Екскурзии с тръгване от Варна

Великден в полите на Света гора - Халкидики
Код на оферта: 143319
Маршрут:  Варна – Бургас – Атон (Света гора) – Бургас – Варна

цена от
395 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ВЕЛИКДЕН В ПОЛИТЕ НА СВЕТА ГОРА – ХАЛКИДИКИ

Варна – Бургас – Атон (Света гора) – Бургас – Варна
4 дни / 3 нощувки на ALL INCLUSIVE + празничен Великденски обяд с печено агънце, традиционни ястия, местни напитки без лимит, музика и забавления
29 април – 02 май.2016
Дневни преходи


ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 25 март 2016 с депозит 50%:

Възрастен на редовно легло в двойна/тройна стая Първо Дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая на допълнително легло Второ Дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая на допълнително легло Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая Единична стая
395 лв 180 лв 295 лв 345 лв 485 лв


Цената включва:
транспорт с автобус с климатик, DVD-система, TV
3 нощувки в хотел Akrathos Beach 4* http://www.akrathos-hotel.gr/
Изхранване на ALL INCLUSIVE (закуска, обяд, вечеря, алкохолни и безалкохолни напитки в ресторанта и баровете – според ALL INCLUSIVE концепцията на хотела)
Празничен ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД на бюфет, с агнешко, неограничена консумация на напитки, музика
Екскурзия до руините на манастира „Зигу”
разходка в Кавала
групова медицинска застраховка
гранични такси, магистрални такси, такси паркинг
лицензиран екскурзовод Туроператора


Цената НЕ включва:
Тричасов круиз „Докосване до Света гора” – 20 евро на турист при мин. 20 туриста
Медицинска застраховка за лица от 65 до 70 год. – доплащане 2.00 лв.
Медицинска застраховка за лица от 71 до 75 год. – доплащане 4.00 лв
Разходи от личен характер


ПРОГРАМА

29 април (петък): Варна – Атон (Халкидики)
04:30 ч. отпътуване по маршрут: Варна –Бургас –Свиленград –Атон. Редовни почивки по пътя. След обяд пристигане на Атонския полуостров (Света гора) в Уранополи. Уранополи в превод не случайно означава „Небесен град”- градът е последното светско място преди Монашеската Обител на Света Гора. Атон представлява автономна област на територията на Гърция, подчинена на вселенския патриарх в Цариград.
Настаняване в хотел Akrathos Beach 4* http://www.akrathos-hotel.gr/. Построен в традиционен гръцки стил, хотелът е разположен на километър и половина от Уранополи, на брега на морето, сред маслинови плантации и с прекрасен изглед към остров Амулиани и Светогорския връх Атон.
Свободно време за релакс и разходки.
Вечеря. Нощувка.

30 април (събота): круиз около Света гора
Закуска. Свободно време.
ИЛИ:
По желание / заплаща се допълнително /: Тричасов круиз „Докосване до Света гора” (с екскурзоводско обслужване на български):
Атон е изключително мъжка територия, по-точно монашеска. От 1060 г. категорично е забранен достъпа не само на жени, но и на всякакви животни от женски пол, с изключение на котки и кокошки. Въпреки, че има вход по суша, днес Света гора е достъпна единствено по море – това се отнася и за монасите, живеещи там. А всеки, дръзнал да прекоси границата без позволение е заплашен от съд и затвор. Круизът е три часа и с кораба се движим от западната страна на Света Гора на разстояние 500 метра от брега. Това е допустимото разстояние за круизните кораби. Това е границата на Света Гора. По програма ще видим 8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир.
Цена: 20 евро на човек
Връщане в хотела за обяд и почивка. На разположение на гостите са съоръженията за релакс, спорт и развлечения на територията на комплекса: фитнеса, басейна, футболното и баскетболно игрища и т.н.
Вечерта – трансфер с автобуса до Уранополи за участие в Празничната Великденска литургия в Главния Катедрален Храм на града.
Връщаме се в хотела след полунощ, където в ресторанта ни очакват мезета и традиционната великденска супа „Магирица”.
Нощувка.

01 май (неделя): Христос возкресе
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ! Днес е денят за почивка, релаксация, празнуване и голям празничен обяд! След закуска, докато чакаме големия Великденски обеден пир, предлагаме една приятна разходка до руините на манастира „Зигу” (Zigou). С автобуса до там се стига за 10 – 15 минутки. Зигу в миналото е бил част от Атон, а днес се намира на 40 метра извън границата на монашеската република. Това позволява манастирът да бъде посещаван и от жени. Смята се, че е построен през 996 година в чест на пророк Илия. До 11 век Зигу е сред най-големите и важни манастири на Атон. А като една от причините монасите да напуснат манастира се посочва близостта му до морето, което предполагало нападения на корсари.
Връщаме се в хотела за участие в ПРАЗНИЧНИЯ ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД.
Готвачите дават неговото начало с музика, традиционни ястия и забавления.
След кратка следобедна почивка се пригответе за вечер, изпълнена с музика и вкусна храна, на която ще се насладите на ШОУТО на ГОТВАЧИТЕ и на други изненади, предложени от нашите домакини.
Нощувка.

02 май (понеделник): Атон – Кавала – Варна
Закуска. До обяд свободно време. Обядваме в хотела и отпътуваме за България. По пътя кратка разходка в Кавала. Застроен амфитеатрално нагоре по стръмните склонове над залива, Кавала е един забележително красив град.
Вечерта пристигане в Бургас и Варна.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:
Akrathos Beach 4* http://www.akrathos-hotel.gr/
Последно реновиран 2016 г.
Местоположение: Хотелът се намира на Атонския полуостров на Халкидики, разполaга със собствен пясъчен плаж, заобиколен е от зеленина и предлага всичко необходимо за незабравима почивка. Уранополи, главното изходно пристанище за круизи около Атон – Света Гора е на 2 км от хотела, а Солун на 120 км.
Настаняване: Построен е в традиционен гръцки стил, разполага със 268 стаи, повечето от които са двойни.
Двойни стаи тип А – разположени са на етаж над първия в основната или страничните сгради. Разполагат с тераса с директен или страничен изглед към морето. Максимален капацитет –2 възрастни + 1 възрастен / дете на доп. легло.
Двойни стаи тип Б – разположени са в основната или страничните сгради включително и на първи етаж. Разполагат с тераса с изглед към градината или вътрешния двор. Максимален капацитет – 2 възрастни + 1 възрастен / дете на доп.легло или 2 възрастни + 2 деца (на етажни легла).
Фамилни стаи – състоят се от две свързани стаи – спалня и преходна стая с две легла и диван, с общ балкон, кухненски бокс и баня. Максимален капацитет – 3 възрастни + 2 деца до 12 г. или 4 възрастни + 1 дете до 12 г. Разполагат със страничен или директен изглед към морето.
Всички стаи са оборудвани със сателитна телевизия, телефон, балкон, баня с душ и сешоар, сейф, хладилник.
Ползването на климатик е включено в цената през юли и август, а през май, юни, септември и октомври се доплащат 3 евро на ден, по желание на клиента.
Хранене и развлечения: Ресторант, таверна, лоби бар, бар при басейна, бар на плажа, анимационни програми и игри (през активния сезон)
Спорт и развлечения: Открит басейн, детски басейн, фитнес зала, тенис на маса, билярд (срещу допълнително заплащане на място), две детски площадки, разнообразни водни спортове на плажа.
Други:
Паркинг, магазин за сувенири, супермаркет, бюро за коли и лодки под наем (кану, моторна лодка, водно колело), румсървиз, безплатен безжичен интернет във фоайето на рецепцията, интернет зала в централната сграда (срещу допълнително заплащане).

KОНЦЕПЦИЯ за ALL INCLUSIVE:
Закуска: 8:00– 10:00
Америкаска закуска или Континентална в случаите на ранно заминаване или организирани екскурзии (06:30 – 08:00).
Обяд: 13:00– 15:00
Меню, включващо предястия, салати и основни ястия – пържени картофи или макаронени изделия, свежи плодове, наливна бира, местни вина, безалкохолни напитки и сокове.
Вечеря: 19:00– 21:00
Класически и Гръцки ястия сервирани на блок маси и асортимент салати и предястия, десерти и плодове, наливна бира, местни вина, безалкохолни напитки и сокове
Бар-Басейн – 10:00– 18:00
Предлага наливна бира, местни вина, безалкохолни напитки, сокове, чай и кафе.
Бар-Басейн- 16:00 – 17:30
Кафе и сладки.
Бар: 18:00– 00:00
Предлага същия асортимент от напитки както и на Бар-Басейна, но допълнени с Узо и Ципуро.
Студени сандвичи при късни пристигания – 21:00 – 00:00

Условия за записване, плащане и неустойки:
Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 15 дни преди датата на отпътуване
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните условия:
До 35 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 35 дни до 10 дни преди отпътуване: 30% неустойка
По малко от 10 дни: 100% неустойка

Необходими документи:
валидна лична карта
за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копиe, акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Гърция: – парична единица – евро. Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма