Предколедни екскурзии

Екскурзия до Виена - Дунавска симфония
Код на оферта: 149636
Маршрут:  София – Будапеща – Виена – Будапеща – София

цена от
399 лв.
5 дни / 4 нощувки

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия до Виена - Дунавска симфония


Програма

  • 1 ден: София – Будапеща
Тръгване от София рано сутринта – 06:00 ч. от стадион „Васил Левски“ - паркинга пред централния вход. Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в Будапеща Настаняване в хотела. Нощувка в Будапеща.

  • 2 ден: Будапеща – Виена
Закуска. Следва автобусна обиколка, която включва преминаване по някои от мостовете на река Дунав като верижния мост Сечени, моста Маргит, моста Елизабет Ще видим Площада на героите и Рибарските Кули. За тези, които желаят ще имат възможност за разходка с корабче по река Дунав. Обиколката е с екскурзовод на български език и ще продължи около час. Ще видите едни от най-впечатляващите постройки като Унгарския Парламент, Будайската крепост и Рибарските Кули, а също и остров. Отпътуване към Австрия. Следва панорамна обиколка на града с автобус, по време, на която ще видите ринговата улица; Виенската опера; Австрийският Парламент; Имперският дворец Хофбург; Бургартен с паметника на Моцарт и разбира се, Кметството. Преминаване покрай Университета и двореца "Белведере", един от най-хубавите барокови образци, принадлежал на Хабсбургите. Продължаваме към увеселителен парк "Пратер", Уно сити със сградите на ООН и къщите на Хундертвасер. Настаняване в хотел. Нощувка във Виена.

  • 3 ден: Виена
Закуска. Пешеходна обиколка в Стария град: площад Мария Терезия, дворцовия комплекс Хофбург, площад Грабен с Колоната на Чумата, църквата "Свети Петър" и готическата катедрала "Свети Стефан". Свободно време за самостоятелни разходки. Вечерта възможност за вечеря в традиционен ресторант в известния виенски квартал „Гринцинг“. Нощувка.

  • 4 ден: Виена – Будапеща
Закуска. Възможност по желание за посещение на двореца „Шьонбрун“ - лятната резиденция на династията на Хабсбургите. Двореца е включен в списъка на ЮНЕСКО. След самостоятелната обиколка с аудио - гидове на избран от Вас език ще разполагате със свободно време, за да минете през магазина за сувенири, да се разходите из градините на двореца. Пожелание може да посетите музея на каляските, къщата на палмите, първата в Европа Зоологическа градина или да се изкачите до хълма Глориете, Следва свободно време във Виена. Възможност за посещение на увеселителния парк Пратер. Отпътуване за Унгария. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.

  • 5 ден: Будапеща – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.



Цена на човек в двойна / тройна стая,
в периферно разположен хотел: 399 лева


Цената включва:
Транспорт с автобус 3*/4*;
4 нощувки със закуски в хотели 2*/3* :
Виена: Zum Ochsenkopf www.hotel-ochsenkopf.at или хотел Софиеналпе 3* www.sophienalpe.at или подобен;
Будапеща: Hotel Karin www.karinhotel.hu или подобен;
Туристическа програма във Виена и Будапеща;
Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;


Цената не включва:
Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 65г.: 10 лева; до 75г.: 12 лева; до 80г.: 16 лева);
Единична стая: 100 лева;
Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща: 30 лева за възрастен и 15 лева за дете до 12 г. (при минимум 20 човека);
Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг, известен красив виенски квартал с автентична архитектура: 50 лева (Включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино – бяло или червено) (при минимум 20 човека);
Трансфер и входна такса за двореца Шьонбрун: Imperial Tour, с посещение на 22 стаи (http://www.schoenbrunn.at/en/plan-your-visit/tickets-tours.html): 35 лева / деца: 29 лева/;
Трансфер и входна такса за двореца Шьонбрун: Grand Tour, с посещение на 40 стаи: 41 лева / Деца: 33 лева / (http://www.schoenbrunn.at/en/plan-your-visit/tickets-tours.html);
Ползване на слушалка по време на панорамната и пешеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена: 5 лева;
Доплащане по желание за настаняване в топ център на Виена:
за хотел Терминус 2* http://www.terminus.at има места само за датите: 28.04.; 20.05.; 18.06.,27.07., 2.09.; 29.10., 17.12.
• 70 лева на човек в двойна или тройна стая в хотел топ център на Виена;
• 16 лева за дете до 12 г., настанено с двама възрастни в хотел топ център на Виена;
• 200 за единична стая в хотел топ център на Виена;


Намаления:
За дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 24 лева;
За дете до 5 г., настанено с двама възрастни за централен хотел: 149 лева;


Забележки:
Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Всички упоменати часове са приблизителни.
Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е задължително да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).