Екскурзии с тръгване от Варна

Прага и замъците на Бохемия
Код на оферта: 145921
Маршрут:  Варна - Бургас - Братислава – Бърно – Кутна Хора – Прага – Карлови Вари– Чески Крумлов – Будапеща

цена от
580 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Прага и замъците на Бохемия

ПРОГРАМА:

  • 1 ДЕН:
00:00 ч Отпътуване от Варна, от „Антим I”. 02:00 ч Отпътуване от Бургас, от бул.”Демокрация”, спирката на Трета поликлиника в посока Братислава. Настаняване в хотел 2/3* в района на Братислава. Нощувка.

  • 2 ДЕН:
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Братислава, която включва Старо место – прекрасни старинни сгради, не много широки пешеходни улици, красиви сладкарници и много приятни заведения. По улиците се срещат интересни бронзови статуи, създаващи весело настроение. Пешеходната част на Стария град има два площада — на единия се намира Народния театър, а другият е по-малък, на него се намира старото кметство на града. Може да се посети катедралата „Св. Мартин” – най- забележителната катедрала в Словакия. Над катедралата гордо се извисява най-големият замък в цялата страна – Братиславският Храд.
Отпътуване за замъка „Славков” – бароковата перла на Моравия, разположен в градчето Славков край Бърно, по-известно със старото си немско име – Аустерлиц. Разглеждане на двореца, уютни зали, богато украсени със стенописи и стуко декорации, колекция от произведения на изкуството на фамилията Кауниц, залата на Рубенс с копия на картини на известния художник, историческата зала, в която е обявено примирието между Наполеон и австрийския император след края на легендарната битка при Аустерлиц.
Отпътуване за Кутна хора - готическото бижу на Чехия. Известен не само като град-музей, но и като втория по значение в Бохемия след Прага. Неслучайно е попаднал в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Сред забележителностите на града са прочутите сребърни мини, както и изобилието от великолепни готически и барокови паметници, сред които най-силно блести катедралата „Света Варвара“. И не на последно място – тук се намира уникалната по рода си и единствена в цял свят църква, чийто интериор е изработен от човешки кости и черепи. Свободно време за разходка и вечеря.
Отпътуване за Прага, столицата на Чехия. Настаняване в хотел 2/3* в района. Нощувка

  • 3 ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (продължителност 4 часа). Често наричат столицата „Златна Прага” или „Майката на градовете”. Една от причините е може би голямото разнообразие от архитектурни стилове – тук ще срещнете барок, рококо, готика, романтизъм… Озовете ли се в Прага, оставате с усещането, че сте прекрачили прага на един вълшебен свят, изтъкан от романтика, старинна красота и приказност. Разглеждане на Пражки Храд и всичките му дворове, Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага. Разглеждане на интериора на Катедралата “Св. Вит” ( където са коронясвани пражките владетели), базиликата “Св. Иржи”, Стария кралски дворец, Черната кула. Разходка из Мала Страна, остров Кампа и по прочутия „Карлов мост” от 14 в. – най стария и най-пищния с тридесетте барокови статуи, които се извисяват от двете му страни. Кривите средновековни улички на Старое Место (Стария град) водят до Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада и, разбира се, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. ( с въртящите се на всеки кръгъл час фигури); Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театъра, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага.
Свободно време за посещение на Историческия музей или на Еврейския квартал и Златната уличка с къщата, в която е живял Франц Кафка. Там се намират и колоритните къщи на алхимиците, търсещи еликсира на вечната младост и Философския камък на мъдростта. Нощувка.

  • 4 ДЕН:
Екскурзия до Карлови Вари. Лечебната вода, природата, старинната архитектура – това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. И въпреки, че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради – архитектурни паметници в различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений. Сред най-забележителните са санаториумите „Бристол“, „Ричмонд“, „Империал“, „Сан Суси“, замъкът „Локет“, църквите „Павел и Петър“ (строена от Петър I) и „Мария-Магдалена“, балнеологичните сгради, хотелите, драматичният театър, колонадите. Свободно време.
Отпътуване обратно за Прага. Привечер разходка с туристическо корабче по река Вълтава „Пражката Венеция” с чешки десерт и напитка – една разходка в потайностите на най-мистичния град на света с множество канали и с незабравими гледки към най-значимите исторически паметници на града. / По желание, срещу допълнително заплащане./ Нощувка.

