Екскурзии с тръгване от Варна

Великденски и Майски празници във Валенсия, самолет от Варна
Код на оферта: 143053
Маршрут:  Варна - Валенсия - Варна

цена от
1172 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Великденски и Майски празници във Валенсия, самолет от Варна


Валенсия е град със сърце и дух и обича забавленията. Валенсианците са изключително горди със своят град и се смятат за различни от другите испанци. Градът е уникално съчетание от история и съвременност - вкатедралата на Валенсия се пази "Свещеният граал" донесен от Йерусалим. Тук се намира и най-забележителният в Европа артистичен и природонаучен парк – Градът на изкуствата и науките. В допълнение Валенсия разполага и с прекрасна, широка плажна ивица, с красива пешеходна алея, заобиколена от палми и много заведения. Центърът на Валенсия може да се обиколи пеша и дори е за препоръчване, за да попиете неповторимата атмосфера на града.

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 01.03.2016 ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА ПО ПРОМОЦИЯТА
ХОТЕЛИ 3* И 4* В ЦЕНТЪРА НА ВАЛЕНСИЯ

Хотел - настаняване в стандартни стаи - Нощувка със закуска Човек в стандартна двойна стая Човек в единична стая Дете 2-7 г. на доп. легло в двойна стая* Трети възрастен на доп. легло*
Хотел Villacarlos 3* или подобен 599 евро/1172 лв 699 евро/ 1367 лв 479 евро / 937 лв 579 евро / 1132 лв
Хотел Silken Puerta 4*или подобен 619 евро/1211лв 719 евро / 1406 лв 529 евро /1035 лв 599 евро /1172 лв


Информация за хотелите:
Хотел 3*център: Hotel Villacarlos или подобен - http://www.hotelvillacarlos.com/EN/hotel.html
Хотел 4*център:Hotel Silken Puerta или подобен - http://www.hoteles-silken.com/hoteles/puerta-valencia/
Двойната стая с допълнително легло и тройната стая е на запитване
· Заб. При интерес можем да предложим настаняване и в хотели от по-ниска или по-висока категория.


ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
· Самолетен билет Варна - Валенсия – Варна и летищни такси в размер на 28 евро/ 55 лв. (към 14.01.2016) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
· Багаж до 20 кг за чекиране + 6 кг ръчен
· Трансфер летище Валенсия – хотел – летище Валенсия
· Панорамна екскурзия на Валенсия
· 5 нощувки във Валенсия на база нощувка със закуска в хотел по избор – 3* или 4*
· Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
· Водач от агенцията


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
· Допълнителни екскурзии според програмата
· Доплащане за застраховка за лица на възраст над 65 години
· Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. При начисляване от авиокомпанията на горивната такса- то тя се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени
· Ползването на слушалки по време на екскурзиите – 2,50 евро на ден, заплащат се задължително

Минимален брой участници за осъществяване на програмата– 50 човека.
Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.


ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

1 ден, 02.05.2016
ВАРНА- Валенсия
Сутрешен чартърен полет Варна-Валенсия. Кацане по обяд във Валенсия.
Панорамна обиколка на Валенсия с екскурзовод на български език – включена в цената.
Всеки турист получава карта на Валенсия с най-важните места за посещение.
Панорамната обиколка, започваща от парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Достигаме до Града на изкуствата и науките – природонаучен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата, интерактивен музей на науките, Планетариум – кино с полусферичен екран, Умбракле – пешеходна алея и музей на открито, Агора – сграда за събития, Океанографик – най-големият аквариум в Европа. След това се минава през Северната гара и площада за кориди Пласа дел Торос и Кулите Куарт. Влизане в града през старата централна пората – Торрес Серанос. Разходка из малките тесни улички на града. Преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхин, Базиликата, 3-те порти на Катедралата, Музей Алмоина, площад Пласа де ла Рейна, църквата Св.Каталина, площад Пласа Редонда, Централния пазар, Копринената борса, площад Пласа де Аюнтамиенто.
Доплащане на слушалки – 2,50 евро на човек
Настаняване и нощувка в избрания хотел във Валенсия.

2 ден, 03.05.2016
свободно време или организирано посещение на Океанографик и Музей на науките Принц Филип.
Закуска. Свободно време или възможност за организирано посещение на най-големия аквариум в Европа с повече от 50 000 животински видове от всички части на света – от тропиците до полюсите. Можете да се насладите на тропически риби, акули и пингвини. А в определените за деня часове се прави и невероятно шоу с делфини.
Музей на науките Принц Филип е интерактивен музей, Това е мястото, където всеки може буквално да се докосне до науката, да види и опита как се случват дори най-простите неща от живота през погледа на науката; Основно правило: „Пипай!“
Забавен начин всеки да се докосне до науката.
Вечерта-възможност за Фламенко шоу програма с вечеря.Нощувка във Валенсия.

