Великден

Великденски и Майски празници във Валенсия, самолет от Варна - вариант 2
Код на оферта: 143086
Маршрут:  Варна - Валенсия - Варна

цена от
1230 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Великденски и Майски празници във Валенсия, самолет от Варна - вариант 2

ВАКАНЦИЯ В ЕДНИ ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ МОРСКИ КУРОРТИ НА ТОЗИ БОГАТ И ПРОСПЕРИРАЩ РАЙОН

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА

Валенсия е третият по големина град в Испания след Мадрид и Барселона. Основан от римляните през II век, той е преживял безброй превратности на съдбата – от господството на маврите до столица на републиканците по време на Испанската гражданска война. Днес Валенсия е синоним на красив и богат на исторически и културни ценности град. Ще припомним, че в съдбовната 1492 година местните банкери отпускат решаващия заем на испанската кралица Изабела I, за да се осъществи знаменитото пътуване на Христофор Колумб и откриването на Америка.
Среща с Валенсия ще ви предложим и през тазгодишните майски празници. Града ще посетим специално, тъй като сме предвидили настаняването ви да бъде в Беникасим.Този слънчев испански курорт се намира на 80 км от Валенсия и е един от най-хубавите в провинция Кастейон на Средиземно море. Заради прекрасните вили, строени още в началото на миналия век от богати валенсианци, го наричат „Валенсианският Биариц” по аналогия с прочутия френски аристократичен и бохемски курорт.
Курортът Беникасим се намира на около час и 15 минути път с влак от Валенсия в КОСТА АЗААР (Портокаловият бряг).
КЛИМАТЪТ е топъл през всички годишни времена, ПЛАЖОВЕТЕ са с изключително фин пясък , а голяма част от тях са със „сини флагове” за чисто море. Курортът разполага с прекасни хотелски комплекси, заобиколени от разцъфнали портокалови гори.
БЕНИКАСИМ е известен като мястото, където най-богатите фамилии на Валенсия започват в края на 19 век да строят прекрасни вили с неповторима архитектура.
Името Беникасим идва от арабски и означава син на Касим. Заради стратегическото си местоположение на брега на морето градът често е нападан от пирати и разбойници. Днес това "размирно" място се е превърнало в оазис за туристите.
Основните му забележителности са красивото крайбрежие и веригата планини, в които влиза природният парк “Desierto de las Palmas”, простиращ се на 3200 хектара, западно от градчето. Спретнати бели къщи, разкошни вили покрай морето, хотели, всичко е потънало в зеленината, характерна за Средиземноморието.

Предимствата в тази програма:
Директен полет Варна – Валенсия – Варна с включени летищни такси
5 нощувки със закуски и вечери с включен
Обзорна екскурзия на Валенсия
Екскурзоводко облужване на българиски език
Добро съотношение качество - цена
Персонално отношения към всеки клиент
Водач от фирмата по време на цялото пътуване


Програма

1 ден 02.05.2016 ВАРНА – ВАЛЕНСИЯ – БЕНИКАСИМ
Полет от Варна в 09:00 с авиокомпания Бългериан еър чартър за Валенсия и кацане в испанския град-красавец в 11:55 часа местно време. Обзорна екскурзия из Валенсия. Ще влезете в града през старата порта Торрес Серанос и ще видите археологическия център Алмоина, площад Пласа де ла Вихрин с църквата Дева Мария, покровителка на беззащитните, двореца Палао де ла Генералитат Валенсиана, Катедралата от XIII век, където се съхранява Свещеният Граал, донесен от Йерусалим, Кулата Санта Каталина, площад Пласа Редондо с многобройните малки магазинчета за сувенири, Централния пазар – един от най-старите в Испания, Копринената борса, обект на ЮНЕСКО, разположена в готическа сграда от XV век. В миналото Валенсия е трупала богатства и чрез търговията с коприна. Обектите се гледат отвън. Свободно време. Трансфер и настаняване в курорта Беникасим, в хотел Intur Orange 4* - http://www.hotelinturorange.es/en/ или подобен.
Хотел Intur Orange е разположен на 250 м от плажа и търговската зона на курорта Беникасим. Предлага 413 стаи, ресторант, бар с открита тераса, открит плувен басейн, красиви градини, Wi Fi и вечерна програма с музика. В съседство на хотела (на около 100 метра) може да се използват срещу допълнително заплащане съоръжения към хотелската верига Intur: басейн с три линии за плуване и професионален фитнес - около 5 евро/час, климатизиран басейн с морска вода, джакузи, турска баня и сауна - около 5 евро/час, други съоръжения – игрище за падел, мини голф. (Цените подлежат на препотвърждение)
Вечеря и нощувка.

