Екскурзии с тръгване от Стара Загора

Вълшебна Кападокия + Фестивал на Лалето за Великден
Код на оферта: 205540
Маршрут:  Стара Загора - Истанбул - Кападокия - Бурса - Стара Загора

цена от
625 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   30.04.2021

Принтирай
 

Вълшебна Кападокия + Фестивал на Лалето за Великден

Дати: 30.04.2021 – 05.05.2021

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ! С ВКЛЮЧЕНО ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Цена: 625.00лв


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 04:00ч. от Стара Загора. По маршрут: Димитровград - Кап.Андреево-Истанбул. Пристигане в в Истанбул преди обяд.
Стартираме нашата туристическа програма в Константинопол с посещение на Желязната църква - Българската църква Св.Стефан е заположена на брега на Златния рог. Продължаваме с панорамна обиколка и вълнуващ дневен круиз по Босфора, посещение на парк Емирган - разположен на площ от 470дка, всяка година тук се засаждат над 30 милиона луковици на лалета и пролетни цветя, фантастично аранжирани във всевъзможни фигури и цветни килими.
Настаняване в хотел. Възможност за организирана вечеря в рибен ресторант. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела.
Oтпътуване за Кападокия /преход с автобус 7-8 часа/. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Пристигане в Кападокия.
Настаняване в хотела. Вечеря.
По желание след вечеря – посещение на шоу спектакъл с фолклорни елементи и дервиши - вкл.аперитив.
Нощувка


ТРЕТИ ДЕН:

Рано сутринта по желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска.
Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник. Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия.
Късния следобед прибиране в хотела. Вечеря. Нощувкa.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска.
Програма по желание: Посещение с местен екскурзовод на подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела и над 20 етажа под земята, от които детайлно са проучени едва най-горните 8 етажа, а 4 етажа са отворени за туристически посещения.
Освобождаване на хотела. Отпътуване за Коня. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Освобождаване на хотела.
Екскурзионна програма: Посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най- четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най - либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли и на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Разглеждане на Дворецa Алаадин. Около обяд екскурзията продължава с отпътуване към Бурса и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на Центъра на света; според възгледите на Настрадин Ходжа. Пристигане в Бурса. Разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН:

Закуска.

Освобождаване на хотела. Възможност за свободно време за самостоятелно раглеждане на забележителностите на града.
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.


Пакетна цена на човек включва:

Транспорт с луксозен туристически автобус,
1 нощувка в Истанбул със закуска в хотел 4*,
2 нощувки в Кападокия със закуски и вечери в хотел 4*,
1 нощувка в Коня със закуска и вечеря в хотел 4*,
1 нощувка в Бурса със закуска и вечеря в хотел 4*,
Всички пътни и гранични такси по маршрута,
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 69г.,
Екскурзоводско обслужване на български език от професионални екскурзоводи,
Обзорна обиколка на Истанбул,
Дневен круиз по Босфора с посещение на парка Емирган,
Обзорна обиколка на Кападокия с възможности за посещение на музеи и обекти /таксите се заплащат на място/,
Обзорна обиколка на Коня и Бурса


Пакетната цена НЕ включва:

Крепостта Ючхисар – 10 т.л.,
Скалните църкви в Гьореме – 54 т.л.,
Долината Зелве – 18 т.л.,
Подземният град Каймаклъ – 42 т.л. + екскурзоводско обслужване 15.00лв,
Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 30 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство),
Полет с балон над Кападокия – от 200 - 260 евро,
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за лица над 70г – 15.00лв,
Вечерно фолкорно шоу с дервиши – 18 евро(Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
Вечеря в рибен ресторант на Златния рог в Истанбул - 30 евро


ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 Записване с минимално капаро – 50лв.
 Доплащане на 100% от сумата 10 дни преди отпътуване!
 Заявяване и предплащане на допълнителни екскурзии 10 дни преди отпътуване!
 Потвърждение за име на хотел – 10 дни преди отпътуване!
 Местата в автобуса се разпределят в момента на постъпване на резервацията и по реда на записване на туристите;
 Пътуването се осъществява с валиден документ за самоличност – Международен паспорт;
 За лица под 18 години, ако не са придружени от един или двамата родители – Нотариално заверена декларация /оригинал и ксерокопие/.
 Отпътуване от Казанлък при групи от минимум 10 души – доплащане 12.00лв/турист;
 При отказ от пътуване поради попадане под карантина, боледуване от Ковид19 или друго непреодолимо медицинско състояние, до 7 дни преди отпътуването туристи получава обратно всички внесени суми, при отказ туриста в срок по-малък от 7 дни преди отпътуването туриста запазва пълната внесена сума за пътуването под формата на ваучер, за което е длъжен да уведоми ТО и да представи официални документи - предписание от РЗИ, болничен, епикриза и т.н.
 При изискване за ПСР тест по дестинацията, такъв ще бъде организиран при преференциални условия за туристите, като при отказ за пътуване, внесената сума ще бъде запазена като ваучер без фиксирана дестинация.