3 ден, 04.05.2016
свободно време във Валенсия или полудневна екскурзия до Природния парк Ел Салер и езерото Албуфера
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Природния парк Ел Салер и езерото Албуфера, които се намират на 10 км. от Валенсия.В този парк посетителите могат да се насладят на плажове с естествени дюни, формирани в продължение на десетки години. Той е и дом на едно от най-големите езера в Испания. Тук са намерили убежище множество редки видове блатни птици и богато разнообразие от диви животни. Водите на езерото са били традиционно използвани от рибари и земеделци, отглеждащи на ориз. То е важна спирка за мигриращите птици и добра възможност за гнездене на местните птици.
Който желае може да се наслади на незабравима романтична разходка с дървена лодка и да се върне назад във времето.
Вечерта можете самостоятелно да се разходите по крайбрежната алея и да се включите в нощния живот на града.Нощувка във Валенсия.

4 ден, 05.05.2016
свободно време във Валенсия или полудневна екскурзия до Гандия и „Животът на борджиите“
Закуска. Свободно време за разходка във Валенсия или допълнителна екскурзия „ Животът на борджиите“. Гандия е градът на Борджиите. Там се намера замъкът от 15в. на един от най-известните от тях Родриго де Борха, по-известен като папа Александър VI. Обиколката включва посещение на историческия център и Херцогският замък, обявен за културно наследство. Той е един от най-важните и емблематични пример за строителна архитектура от периода на валенсианското архитектурно наследство.
Вечерта можете самостоятелно да се разходите по крайбрежната алея и да се включите в нощния живот на града.Нощувка във Валенсия.

5 ден, 06.05.2016
Закуска. Свободно време - възможност за самостоятелна разходка до плажа и пристанището, където се е провеждала Ф1. Можете да опитате типична паеля в някой от ресторантите на плажа и да се насладите на морската гледка. Препоръчваме плажовете Малвароса и Лас Аренас.
Вечерта възможност за обиколка с катамаран по залез слънце с чаша шампанско – 30 евро на човек.
Насладете се на невероятно изживяване и споделете средиземноморския залез с любимия човек с чаша местно шампанско в ръка. Тръгване от яхтеното пристанище на Валенсия, където се е провеждало състезанието Копа Америка, преминаване през каналите, над които е минавала пистата на Формула1 във Валенсия и отплаване в открито море. Обиколката продължава по крайбрежието, за да се насладите на красотата на морския бряг и валенсианските плажове Малвароса и Лас Аренас огряни от топлите лъчи на залязващото слънце. Нощувка във Валенсия.

6 ден, 07.05.2016
Закуска и свободно време. На обяд освобождаване на стаите. Трансфер от хотела до летище. Полет от Валенсия за Варна.


Условия за записване:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30дни преди датата на отпътуване
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните условия:
При отказ от пътуването от страна на Потребителя по направена резервация с отстъпка за ранно записване, Туроператорът удържа 100% от общата стойност на пътуването.
До 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 59 дни до 45 дни преди отпътуване: 50% неустойка
По малко от 45 дни: 100% неустойка

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.
Форсмажор: Туроператорът не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.
Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуването”


Допълнителна информация за хотелите

Хотел Вилакарлос 3*
Хотел Villacarlos може да се похвали с идеално местоположение, на по-малко от 15 минути пеша от центъра на града, и на няколко минути от Града на изкуствата и науките. Само на 3 км от хотела се намират разкошните валенсиански плажове. Изключително добра комуникация с градски транспорт до всички части на града. Хотелът разполага с 51 напълно оборудвани стаи с класически декор в комбинация с модерни дизайнерски елементи. Стаите са удобни и светли, със сателитна телевизия и безжичен интернет (WiFi). Закуската е на блок маса.
http://www.hotelvillacarlos.com/en

Хотел Силкен Пуерта Валенсия 4*
Хотел Silken Puerta Valencia е проектиран от великия Хавиер Марискал и съчетава в своята фасада най-традиционните елементи от валенсианската архитектура.
Хотелът има отлично местоположение, само на 20 минути пеша от историческия център на града и на 30 минути пеша от красивите плажове.
Хотелът разполага с 157 стаи, няколко конферентни зали, кафене, ресторант и паркинг.
http://www.hoteles-silken.com/hoteles/puerta-valencia/



