. Всички стандартни стаи разполагат с:
Климатик;
Принадлежности за баня;
Сешоар;
Минибар;
Сейф;
Баня с душ или вана;
Възможност за бебешка кошарка ( с предварителна заявка и на запитване);
Възможност за допълнително легло;
Възможност за настаняване с домашен любимец;
Безплатна безжична интернет връзка;
Телевизор със сателитни канали.


Ресторант
Прясно приготвената закуска ще ви подсигури един балансиран и здравословен старт на деня. Бюфета на закуска включва широк избор от фрешове, сладкиши, колбаси, сирена, плодове, йогурт, хляб и още много други. Също така може да поръчете топли ястия по меню. Ако сте ранобудни или ви се налага да закусите преди ресторантът да е отворен, попитайте на рецепция за възможност за „Закуска за ранобудни“.

Работно време:
„Закуска за ранобудни“
От Понеденик до Неделя – 5:00 – 7:00 часа

Закуска:
От Понеделник до Петък – 7:00 – 10:00 часа
Събота – 7:00 – 11:00 часа
Неделя и официални празници -7:00 – 12:00 часа

Ресторант La Loggetta приканва гостите си да се насладят на елегантността и кухнята на ресорант La Loggetta, който предлага ястия от прясно уловена риба, местни специалитети и средиземноморска кухня. Гостите на хотела могат да се насладя на креативно изготвеното меню, специално подготвено от най- пресните местни и сезонни съставки. Уверете се, че ще разгледате винения лист със специална селекция, пригоден, така че да допринесе за по-добрия вкус на вашето ястие.

Работно време:
Обяд – Понеделник до Неделя – 12:30 – 14:30 часа
Вечеря – Понеделник до Неделя – 19:30 – 00:15 часа
NH Ambassador 4* Bar – ще откриете бара точно до ресторанта на първия етаж, които е модерно обзаведен, оборудван с настолни лампи, придаващи уют. Ще може да се отпуснете на бара, докато разглеждате винения лист или коктейлното меню, или може би ще изберете да опитате чаша от местното лимончело.

Работно време:
Понеделник до Неделя – 07:00 – 00:00 часа


На територията на хотела:
24 часа рецепция;
Асансьор;
Конферентна зала;
WI-Fi интернет с безплатен достъп на територията на хотела;
Паркинг;
Малък фитнес салон;
Климатизирани помещения;
Стаи за хора с двигателни увреждания;
Настаняване с домашни любимци;
Обмяна на валута;
Пране;
Събуждане по телефона.
Конферентните зали:
Аудиовизуални услуги;
Бизнес център с работна част;
Факс;
Лаптоп под наем;
Офис принадлежности;
Проектор;
Ксерокс;
Принтер.