2 ден 03.052016 НА ЧАША ЛИКЬОР В МАНАСТИРА НА КАРМЕЛИТИТЕ
Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Беникасим и Кастейон.
Тази полудневна екскурзия най-напред ще започне от крайбрежната алея на Беникасим, където са вилите на богатите валенсианци от края на XIX и началото на XX век. Посещение на избата на кармелитите в парка Десиерто де лас Палмас /Пустинята на палмите/, където се намира Манастирът на кармелитите, построен през XVII век. Тук монасите произвеждат изключителни по качеството си ликьори на билкова и плодова основа, ще опитате от тях. На връщане ще посетите Меркадо де Лунес понеделнишкия пазар с повече от 300 сергии. Накрая ще се разходите из историческия център на Кастейон, ще видите емблематичния паметник на града - кула с камбанария от XVI век, известна като "Ел Фадри", манастира Мадрес Капучинас, площада Плаза Мария Агустина, парк Рибалта, базиликата Ийедо, ще имате и свободно време за шопинг. Връщане в хотела.
Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00
Цена на човек: 30 евро/ 59 лева, включва транспорт, водач на български език и входна такса за кармелитска изба с дегустация
Вечеря и нощувка.

3 ден, 04.05.2016 САФАРИ В СЪРЦЕТО НА ВАЛЕНСИЯ
Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Валенсия и Албуфера.
Ще се върнем отново във Валенсия, за да посетим природния парк Ел Салер и езерото Албуфера, където е оризището на града. Дом на множество застрашени растителни и животински видове и любимо място на птици от цял свят. Разходка с лодка и посещение на типична къща-музей. Свободно време за посещение на Биопарка – една от най-хубавите зоологически градини в света, където няма огради и решетки, място където животните се чувстват в естествената си среда и което позволява на посетителите напълно да се потопят в атмосферата, наслаждавайки се на едно истинско сафари - и то в сърцето на Валенсия. В свободното време по желание може да разгледате и Океанографик, част от световноизвестния Град на изкуствата и науката, където се намира най-големият аквариум в света, с богата колекция от акули и шоу с делфини. Екскурзията е целодневна. Връщане в хотела.
Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 19:00
Цена на човек: 45 евро/ 88 лева, включва транспорт, водач на български език и разходка с лодка.
Вечеря и нощувка.

4 ден, 05. 05.2016 ПО ПЪТЯ НА ТУРОНА – ВЪЛШЕБНИЯТ СЛАДКИШ НА СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО
Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане по пътя на Турона, посещение на Вилафамес и маслиновите градини. Полудневна екскурзия, която ще започне в един цех за производство на турон /подобен на халвата нуга/. Тук ще проследим историята и технологията за производство на този така популярен в района сладкиш, сто процента средиземноморски. Ще имаме удоволствието и да го опитаме. Ще продължим с разходка из старата част на Вилафамес – малко очарователно градче с великолепна панорама. Във Вилафамес можем да разгледаме църквата "Успение Богородично" (Парокиар де ла Асунсион), кметството, замъка, параклиса на Сан Мигел. И ще завършим в кооператив за производство на зехтин, добиван от маслинови дръвчета на повече от...100 години. Връщане в хотела.
Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00
Цена на човек: 30 евро/ 59 лева, включва транспорт, водач на български език
входна такса за фабрика за турон и дегустация на зехтин с подарък малка бутилка зехтин.
Вечеря и нощувка.

5 ден, 06. 05.2016 С ЛОДКА ИЗ ПЕЩЕРИТЕ САН ХОСЕ
Закуска. Възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане до Вал Д’Уксо и Онда.
Полудневна екскурзия с приключенски характер. Отправяме се към град Вал Д ‘Уксо и природния парк Сиера Еспадан, където тече подземна река. Тя е образувала пещерите Сан Хосе, които напомнят за триградската им „посестрима” Дяволското гърло – и тук, както при българския феномен, не се знае откъде започва реката и къде завършват пещерите. 545 метра в една от пещерите ще изминем с лодка, 225 пешком из подземните галерии. След подземния „круиз”, който продължава около 40 минути, ще посетим древния арабски замък в Онда и музея на керамиката, който пази една от най-големите колекции в района.
Връщане в хотела.
Продължителност на екскурзията: от 09:00 до 13:00
Цена на човек: 35 евро/ 68 лева, включва транспорт, водач на български език
входна такса за подводната пещера.
Вечеря и нощувка.

6 ден, 07.05.2016 БЕНИКАСИМ – ВАЛЕНСИЯ - ВАРНА
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището във Валенсия и полет за България в 15:00. Кацане във Варна по разписание в 20:00 часа.


Стандартна цена:

629 евро/ 1230 лева с включени летищни такси при настаняване в хотел Intur Orange 4* - http://www.hotelinturorange.es/en/ или подобен


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна – Валенсия – Варна
Летищни такси 28 евро/ 55 лв. (към 14.01.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Багаж до 20 кг за чекиране + 6 кг ръчен
Трансфери летище - хотел - летище
5 нощувки със закуски и вечери с ½ вода и ¼ вино в хотел Intur Orange 4* - http://www.hotelinturorange.es/en/ или подобен/
Обзорна екскурзия на Валенсия
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Екскурзоводско обслужване на български език
Водач от фирмата по време на цялото пътуване


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Допълнителни екскурзии
Допълнителни разходи за хранене извън обявеното в пакета и други услуги, неупоменати в програмата
Входни такси за посещенаваните обекти, освен упоменатите
Ползването на слушалки по време на екскурзиите – 2,50 евро на екскурзия, заплащат се задължително на турлидера в Испания, преди провеждането на екскурзията.
Минимален брой участници: 50
Срок за набиране на групата: 14 дни преди датата на отпътуване
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

Беникасим и Кастейон (НА ЧАША ЛИКЬОР В МАНАСТИРА НА КАРМЕЛИТИТЕ)- 30 евро/59 лв.
Валенсия и Албуфера (САФАРИ В СЪРЦЕТО НА ВАЛЕНСИЯ)– 45 евро/ 88 лв.
По пътя на Турона, посещение на Вилафамес и маслиновите градини (ПО ПЪТЯ НА ТУРОНА – ВЪЛШЕБНИЯТ СЛАДКИШ НА СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО) – 30 евро/ 59 лв.
Вал Д’Уксо и Онда (С ЛОДКА ИЗ ПЕЩЕРИТЕ САН ХОСЕ) - 35 евро/68 лв.
При заявяване и заплащане в България на 4 екскурзии – 10% отстъпка.
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 30
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Намаление за 3-ти възрастен: 20 евро/ 39 лв.
Намаление за дете 2 - 11.99 г, настанено с двама възрастни: 50 евро/98 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая: 120 евро/ 235 лева
Доплащане за застраховка за лица на възраст над 64 години
Застраховка „Отмяна на пътуването” с ЕВРОИНС – около 2,5 % от пакетнита цена. За повече информация запитайте в офисите ни.
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Ориентировъчни входни такси:
Вход катедралата във Валенсия – 5 евро
Копринената борса, част от ЮНЕСКО – 2 евро
Национален музей на керамиката и двореца на Маркиз Дос Агуас – 3 евро
Музей на изящното изкуство – безплатно
Музей на модерното изкуство – 2 евро
Музей на оловните фигурки – 5 евро
Музей на фаите – 2 евро
Музей на коридата – 2 евро
Музей на ориза – 2 евро
Туристическа обиколка на стадион Местая – 10.20 евро
Билет за Биопарк Валенсия – 23.80 евро /човек, деца до 3 год. безплатно, деца от 4 до 12 год. 18 евро http://www.bioparcvalencia.es/en/