  • 5 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за столицата на Унгария – Будапеща. По пътя посещение на замъка „Хлубок” на Вълтава – истински представител на готиката от ХІІІ век, допълнен по-късно с ренесансови и барокови пристройки, по подобие на двореца Уиндзор в Англия. До днешния си вид „Хлубока” достига благодарение на фамилията Шварценберг и е един от най-известните и посещавани замъци в Чехия. Заради сложността на орнаментиката и архитектурния план на сградата, за издигането на великолепния замък са необходими цели 40 години. За посещение на туристи от целия свят са отворени 20-те помещения с дърворезби-шедьоври, великолепен интериор, колекции от картини и оръжия.
Отпътуване за Чески Крумлов – очарователно бароково градче, едно от най-известните места в Южна Бохемия. Старият град с доминиращия над него замък Крумлов храд e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО и е вторият по големина замък в цяла Чехия след Храдчани в столицата Прага. Свободно време за обяд.
Отпътуване и пристигане в Будапеща надвечер. Настаняване в хотел 2*/3*. Нощувка.
Възможност за вечерна разходка с корабче по Дунав с шампанско (безалкохолно) и торта. /По желание, срещу допълнително заплащане/

  • 6 ДЕН:
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм „Будавар“ с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; Катедралата „Св.Матиаш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на Героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкo стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти.
Отпътуване за България и пристигане в Бургас и Варна късно вечерта – след 24:00ч.


ЦЕНИ в ЛЕВА:

Отпътуване от: възрастен в двойна/тройна стая дете до 11.99 г. в стая с двама възрастни дете от 12 г до 17.99 г в стая с двама възрастни Единична стая
Варна 620 472 590 770
Добрич, Шумен, Разград 630 482 600 780
Бургас 595 447 565 745
Св. Влас, Несебър, Слънчев бряг 605 457 575 755
София 575 427 545 725
Айтос, Карнобат, Ямбол 590 442 560 740
Сливен, Нова Загора, Стара Загора 585 437 555 735
Пловдив и Пазарджик 580 432 550 730

5% отстъпка за ранно записване – до 30 дни преди датата на отпътуване


Цената включва:
Транспорт с лицензиран автобус с климатик, минибар, DVD;
5 нощувки със закуски в хотели 2/3* – 1 в Братислава, 3 в Прага и 1 в Будапеща
Пешеходна разходка в центъра на Братислава
Разглеждане на замъка „Славков” в Словакия
Разглеждане на готическата перла на Чехия – Кутна хора
Пешеходна туристическа обиколка в Прага с местен екскурзовод
Екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод
Посещение на замъка „Хлубок” на р. Вълтава
Пешеходна разходка в бароковото градче Чески Крумов
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод
Екскурзоводско обслужване
Пътни такси, паркинг


Цената не включва:
Входни такси за замъците включени в програмата
Входни такси за музеите и обектите, посещавани по желание и за градски транспорт
Разходи от личен характер
Разходка с Корабче по р. Вълтава в Прага – 50 лв /25 евро/
Нощна разходка с Корабче по р. Дунав в Будапеща – 30 лв /15 евро/
Доплащане за медицинска застраховка на стойност 5000 евро; за лица до 65 год. по 2 лв. на ден; за за лица над 65 год. по 4 лв. на ден; за лица над 75 год. по 6 лв. на ден;


Ориентировъчни входни такси:
Замъка „Славков“/ двореца Аустерлиц/ – 240 CZK на възрастен, 120 за деца и студенти с екскурзовод на английски /по възможност руски език/
Замъка „Хлубока” - 250 CZK за възрастен, 160 CZK за деца и студенти и 200 CZK за пенсионери с екскурзовод на руски език
Замъка „Крумлов Храд” – 250 CZK за възрастен, 160 CZK за деца и студенти и 200 CZK за пенсионери с екскурзовод на руски език
Кралски Дворец в Прага: 140 CZK, Художествена Галерия в Пражки Храд: 150 CZK;
Билети за градски транспорт в Прага – Единичен – 20 CZK / За Деца до 15 г. – 20 CZK / За 24 часа – 80 CZK
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:
От 5-то място до 8-мо място – 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 12- то място – 15.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 13-то място до 16- то място – 10.00 лв. на седалка се заплаща допълнително


Допълнителна информация:
Необходими документи: валиден документ за самоличност: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;
В Словакия се плаща в евро – 1 лев = 0.5112 eвро; в Чехия – чешка крона (CZK) – 1 € = 25.84 CZK / 1 лев = 13.208 CZK; в Унгария - унгарски форинт (HUF) – 1 € ~ 314.62 HUF /1 лев = 151.854 HUF Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
Часово време: България: 12.00 ч. – Словакия, Чехия, Унгария: 11.00 ч.


Забележки:
  • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.
  • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.
  • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.
  • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
  • Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
  • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.