Нова Година в Турция

Нова година 2017 в Чанаккале - Kolin Hotel 5*
Код на оферта: 152154
Маршрут:  Варна – Бургас – Чанаккале – Бургас – Варна

цена от
475 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Нова година 2017 в Чанаккале - Kolin Hotel 5*

4 дни/ 3 нощувки със закуски и вечери + Новогодишна Гала вечеря
С АВТОБУС, без нощни преходи

www.kolinhotel.com


ЦЕНИ:

Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая Дете до 6,99г. с двама възрастни в стая Дете 7-11,99 г. с двама възрастни в стая
475 лв 665 лв 155 лв 285 лв


Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус;
3 нощувки със закуска в хотел Kolin Hotel – 5* в Чанаккале;
Вътрешен басейн, детски басейн, сауна, турска баня, финландска баня, джакузи и фитнес;
2 вечери на шведска маса;
Новогодишна Гала вечеря на сет меню, неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки, български дисководещ, шоупрограма и ориенталско шоу;
Посещение на търговски центрове в Чанаккале;
Посещение на търговски център КИПА в гр. Кешан;
Медицинска застраховка с асистанс;
Пътни, гранични и фериботни такси;
Водач-екскурзовод от Туроператора. По пътя се дава подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, интересни факти и др.
Собствен транспорт: Отстъпка 75 лв. от пакетните цени.


Цената не включва:
Допълнителни екскурзии
Екскурзия до Троя – възрастен – 25 евро, дете (4-9г.) – 15 евро, дете (0-3г.) – безплатно.
Екскурзия до Асос – възрастен – 35 евро, дете (4-9г.) – 20 евро, дете (0-3г.) – безплатно.
Обзорна обиколка на Чанаккале – 15 евро


Допълнителна информация:
Вечерите (без Новогодишната) не включват напитки. Те се заплащат на място.
По време на вечерите (без Новогодишната) е разрешен вносът на собствен алкохол срещу такса от 10 турски лири (около 6лв) на бутилка.

Условия за ранни записвания:
30% авансово плащане при записване и сключване на договор;
Доплащане на остатъка до 15.12.2016



ПРОГРАМА

  • 1 ден, 30 декември: Варна – Бургас – Малко Търново – Чанаккале
06.00 Тръгване от Варна. 08.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Пресичане на протока Дарданели с ферибот. Около 16.30 Пристигане в Чанаккале. Настаняване в хотел Колин. Свободно време.
Вечеря на шведска маса (без включени напитки). Нощувка.

  • 2 ден, 31 декември
Закуска на шведска маса. Свободно време или
09.00-14.00 Екскурзия до Асос – вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна Турция в провинция Айвалък, на 87 км южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и … най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа. И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанети, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина.Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр. Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета.
Цена: 35 евро – посещение на руините на Асос, Храма на Атина, пристанището в селището Бехрамкале, Античният театър, входни такси, двупосочен трансфер, лицензиран екскурзовод.
20.00 Празнична Гала вечеря на сет меню (сервиране) с неограничена консумация на неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки. За доброто настроение на гостите е подготвена богата шоу програма, ориенталски танци, български дисководещ, томбола и много допълнителни изненади. След 01.00 всички питиета се заплащат.
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Нощувка.

  • 3 ден, 1 януари
Закуска на шведска маса. Свободно време или
12.00-15.00 Екскурзия до Троя
Троя е град, разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследстео на Юнеско през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.
За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци.
Цена: 25 евро – двупосочен трансфер, входни такси, екскурзовод на български език.
Връщане в хотела.
15.00-18.00 Трансфер до търговски центрове – молове TROYPARK и BURDA.
Цена: включено в пакета
Връщане в хотела.
Вечеря на шведска маса (без включени напитки). Нощувка.

  • 4 ден, 2 януари: Чанаккале – България
Закуска на шведска маса. Напускане на хотела. Преминаване Дарданелите с ферибот.
Спиране за покупки в търговски център КИПА в гр. Кешан.
Спиране в Лозенград за покупка на баклава, кадаиф, халва, ядки и др.
Около 19.00 пристигане в Бургас и 21.00 във Варна


Минимален брой група за осъществяване на пътуването: 35 човека
Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане;
Капаро – 30% от сумата в момента на записване.