Екскурзии в България

Троян, Ловеч и Крушунските водопади
Код на оферта: 181368
Маршрут:  Троян - Ловеч - Крушунски водопади

цена от
99 лв.
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   21.03.2020,  09.05.2020,  27.06.2020,  25.07.2020,  22.08.2020,  17.10.2020

Принтирай
 

Град на отпътуване
Място
Час
Цена ранни записвания до два месеца преди отпътуване
Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 06:00 часа
99 лв.
109 лв.
Стара Загора паркинг жп гара 07:00 часа
99 лв.
109 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от Сливен в 06:00 ч. по маршрут Сливен – Стара Загора - Троян.
Разглеждане на Троянския манастир - третият по големина в България, разположен в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян. В главния църковен храм „Успение Богородично” се пази една от трите чудотворни икони в България - иконата на „Пресвета Богородица Троеручица”.
Продължаваме пътуването към пещерата Съева дупка.
Съевата дупка е образувана преди повече от един милион години от тектонски варовици. Богатото съдържание на калциев карбонат е спомогнало за образуването на разнородни природни форми с различно оцветяване. Съева дупка е разположена на 3 км южно от с. Брестница, тя е най-голямата забележителност, една приказна подземна перла в Брестнишкото землище.
Отпътуване за Ловеч, един от най-старите градове в България. Настаняване в хотел.
Четиридесет и пет хилядният Ловеч е разположен между хълмовете Стратеш, Хисаря и Баш Бунар. Последният е към изхода за град Троян и Стара планина. Там ще видите две красиво оформени чешми. Според стара легенда всеки, който дойде в града и пие вода от тях, завинаги остава тук.
Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Разходка в Ловеч, включваща пешеходна обиколка в архитектурно-историческия резерват „Вароша”. Отлично запазените къщи, музеи, църкви и уникалният покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Възможност за посещение на етнографския музей "Драсовата къща" и отлично запазената крепост, откъдето се открива панорама към града.
Отпътуване за Деветашката пещера, една от най-големите забележителности в района на Деветашкото плато и една от най-големите открити пещери в България. Общата ѝ дължина е 2 442 м, площ 20 400 кв.м, височината ѝ достига до 60 м.
През месеците юни и юли посещението на Деветашката пещера е забранено, за да не се нарушава нормалното възпроизводство на прилепните колонии. Тогава има организирано посещение на Къкринското ханче. Седем месеца преди залавянето на Васил Левски, ханчето е било наето за нуждите на Вътрешната революционна организация. Тук Левски е заловен от турски полицаи (заптиета) сутринта на 27 декември 1872 г. Днес единственият „свидетел” на историческите събития в двора на ханчето е вековният бряст. Повален е от буря през 1997 г. Укрепен е чрез консервационно-реставрационна дейност и напомня за Апостола на българската свобода.
Екскурзията продължава с посещение на Крушунските водопади.
Крушунските водопади се намират в един до скоро девствен регион на България - край село Крушуна, Ловешко. Известните водопади са разположени в южната част на селото, в местността Маарата. Лесно достъпната екопътека е изключително подходяща за приятна разходка. Природната забележителност включва огромен скален масив и река Маарата, водата на която образува феноменален карстов водопад с височина 20 метра - най-голямата в страната водна травертинова каскада с много прагове, водни басейнчета, своеобразна растителност и бигорови скали.
Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
 • Една нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 * в Ловеч;
 • Водач по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
 • Разходи от личен характер.

ВАЖНО:
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
 • При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
 • Туристическата агенция не носи отговорност при промяна на входните такси.
 • Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при минимум 35 човека;
 • цената е валидна при ранни записвания до два месеца преди датата на тръгване;
 • намаление за деца до 12 год., настанени с двама възрастни в стая - 89 лв.;
 • стандартна цена - 109 лв.
 • срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление (сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип).
 • Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
 • При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.
 • При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.


ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД