Екскурзии в Унгария

Будапеща, Сентендре, крепостта Вишеград и Естергом
Код на оферта: 155565
Маршрут:  Будапеща - Сентендре - Вишеград - Естергом

цена от
239 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Будапеща, Сентендре, крепостта Вишеград и Естергом


БУДАПЕЩА отдавна си съперничи с Виена за най-красив град по река Дунав. Градът е основан сравнително скоро - в края на 19-ти век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Днес градът е разположен на двата бряга на река Дунав и обединява живописните хълмове на Буда и широките оживени булеварди на Пеща. Двадесет процента от населението на Унгария живее в нейната столицата.

Програмата може да се осъществи с отпътуване от градовете Сливен, Стара Загора, Чирпан, Пловдив и София.



ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град - нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Преди обяд пристигане в Будапеща - един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда и Пеща. Продължаваме с панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм „Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата „Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време по булевард „Ракоци” и „Ваци” – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколко стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини.
След обяд следва разходка (по желание и срещу допълнително заплащане) с панорамно корабче по р. Дунав (1 час). Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По желание: Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре, основано от сръбски заселници – с тесни живописни улички, многобройни магазинчета за сувенири, галерии и музеи; крепостта „Вишеград” - някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом - католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Разглеждане на Базиликата – най-голямата църква в Унгария, Съкровищницата, Кралския дворец на династията Арпид . Връщане в Будапеща. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време. На обяд отпътуване за България.

В Будапеща има какво да се види. Почти всички забележителности са разположени около реката и няма да ви отнеме много време за да ги разгледате. Най-важните забележителности на Буда се намират на хълма с крепостта. Районът прилича на вълшебна приказка и само спрелите автомобили издават, че се намирате в голям град. На унгарски името на хълма е Ваархеги. Той е събрал едни от символите на града, които задължително трябва да видите - крепостта Буда, църквата „Матияш” и, разбира се, прочутите Рибарски кули. От там се открива чудесна панорама към реката и към Пеща. Точно от другата страна на реката се намира сградата на Парламента - изключително внушителна и красива сграда. Малко по надолу по течението се намира Цитаделата. Крепостта на върха на хълма е наричана от унгарците „бастилията Гелерт”. Издигната е от австрийските войски на мястото на древна обсерватория като наблюдателен пост след Войната за независимост през 1848–1849г. Въпреки историческите факти обаче, гледката от тук е изумителна. Не пропускайте да разгледате и църквата „Св.Стефан” и Площада на героите. Ако все още ви е останало време, се разходете по многото мостове над реката и по централните булеварди „Ваци” и „Ракоци”, за да почувствате атмосферата на града. Не прекарвайте вечерта си в хотела, а някъде из града, защото както всеки голям град, така и Будапеща предлага много изкушения. Отидете в някой от многото ресторанти и опитайте от местната кухня. Унгария е дала много специалитети на света - най-известните блюда са гулаш, паприкаш и фогаш. Към вечерята си поръчайте и известното в цял свят токайско вино.



ЦЕНИ:

Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 19:00 часа 269 лв.
Стара Загора ОМВ на бул. Славянски 20:00 часа 269 лв.
Чирпан спирка Център 20:30 часа 269 лв.
Пловдив ОМВ хотел Санкт Петербург 21:45 часа 249 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 23:45 часа 239 лв.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
транспорт с комфортен автобус (климатик, видеосистема, минибар), лицензиран за международни превози;
2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Будапеща;
панорамна автобусна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
екскурзоводско обслужване по цялата програма.



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
разходка с панорамно корабче по р. Дунав, при минимум 20 туристи (цената включва парче торта, чаша шампанско и виенски валс) - 15 евро;
целодневна екскурзия “Големият завой на Дунав”, при минимум 20 туристи - 20 евро;
входните такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желаниe
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застрахователят възстановява на застрахованото лице разходи за самолетни билети, хотелски резервации и други туристически и бизнес услуги, извършени предварително, които не могат да бъдат възстановени при отмяна на пътуването.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;
разходи от личен характер.



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
внасяне на 30% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
цената е валидна за група от минимум 35 човека;
цената е валидна при ранни записвания до един месец преди датата на тръгване;
стандартна цена - 279 лв.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
за лица над 18 год. - лична карта или валиден задграничен паспорт;
за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.