Предколедни екскурзии

Предколеден Рим
Код на оферта: 148795
Маршрут:  София - Рим - София

цена от
490 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Предколеден Рим


ПРОГРАМА
Рим – Ватикана – Неапол и Помпей

  • ДЕН-1
Събиране на летище София. Отпътуване от летище София за Рим. Кацане на летището в Рим. Трансфер до хотела.
Панорамна автобусна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език (включена в цената): Арката на Константин, Колизеума – запазил спомена за една величествена империя, Форумите на Август, Цезар и Траян, хълма Капитолий със статуята на Марк Аврелий, църквата Св. Георги, Устата на Истината, Храмовете на Херкулес и Портуниус, най-големия стадион Чирко Масимо, Авентинския хълм и Малтийския Орден, Авентинския хълм, площад Венеция, Колоната на Траян, замъка на Ангела, църквата „Св. Петър“ и др.
Настаняване. Свободно време. Нощувка.

  • ДЕН-2 Рим – Ватикана – Римски площади
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание:
Посещение на Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър с екскурзовод на български език.
Пешеходна обиколка на Римските площади с екскурзовод на български език Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.
Нощувка.

  • ДЕН-3 Рим – Неапол – Помпей – Рим
Закуска. Свободно време в Рим или целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Панорамна обиколка на Неапол – живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основан от гръцки колонизатори.
Нощувка в Рим.

  • ДЕН-4 Рим – София
Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси

Дата Хотел Човек в двойна/ тройна стая Единична стая Дете 2-11.99 в стая с 2 възрастни
08.12 – 11.12 Consul 3* 490 690 460
08.12 – 11.12 Marc’Aurelio 4* 720 820 620



Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

Самолетен билет София – Рим – София с авиокомпания Bulgaria Air
Летищни такси валидни към 20.06.2016г
3 нощувки със закуски хотел 4*
Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на Рим
Трансфер летище – хотел – летище
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач от България за екскурзията


В цената не е включено:

Екскурзия до Неапол и Помпей с професионален екскурзовод на български език (цената включва ползването на слушалки, трансфер от хотела и местен лицензиран екскурзовод) – 109 лв. за възрастен / 78 лв. за дете. Входни такси – Помпей 11 евро
Пешеходна обиколка на Римските площади с екскурзовод на български език (цената включва ползване на слушалки и местен екскурзовод) – 35 лв. за възрастен / 18 лв. за дете
Посещение на град-държава Ватикана – Ватикански музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“ (цената включва еднопосочен трансфер от хотела до Ватиканските музеи, такса резервация, входна такса за музеите и църквата „Св. Петър“, слушалки по време на обиколката и местен лицензиран екскурзовод) – 85 лв. за възрастен / 42 лв. за дете;
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет, 6 евро за 24 часа);
Туристическа такса в Рим, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 6 евро на турист/вечер;
Разходи от личен характер


Резервации
Депозит: 300 лв при записване
Доплащане: 22 дена преди дата на тръгване


Условия за анулация
До 22 дни преди датата на пътуване – 100 лв
При по-малко от 22 дни до датата на пътуване – 100% неустойка


Часове на полетите
София – Рим: Излита в 07:40 / Каца в 08:50
Рим – София: Излита в 09:50 / Каца в 12:50


Забележки
Минимален брой за провеждане на пътуването няма. Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.
Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.


Допълнителни екскурзии:

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

  • Панорамна обиколка на Рим
Включена в цената
Разглеждане на: Върховния Касационен Съд; площад “Кавур”; Замъкът “Сан`т Анджело” – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; базиликата “Свети Петър” – най-голямата ренесансово-готическа катедрала в християнския свят, в чието строителство участие взимат архитекти като Браманте, Микеланджело, Рафаел; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата “Санта Мария ин Козмедин”, известна с мраморния си релеф “Устата на истината”.
Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; “Циркус Максимус”; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескулино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата “Сан Клементе” с гроба на Константин-Кирил Философ.
Панорамната обиколка продължава към площад “Венеция”; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата “Санта Мария ин Арачели” и Капитолийските музеи и др. Трансфер до хотела.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

  • Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата „Св. Петър“
85 лева / 42 лева (дете 2 – 12г)
Разходка из единствената по рода си държава, където духът и материята съжителстват от векове. Строгият и ревностен ред спазван и до днес доказват, че човек е способен да постигне съвършенството, което Бог е пожелал.
Разглеждане на Ватиканските музеи, където се съхраняват изключителните папски колекции от произведения на изкуството, произлизащи от всички краища на света: богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация.Обиколката включва посещение на Сикстинската капела, в която са рисували едни от най-големите представители на Ренесанса като Ботичели, Гирландайо и Перуджино, а тавана и едната от стените са рисувани от Микеланджело. Обиколката завършва с посещение на базиликата „Св.Петър“.
Цената включва: еднопосочен транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване на български език.

  • Римските площади
35 лева / 18 лева (дете 2 – 12г)
Пешеходна разходка до едни от най-красивите места в Рим: площад “Испания” – където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата “Санта Тринита дей Монти”; Фонтана “Ди Треви” – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеона; площад “Навона”. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт.
Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език.

  • Неапол и Помпей
109 лева / 78 лева (дете 2 – 12г)
Целодневна екскурзия до Неапол и Помпей, без включена входна такса за археологическите разкопки в Помпей. Туристическа програма в Неапол.
Вулканът Везувий, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град – Помпей, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.
Екскурзията продължава с разглеждане на Неапол – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга.
Включва: трансфер и екскурзоводско обслужване на български език.


Описание на хотелите:

  • SEBRAELI 4*
Настаняването е в хотел 4* от веригата Seb Raeli: http://www.sebraeli.net/i-nostri-alberghi.
Всички хотели са разположени в центъра на Рим, на пешеходно разстояние до 500м от гара Термини и отговарят на своята категория. Стаите имат климатик, ТВ, баня с душ и тоалетна и са комфортно обзаведени.
Всички хотели са близо един до друг и са равностойни, като обзавеждане и ниво на услугите и закуската.
Конкретното име на хотел ще бъде ясно в дните преди полета.


  • Marc ‘Aurelio Hotel 4*
http://hotelmarcaurelio.it/

Местоположение
Хотел Marc ‘Aurelio 4* е разположен само на 500 метра от метростанция Корнелия по червената линия на метрото на 4 спирки от църквата Свети Петър. Хотел Marc ‘Aurelio 4* е прекрасен избор за екскурзия и опознаване на Древния Град тъй като до основните забележителности на Рим като площад Испания или площад Навона се стига лесно и бързо с метрото. Летище Фиумичино е на 20 минути път с кола/ автобус.

Стаите
Хотел Marc ‘Aurelio 4* разполага със 120 просторни и удобни стаи, обзаведени в класически стил, които ще допринесат за приятния престой във Вечния град. В зависимост от предпочитанията на гостите сана разположение единични, двойни, тройни и фамилни стаи.

Хотелът предлага във всички стаи:
Климатик
Дървени подове
Самостоятелна баня с душ или вана