Екскурзии в Турция

Кападокия - Земя на чудесата - от Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Шумен и други
Код на оферта: 208375
цена от
509 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   21.09.2022,  19.10.2022

Принтирай
 

Кападокия – Земя на чудесата

Това е 5-дневно удивително пътешествие в Страната на чудесата Кападокия, с посещение на столицата Анкара и на любимия Истанбул. Туристите ще видят спиращия дъха танц на дервишите, ще имат цял ден, за да обикнат Кападокия – приказни скални форми, подземни градове, скални църкви, крепости, долини - изумителна среща с един необикновен пейзаж и хилядолетна история. Предлага се вечеря в подземен ресторант с автентична турска кухня и богата фолклорна програма, посещение на подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения, ще видят автентичен танц на дервиши, както и ще изживеят невероятно приключение – полет с балон над Кападокия.


HALF BOARD / STANDARD ROOM

STANDARD ROOM възр в двойна стая 1 възр. 2 възр. 2 възр. + дете (0.00-2.99) 3 възр.
21.09.2022 509 лв 600 лв 1 018 лв 1 320 лв 1 527 лв
19.10.2022 509 лв 600 лв 1 018 лв 1 320 лв 1 527 лв


Информация за транспорт

Маршрут 1
Град на отпътуване Място Час
В. Търново, при мин. 8 човека автогарата 02:30 ч.
Габрово, при мин. 8 човека на изхода за Попово 03:30 ч.
Казанлък, при мин. 8 човека б-я Ромпертол 04:30 ч.
Стара Загора паркинг жп гара 05:00 ч.
Нова Загора спирка кръгово 05:30 ч.
Сливен бенз-я ЕКО, Дамарски мост 06:00 ч.
Чирпан, при мин. 8 човека спирка Център 04:30 ч.

Маршрут 2
Град на отпътуване Място Час
Попово, при мин. 8 човека автогарата 03:00 ч.
Търговище, при мин. 8 човека на изхода за Попово 03:30 ч.
Омуртаг, при мин. 8 човека бенз-я Ромпертол 04:00 ч.

Маршрут 3
Град на отпътуване Място Час
Разград, при мин. 8 човека спирката пред автогарата 02:30 ч.
Шумен, при мин. 8 човека автогарата 03:00 ч.

 • Доплащане за отпътуване от Разград - 40 лв.
 • Доплащане за отпътуване от Велико Търново, Шумен - 35 лв.
 • Доплащане за отпътуване от Габрово, Попово, Омуртаг, Търговище - 30 лв.
 • Доплащане за отпътуване от Казанлък - 25 лв.Програма на пътуването

Ден 1

Отпътуване от съответния град по маршрут Истанбул - Анкара.
Пристигане в турската столица вечерта.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед – отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотела. Вечеря.
Програма по желание – в 20:00 ч. посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, изпълнена с оригиналните танци на последователите на Мевляна.
Нощувка.

Ден 3

По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
По желание, възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит).
Последна нощувка в Кападокия.

Ден 4

Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще посетим подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. Отпътуване за Истанбул по обяд.
Настаняване в хотел в Истанбул късно вечерта. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма по желание: обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод. Пешеходна обиколка на площад "Султан Ахмед" - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. За Синята джамия, Топкапъ сарай, църквата “Света София” и Долмабахче сарай се дава информация, без да се посещават. Отправяме се по въжения мост над Босфора към азиатската част на града за да посетим местността Чамлъджа, където ще имате на разположение около 30 мин. за по едно турско кафе или страхотни селфита на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. Похвалете се на всички - вие сте на екскурзия в Истанбул!
Продължаваме с бонус - посещение на гигантския аквариум Sea Life – най-големият в Европа. Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и 5 тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Форум Истанбул, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркет REAL и IKEA.
Отпътуване за България.Цената включва
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
 • 1 нощувка в Анкара в хотел 3*/4* на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Кападокия в хотел 3*/4* на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Истанбул в хотел 3* на база закуска;
 • Екскурзионна програма в Анкара с местен екскурзовод на български език;
 • Екскурзионната програма в Кападокия с местен екскурзовод на български език (входните такси се заплащат допълнително);
 • Бонус: Посещение на Гигантския аквариум Sea Life (включва транспорт, не включва входна такса);
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г. и с включено покритие за Covid-19);
 • Представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

Цената не включва
 • Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Истанбул:
Музея на Анадолските цивилизации - 45 турски лири;
крепостта Ючхисар – 20 турски лири;
Скалните църкви на Гьореме – 75 турски лири;
Долината Зелве – 28 турски лири;
Подземния град Каймаклъ - 50 турски лири;
аквариум Sea Life – 145 турски лири за възрастни; 110 турски лири за деца;
 • Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит), Кападокия - 25 евро;
 • Разходка с балон над Кападокия - около 200-250 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
 • Посещение на автентично шоу на дервиши – цена 39,20 лв. (20 евро);
 • Обзорна обиколка на Истанбул – цена 23,60 лв. (12 евро). Изпълнява се при група от минимум 15 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод, без входни такси;
 • Всички услуги, предложени по желание;
 • PCR/антигенен тест;
 • Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица от 70 до 85 години – 2 лв./ден;
 • Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

Хотели по програмата
BUYUK AVANOS OR SIMILAR


Информация за допълнителни услуги

ВАЖНО:
 • Възможно е да настъпят промени в изпълнението на програмата, взависимост от противоепидемичните мерки в Турция към дадената дата.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
 • Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
 • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на туроператора;
 • Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
 • Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Внасяне на 30% капаро;
 • Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • Цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ:
Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, като заплати на туроператора такса за прекратяване на договора в размер, определен съобразно момента на прекратяване на договора, както следва:
30% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена в срок до 30 дни, считано от датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
50 % от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена 31 дни след датата на сключване на договора, но не по-късно от две седмици преди започване на изпълнението на туристическия пакет;
100% от общата цена на туристическия пакет, ако анулацията е направена от 14 и по-малко дни преди датата на започване на изпълнението на пакета или неявяване за отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 год., пътуващи с един родител или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Деца до 18 год. с различна фамилия по паспорт от единия родител, на граница трябва да представят оригинал и копие от акта за раждане.

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува със задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • Всички, желаещи да преминат границата на Турция, следва да представят:
отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
официален документ, потвърждаващ, че са изминали най-малко 28 дена от първия положителен PCR тест, в рамките на последните 6 месеца за лицата преболедували COVID-19.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Вечèрите са без включени напитки;
 • Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. *Желателно е туристите да са с удобни обувки.
 • Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. *Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (в района има много кафенета и магазинчета за сувенири).
 • Музейните такси задължително се заплащат в турски лири.
 • Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Законa за туризма, с полица № 13062110000071, валидна до 23.01.2022 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД