Гърция

Екскурзия до Кавала, Солун и Метеора с тръгване от Варна и Бургас
Код на оферта: 154256
Маршрут:  Варна - Бургас - Кавала - Метеора - Солун

цена от
214 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 



ПРОГРАМА:

1-ви ден - петък:
Отпътуване в 03.30 ч. от Варна**, ул.“Антим I“; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир“ срещу х-л „Булаир“ през ГКПП Капитан Петко Войвода, Свиленград-Орменио, почивки по пътя. Пристигане в Кавала – разглеждане на стария град „Панагия” – старата византийска крепост, къщата и паметника на Мехмед Али, сградата “Имарет”, аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка.

2-ри ден - събота:
07.00 ч. Закуска. Отпътуване за Метеора – комплекс от скални манастири, разположени над градчето Каламбака, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Разглеждане на най-големия манастир: „Преображение Господне” (Великият Метеор), свободно време. /При възможност и желание посещение и на втори манастир/. Фото-пауза на място с очарователна гледка към отделената скала, върху която е разположен манастира „Св. Троица”. Посещение на фабрика за икони с прилежащ магазин за сувенири. Отпътуване обратно за хотела. Почивка по пътя в долината Темби, където има възможност да се посети скалната църква „Света Параскева” и извор с лековита вода, намиращи се в непосредствена близост до изворите на Афродита. Отпътуване и пристигане обратно в хотела. 21.00 ч. По желание и срещу доплащане от 20 € на човек посещение на бузуки-таверна с жива музика и вечеря. Нощувка.

3-ти ден - неделя:
07.00 ч. Закуска. Отпътуване за Солун. Автобусна обиколка на града с местен екскурзовод на български език: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус – построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа над персите, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър” с криптата, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време в търговската част на града. Отпътуване за България – почивки по пътя. Свободно време за покупки на бившия безмитен гръцки магазин. Около полунощ пристигане в Бургас.



Цена:

тръгване: от Бургас от Варна
Цена на възрастен в двойна/тройна стая: 198.00 лв. 227.00 лв.
Цена на дете до 12 г. в стая с 2-ма възрастни: 185.00 лв. 214.00 лв.


  • Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
  • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
  • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО



Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* на Олимпийската Ривиера;
пешеходна обиколка на старата част на Кавала;
екскурзия до манастирите на Метеора;
обиколка на Солун с местен екскурзовод на български език;
водач от агенцията;
туристическа застраховка с покритие 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.;
пътни и гранични такси.



Цената НЕ включва:

входовете на музеите и манастирите: около 6-10 евро общо: Кавала: Византийска крепост – 2.5 €; Археологически музей – 2 €; Солун: Археологически музей – 6 €, Византийски музей – 5 € /комбиниран билет за двата музея – 8 €/; Метеора: всеки манастир по 3 €;
ползване на климатик през летния сезон в периода 01.06-30.09.17 г. – 5 € на стая на ден;
гръцка бузуки-таверна с вечеря и музика: 20 € на човек – при група от минимум 20 туристи;
доплащане за единична стая – 30.00 лв. на вечер.
доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-84.99 год. – 6.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;



Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
  • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
  • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
  • Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Парична единица – евро;
  • Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.
  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

      • По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят***