Екскурзии с тръгване от Варна

Пленителна Бавария
Код на оферта: 144209
Маршрут:  Варна – Велико Търново – София – Загреб – Залцбург – Езерото Блед – Мюнхен – Линдерхоф – Нойншвайнщайн – Клагенфурт / Минимундус / - София - Велико Търново – Варна

цена от
380 лв.
7 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ПЛЕНИТЕЛНА БАВАРИЯ

Цени: от 380 лв.
7 дни / 4 нощувки със закуски


ПРОГРАМА:

  • 1 ДЕН / ВАРНА - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ЗАГРЕБ
Отпътуване от Варна в 22:00 ч. от ул.Антим I .От Велико Търново в 00:30ч. от Автогара Юг. От София 04:00ч. От пл.Александър Невски
Транзитно пътуване през Сърбия..

  • 2 ДЕН / ЗАГРЕБ
Пристигане в Загреб късния следобед .Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 3 ДЕН / ЗАГРЕБ - ДВОРЕЦЪТ И ЕЗЕРОТО БЛЕД 0 ДВОРЕЦЪТ ХЕРЕНХИМЗЕЕ - МЮНХЕН / 490 km/
Закуска.08:30 ч. Отпътуване за двореца в Блед. Пристигане в алпийския курорт Блед, известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Езерото се е образувало преди 14 000 г. при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината.Възможност за разходка с лодка и посещение на средновековния замък на Блед, построен върху скала, извисяваща се на 100 метра над езерото. Замъкът е дарен през 1004г. от германския император Хенрих II на епископ Албуин от Брихен. Свободно време.Отпътуване за езерото Химзее (най-голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенкимзее (билетът за корабчето до Херенкимзее не е включен в пакетната цена на екскурзията) Около 15:00 ч. отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

  • 4 ДЕН / МЮНХЕН /Столицата на провинция Бавария/
Закуска. Свободно време в Мюнхен или * По желание екскурзия до замаците Линдерхоф и Нойншвайнщайн .Около 8:00ч. Отпътуване за замъка Линдерхоф фееричния дворец - шедьовър в стил барок и рококо. Любимият дворец на "последния добър и самотен крал" –Лудвиг II построен след едно negowo посещение във "Версай".Разходка в градините на двореца и до "Пещерата на Венера". Посещение на замъка на рицарите "Нойшванщайн" в сърцето на Баварските Алпи - всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци. По желание разходка до висящия мост "Мариенбрюке", опънат над 92-метрова пропаст и 45-метров водопад.

Около 14:30 отпътуване за Мюнхен и разглеждане на града с екскурзовод на български език:

„Карлсплац” , “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; Най- старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; “Хофбройхаус” – бирария с неповторима баварска атмосфера ,датираща от 16 век .Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

  • 5 ДЕН / МЮНХЕН - КЛАГЕНФУРТ
Закуска . Около 09:00ч. Отпътуване за Клагенфурт .Около обяд пристигане в Австрийския град столицата на провинцията Каринтия. Старият град с централния площад – Алтер Плац (стария площад) и Ренесансовите сгради с очарователни дворове са основната атракция. Някои от забележителностите, които могат да бъдат видяни са фонтана с форма на дракон, бароковата катедрала, футболния стадион „Хипо Арена“, Минимундус – парк с около 150 минимизирани архитектурни модела на забележителности от целия свят. Посещение на Минимундус /входната такса не е включена в цената на пакета/ – Миниатюрният свят в Клагенфурт. В миниатюрният свят в парка са представени повече от 200 мини забележителности, пълни копия на оригиналите им от цял свят като Тадж Махал, Статуята на свободата, Белия дом, много от известните австрийски сгради, китайски и японски архитектурни ценности, както и изненадващо на една българска забележителност - Рилският манастир .Разглеждане на парка.Настаняване в хотел.Свободно време. Нощувка.

  • 6 ДЕН / КЛАГЕНФУРТ - БЪЛГАРИЯ
Закуска.Около 08:30ч. отпътуване за България.

  • 7 ДЕН / СОФИЯ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ВАРНА
Пристигане в София рано сутринта. Велико Търново около обяд. Варна следобед.


Отпътуване от: На човек в двойна стая / тройна стая
Варна / Шумен 420 лв.
Велико Търново / Севлиево 395 лв.
София 380 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози ; Медицинска застраховка ; Водач по време на пътуването ; Екскурзоводско обслужване по целия маршрут ; 4 нощувки със закуски в хотели 2* / 3* ,от които 1 в Загреб ,2 в Мюнхен или околностите , 1 в Клагенфурт ; Посещение на Езерото Блед ; Посещение на езерото Химзее и дворецът Херенхимзее, Посещение на Минимундус в Клагенфурт, Разглеждане на Мюнхен с беседа .


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Полудневна разходка до замъците Нойншвайнщайн и Линдерхоф с екскурзовод – 12 евро.
Входните такси за посещаваните обекти по програмата . Ориентировъчни цени - билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (10,50 EUR, за деца до 14 г. - 6 EUR), входна такса за Дойчес мюзеум в Мюнхен (8,5 EUR) , двупосочен билет за разходка с традиционна лодка "плетна" в езерото Блед (12 EUR); входна такса за църквата на острова в езерото Блед (3 EUR); градски транспорт в Мюнхен (2,50 EUR - еднопосочен билет); входна такса за замъка "Нойшванщайн" (12 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно); входна такса за двореца "Линдерхоф" (8,5 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно); двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" (7,10 EUR); входна такса за двореца "Херенкимзее" (8 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно);


ДОПЛАЩАНЕ: за единична стая - 100 лева, за медицинска застраховка за лица над 65 г. /8 лв. за целия период /.

НАМАЛЕНИЕ: за деца до 12 г. с двама възрастни - 60 лева.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт / лична карта ; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: депозит - 50 % от пакетната цена, доплащане - до 10 дни преди отпътуване.



Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение на мероприятията или часовете в зависимост от работното време на обектите , без това да ощетява участниците.