Допълнителна информация за екскурзии

1 ден, 02.05.2016 Валенсия
Панорамна обиколка на Валенсия с екскурзовод на български език – включена в цената.
Всеки турист получава карта на Валенсия с най-важните места за посещение.
Панорамната обиколка, започваща от парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Достигаме до Града на изкуствата и науките – природонаучен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата, интерактивен музей на науките, Планетариум – кино с полусферичен екран, Умбракле – пешеходна алея и музей на открито, Агора – сграда за събития, Океанографик – най-големият аквариум в Европа. След това се минава през Северната гара и площада за кориди Пласа дел Торос и Кулите Куарт. Влизане в града през старата централна пората – Торрес Серанос. Разходка из малките тесни улички на града. Преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхин, Базиликата, 3-те порти на Катедралата, Музей Алмоина, площад Пласа де ла Рейна, църквата Св.Каталина, площад Пласа Редонда, Централния пазар, Копринената борса, площад Пласа де Аюнтамиенто.
Доплащане на слушалки – 2,50 евро на човек
Обектите се гледат отвън и няма включени входни такси.

2 ден, 03.05.2016 организирано посещение на Океанографик и Музей на науките Принц Филип - 45 евро на човек с включени входове за аквариума и музея
Организирано посещение на най-големия аквариум в Европа с повече от 50 000 животински видове от всички части на света – от тропиците до полюсите. Можете да се насладите на тропически риби, акули и пингвини. А в определените за деня часове се прави и невероятно шоу с делфини.
Музей на науките Принц Филип е интерактивен музей, Това е мястото, където всеки може буквално да се докосне до науката, да види и опита как се случват дори най-простите неща от живота през погледа на науката; Основно правило: „Пипай!“
Забавен начин всеки да се докосне до науката.
Вечерта-възможност за Фламенко шоу програма с вечеря.

3 ден, 04.05.2016 Полудневна екскурзия до Природния парк Ел Салер и езерото Албуфера - 45 евро на човек с включена разходка с лодка и посещение на къщата музей Баррака
Полудневна екскурзия до Природния парк Ел Салер и езерото Албуфера, които се намират на 10 км. от Валенсия.В този парк посетителите могат да се насладят на плажове с естествени дюни, формирани в продължение на десетки години. Той е и дом на едно от най-големите езера в Испания. Тук са намерили убежище множество редки видове блатни птици и богато разнообразие от диви животни. Водите на езерото са били традиционно използвани от рибари и земеделци, отглеждащи на ориз. То е важна спирка за мигриращите птици и добра възможност за гнездене на местните птици.
Който желае може да се наслади на незабравима романтична разходка с дървена лодка и да се върне назад във времето. Посещава се къщата музей Баррака.

4 ден, 05.05.2016 Полудневна екскурзия до Гандия и „Животът на борджиите“ – 45 евро на човек с включен вход за двореца
Закуска. Полудневна екскурзия „ Животът на борджиите“. Гандия е градът на Борджиите. Там се намира замъкът от 15в. на един от най-известните от тях Родриго де Борха, по-известен като папа Александър VI. Обиколката включва посещение на историческия център и Херцогският замък, обявен за културно наследство. Той е един от най-важните и емблематични пример за строителна архитектура от периода на валенсианското архитектурно наследство.

5 ден, 06.05.2016 Вечерна обиколка с катамаран – 30 евро на човек с включена чаша шампанско
Закуска. Свободно време - възможност за самостоятелна разходка до плажа и пристанището, където се е провеждала Ф1. Можете да опитате типична паеля в някой от ресторантите на плажа и да се насладите на морската гледка. Препоръчваме плажовете Малвароса и Лас Аренас.
Вечерта възможност за обиколка с катамаран по залез слънце с чаша шампанско – 30 евро на човек.
Насладете се на невероятно изживяване и споделете средиземноморския залез с любимия човек с чаша местно шампанско в ръка. Тръгване от яхтеното пристанище на Валенсия, където се е провеждало състезанието Копа Америка, преминаване през каналите, над които е минавала пистата на Формула1 във Валенсия и отплаване в открито море. Обиколката продължава по крайбрежието, за да се насладите на красотата на морския бряг и валенсианските плажове Малвароса и Лас Аренас огряни от топлите лъчи на залязващото слънце.

Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.
Цените на екскурзиите са при минимум 20 души.
При заявяване и заплащане в България на 4 екскурзии – 10% отстъпка.
· Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите – 20 човека
· Записват се в България, най-късно месец преди отпътуване.