Екскурзии в Италия

Свети Валентин 2017 в Рим
Код на оферта: 153311
Маршрут:  София - Рим - София

цена от
1149 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Свети Валентин 2017 в Рим


Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Рим и богата екскурзоводска програма на български, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Алиталия”.



ПРОГРАМА:

11.02.2017 - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Настаняване в хотела. По жeлание – факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.

12.02.2017 - Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Нощувка.

13.02.2017 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв за възрастни и 69 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.

14.02.2017 - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Възможност за вечеря в типичен римски ресторант с програма (тенори и сопрано, изпълняващи известни оперни арии и италиански канцонети) - при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Нощувка.

15.02.2017 - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.



ЦЕНИ:

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C D E
цена на възрастен в двойна стая 1149 лв. 1185 лв. 1225 лв. 1289 лв. 1419 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1266 лв. 1467 лв. 1366 лв. 1477 лв. 1716 лв.
цена на трети възрастен в стая 1149 лв. 1177 лв. 1194 лв. 1258 лв. 1403 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1009 лв. 1045 лв. 1085 лв. 1109 лв. 1239 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1049 лв. 1085 лв. 1125 лв. 1189 лв. 1319 лв.



ХОТЕЛИ:

Хотели, които използваме при съответния вариант:

А Kennedy***
Хотел “Кенеди” се намира в историческия център на Рим, до Базиликата Санта Мария Маджоре, в близост до Операта и термите на Диоклециан. Звукоизолираните стаи разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, напълно оборудвана баня/WC.

B Andreotti***
Хотелът се намира в историческия център на Рим, недалея от пл. ”Република”. Стаите разполагат с климатик, директен телефон, сателитна телевизия, минибар, напълно оборудвана баня/WC, сешоар.

C Fiamma***
Хотелът е разположен непосредствено до Термите на Диоклециан, в центъра на града. Има връзка с всички видове градски транспорт, разполага с широко фоайе, ресторант за закуска. Всички стаи разполагат с: напълно оборудвана баня/WC, сешоар, директен телефон, SAT TV, климатик.

D Best Western Villafranca****
Хотелът се намира само на няколко метра от метростанция Castro Pretori и е съвсем близо до гара Termini. Хотелът се намира близо както до туристическата част на града, така и до шопинг и бизнес зоната. Стаите разполагат с безжичен интернет, телефизор, сейф, климатик, телефон, баня и тоалетна.

E Best Western Universo****
Хотелът е от веригата Best Western и се намира в историческия център на Рим, близо до Операта, площада на Републиката и недалеч от пл. Венеция и Виа Венето. Стаите са звукоизолирани, разполагат с климатик, сателитна телевизия, минибар, сейф, напълно оборудвана баня/WC.



    • Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • Самолетен билет
  • Трансфер
  • Летищни такси
  • Съответният брой нощувки + закуски
  • Екскурзоводски услуги



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

  • Разглеждане на Ватикански музеи
  • Програма "Цветовете и ароматите на Рим"
  • Вечеря в типичен римски ресторант с програма
  • Билети за Римската опера (при заявка)
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв на човек на ден)
  • Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек)
  • Градска такса (City Tax)



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Ватикански музеи 75 лв. (за деца до 18 г. 59 лв.)
Разглеждане на Ватикана и Ватикански музеи с екскурзовод на български. С предварителна заявка и заплащане в България.
Цената включва: екскурзовод на български по време на визитата на пл. "Св. Петър", базиликата "Св. Петър" и Ватиканските музеи, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата, такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника.

Цветовете и ароматите на Рим 40 лв.
Факултативна пограма “Цветовете и ароматите на Рим” – полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български. Резервации се правят при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.
Обиколката влючва пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър.

Три базилики в Рим 35 лв.
Полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи”
Организира се при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе”, където се намира гробът на Св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника.


    • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока.




ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, туроператорът може да закупи билети за представление на Римската опера.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва:
в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.