Екскурзии в Русия

Санкт Петербург и круиз Талин, Стокхолм, Хелзинки - полет от Бургас
Код на оферта: 186117
Маршрут:  Бургас - Санкт Петербург - Царское село - Талин - Стокхолм - Хелзинки

цена от
2450 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ + КРУИЗ – ТАЛИН - СТОКХОЛМ - ХЕЛЗИНКИ

4 нощувки в Санкт Петербург и 4 нощувки на круизния кораб „Принцеса Анастасия" със закуски и 4 вечери
8 нощувки/ 9 дни - 23.07 – 31.07.2020г.


ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Излитане от летище Бургас с чартърен полет за Санкт Петербург. Пристигане на летище Пулково.Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Обзорна екскурзия в Ермитажа. Общата площ на музея е 127 478 m².Грандиозен дворцов ансамбъл- официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18 век там вече били събрани най-добрите в Европа художественни цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. Днес Санкт-Петербургския Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни само оригинали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


2 ДЕН

Закуска.Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург: Марсово поле,Троицкия мост, Василевския остров и Дворцовия мост, лятната градина, музея на артилерията. Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Продължаваме с посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър I. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Свободно време за обяд. Екскурзия „Сборное кольцо” с посещение на Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. , храма „Спас на Крови” построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.

По желание и срещу доплащане посещение на Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3 ДЕН

Закуска. Автобусна екскурзия в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата.
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър I да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Връщане в хотела около 16:00 часа. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

По желание Нощна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.


4 ДЕН

Закуска. Царско село. Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер. Връщане в Петербург около 16.00ч. Свободно време. Вечеря . Нощувка.


5 ДЕН

Закуска.Свободно време. В 15.00ч. трансфер до круизния кораб „Принцеса Анастасия”. Регистрация и настаняване в каютите.18.00ч. отплаване от Санкт Петербург за Талин. Вечеря.Време за разходка и разглеждане на круизния кораб. За любителите на нощния живот има дискотека, шоу програма, ресторанти и кафенета, а шопинг маняците могат да посетят магазините.Нощувка.


6 ДЕН

Закуска. В 09.00ч. пристигане в Талин. Обзорна пешеходна туристическа обиколка на столицата на Естония . Ще видите средновековния замък Томпеа, Домската Катедрала, ще се запознаете с архитектурните забележителности на Стария град.Ще се запознаете с Долния и Горния град. Фотопауза на панорамни площадки, откъдето се открива прекрасен изглед към града и залива. Ще се разходите по колоритните улички на стария град с възможност да опитате места кухня и местна бира.Свободно време за обяд и самостоятелни посещения. Връщане на кораба в 17.00ч. В 18.30ч. отплаваме за Стокхолм. Вечеря. Нощувка.


7 ДЕН

Закуска. В 09.30ч. пристигане в Стокхолм. Обзорна автобусна и пешеходна екскурзия на Стокхолм. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. Ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството./включено в цената/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.Свободно време. В 16.30ч. връщане на кораба. Отплаване в 17.30ч. за Хелзинки. Вечеря. Нощувка.


8 ДЕН

Закуска. В 11.30ч. пристигане в Хелзинки. Обзорна автобусна и пешеходна екскурзия на Хелзинки. Впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време с възможност за хапване на прясна риба, приготвена пред вас на хелзинското пристанище. В 18.00ч. връщане на кораба. В 19.00ч. отплаване за Санкт Петербург. Вечеря. Нощувка.


9 ДЕН

Закуска. 09.00ч. пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до летището за полет до Бургас.


ЦЕНА: 2450 лв. на човек в двойна стая и двойна каюта В2


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Бургас- Санкт Петербург-Бургас с чекиран багаж до 23кг и ръчен до 10кг
летищни такси
4 нощувки със закуски и вечери в Санкт Петербург – хотел 3*в историческия център
4 нощувки със закуски на блок маса на круизния кораб „Принцеса Анастасия” в двойни каююти В2
трансфери летище-хотел-летище
описаните екскурзии в Санкт Петербург с екскурзовод на български език
описаните екскурзии с круизния кораб с екскурзовод на руски език
екскурзия в Талин-пешеходна в стария град в непосредствена близост до пристанището
екскурзия в Стокхолм-автобусно-пешеходна/автобус само за групата/
включен вход в известното Стокхолмско кметство
екскурзия в Хелзинки- автобусно-пешеходна /автобус само за групата/
входните такси на посещаваните обекти по програмата
медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

вечери на кораба – 34 евро на вечер/ вечерите са на блок маса с изключително богат асортимент от храни с включени напитки алкохолни/вино и бира/ и безалкохолни без лимит/
стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
лични разходи
медицинска застраховка за лица над 65г. – 25 лв. доплащане
нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете” – 45 евро при минимум 20 човека
балетен спектакъл в Мариинский театър,Михайловски театър, Ермитажний театър


Описание на круизния кораб:

• Круизен кораб Принцеса Анастасия - Princess Anastasia — това е съвременен круизен кораб, с възможност да приеме на борда си 2353 пасажири. Разполага със 834 каюти от различен клас. Инфраструктурата му включва 2 ресторанта: шведска маса и А ла Карт, барове, дискотеки, детски площадки, SPA, фитнес зала, казино, кинотеатър, магазин Duty Free, лекарски кабинет. каюта В2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта без прозорец, с климатик и баня с душ;
• Доплащане на каюта с прозорец – 90 лв.на човек за целия престой
• Възможност за луксозни каюти на запитване и срещу доплащане.
• Каюта В2 – на палуба 4, 5 или 6 над ватерлинията, каюта без прозорец, с климатик и баня с душ;
• Каюта А 2 –на палуба 4,5 или 6, каюта с прозорец, с климатик и баня с душ
• СНИМКИ И ОПИСАНИЕ НА КАЮТИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ НА ТОЗИ САЙТ: https://stpeterline.com/princess-anastasia


Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 40 % при сключване на договор
Доплащане – до 30 дни преди отпътуване