Великден

Великденски празници в Санкт Петербург и Москва
Код на оферта: 143382
Маршрут:  Бургас - Санкт Петербург - Москва

цена от
1870 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА

9 дни / 8 нощувки
със самолет от Бургас
29.04-07.05.2016 г.


ПРОГРАМА:

1-ви ден:
Полет Бургас – Санкт Петербург с директен полет. Посрещане на летище Пулково от екскурзовод на български език. Oбзорна екскурзия: «Блистательный Петербург» в която ще видим ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площад, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Домът на Петър I, Меншиковия дворeц и много други архитектурни ансамбли. Ще направим пешеходна обиколка на Петропавловската крепост, ще разгледаме незабравимата църква, както и монетния двор. Оттам се отправяме към хотел „Москва“ 4* или подобен. Настаняване след 14:00 часа. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Днес ни очаква Държавния музей "ЕРМИТАЖ". Екскурзия по парадните зали на Зимния дворец - зимната императорска резиденция. Запознаване с шедьоврите на световното изкуство. В залите на Ермитажа са разположени само оригинали от творби на знаменити творци: Микеланджело, Леонардо да Винчи. Свободно време. Нощувка.
Възможност за доп.тур – „Исакиевски събор” - 15 евро
Възможност за доп.тур – „Спас на Крови” - 15 евро

3-ти ден:
Закуска. Екскурзия до гр.Пушкин. Посещение на Царско село, двореца и парка на Екатерина - лятната резиденция на руските императори. Разглеждане на двореца с посещение на КЕХЛИБАРЕНАТА СТАЯ -стаята е наричана Осмото чудо на света. Това става веднага, след като е подарена от пруския крал Фридрих Първи на Петър Велики през 1716 г. Петдесетте барокови панели са изработени от балтийски кехлибар и са най-сензационната за времето си новост. Посещение на Александровския дворец - сватбения подарък от Екатерина Велика за нейния внук, престолонаследника Александър І и Софийския събор. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Свободно време да опознаете сами красотите на Царския град. Нощувка.

5-ти ден:
Посещение на Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк, Большой Дворец и Монплезир. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

6-ти ден:
След ранната закуска, освобождаваме стаите и се отправяме към летище Пулково. Пристигаме в Москва и след среща с нашия екскурзовод се отправяме на нашата обзорна екскурзия на Москва – град, който с всяка година става все по-красив. Насладете се на невероятната комбинация между древни храмове и модерни сгради, павирани улички и широки булеварди - Червения площад, Храма на Христос Спасител, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център, Новия Арбат, Пушкинския площад, улица Тверска, Любянка, Славянския площад…Настаняване в хотел Бест Уестърн Вега 4*. Свободно време. Нощувка.

7-ми ден:
Закуска. След първата среща с прелестите на Москва се отправяме към неговия символ - Кремъл с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Тук се усеща духът на историята – старинни оръдия и камбани, стари катедрални църкви, съхранили толкова събития и имена. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Ще се разходим по Червения площад и ще разгледаме незабравимите събори Василий Блаженни и Христа Спасител.
Свободно време. Нощувка.
Възможност за доп.тур – „Оръжейната палата” - 19 евро
Възможност за доп.тур – „Елмазния фонд” - 25 евро

8-ми ден:
Закуска. Свободно време. По обяд се отправяме към централния московски музей - Третяковска галерия, основан през 1856 г. от руския търговец П.М.Третяков, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 11 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи: на Левитан, Врубел, Кустодиев и много други...
Следваща спирка в този ден е Кусково – лятната резиденция на фамилия Шереметиеви. В имението, построено за едни от най-бляскавите приеми, театрални представления и фестивали, са се съхранили повече от 20 уникални архитектурни паметници, както и единствения по спецификата си френски парк в Москва с мраморни скулптури, езера и павилиони. След разходката там се връщаме в хотела. Нощувка.
Възможност за доп.тур – „Тайните и легендите на Москва” – 25 евро

9-ти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Домодедово и отпътуване за България.


Цена:

СПЕЦИАЛНА ЦЕНА: 1870 лв. с включена визова услуга при записвания до 18.03.2016


Цената включва:

самолетни билети Бургас – Санкт Петербург, Москва – Бургас и Санкт Петербург – Москва;
5 нощувки със закуски в хотел Москва 4 * или подобен в Санкт Петербург;
3 нощувки със закуски в хотел Бест Уестърн Вега 4* или подобен в Москва;
трансфер летище – хотел – летище;
обзорна екскурзия на Санкт Петербург;
посещение на Ермитажа;
посещение на Царское село, Екатеринския дворец и парка;
екскурзия до Петерхоф с посещение на Большой дворец, парка с фонтаните и Монплезир;
обиколна екскурзия в Москва;
посещение на Третяковската галерия;
екскурзия до Кусково;
екскурзия в Кремъл;
разглеждане на Храм Спасителя и Храм Василий Блажений;
екскурзовод на български език по време на целия престой;
медицинска застраховка с 30 000 евро покритие;
стойността за еднократна руска виза за български граждани със срок за издаване 10 календарни дни и с включена такса визов център – 119 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и снимка паспортен формат /3,5 х 4,5 см./
водач от агенцията


Цената НЕ включва:

летищни такси в размер на 109 евро
разходи от личен характер
доплащане за застраховка на лица на 70 г. – 20 лева


Допълнителна информация:

  • Туроператорът си запазва правото да променя реда на екскурзионната програма.
  • Организаторът не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите.