Великден

Великден в Мадрид
Код на оферта: 154454
Маршрут:  София – Мадрид – Толедо – Мадрид – Авила – Сеговия – Саламанка – Мадрид – София

цена от
969 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Великден в Мадрид


ПРОГРАМА:

1-ви ден: София – Мадрид
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 06.45 ч. за Мадрид с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Пристигане на летището в Мадрид в 09.25 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в стая за багаж в хотела. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец, строен по време на управлението на Фелипе V; площад „Ориенте“ – любимо място за жителите и гостите на Мадрид; площад „Испания“ с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Виа“ – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес“ с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо“; Пласа Майор – сърцето на града; Пуерта дел Сол с „нулевия километър“ на Кралство Испания и символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото „мадроньо“. Връщане обратно в хотела – необходимо е ползване на градски транспорт. Настаняване (след 14.00 ч.). Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

2-ри ден: Мадрид – Толедо – Мадрид
Закуска. Свободно време в Мадрид с възможност за индивидуално посещение на Кралския дворец или музея „Прадо” (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание екскурзия до Толедо – невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата „Санто Томе“ с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“. Връщане в Мадрид. Нощувка.

3-ти ден: Мадрид – Авила – Сеговия – Саламанка – Мадрид
Закуска. Свободно време в Мадрид (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Екскурзия до Саламанка – един от най-вдъхновяващите градове в Испания, богат на исторически и архитектурни шедьоври и известен университетски център. Пешеходна разходка в историческия център, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО: „Главният площад“ - един от най-красивите площади в Испания; Новата катедрала, построена през 1513 г., считана за прототип на известния по онова време в Испания платерески стил; Университетът – един от най-престижните европейски учебни центрове, основан през 1218 г.; дворецът „Аная“ от 18 в. – днес сграда на факултета по филология; Къщата на мидите – една от най-известните забележителности на Саламанка. 2. Екскурзия до Авила – типичен пример за средновековен крепостен град, и Сеговия, чийто най-известни исторически паметници са аквeдуктът, построен по време на управлението на Цезар Август, готическата катедрала и „Алкасар“. Нощувка в Мадрид.

4-ти ден: Мадрид – София
Закуска. Напускане на хотела (багажът се оставя в стая за багаж). Свободно време в Мадрид – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.40 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.05 ч.



НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня: включено в цената
Двойна стая с отделни легла: включено в цената
Допълнително легло в двойна стая: включено в цената
Единична стая: +239 лв.



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Полудневна екскурзия до Толедо (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи 69 лв.
Екскурзия до Саламанка (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи 129 лв.
Целодневна екскурзия до Авила и Сеговия (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи 119 лв.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Мадрид - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Bernabeu" **** (или подобен) в Мадрид
Туристическа програма в Мадрид
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Полудневна екскурзия до Толедо
Екскурзия до Саламанка
Целодневна екскурзия до Авила и Сеговия
Входни такси за музея "Прадо" (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (8 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) и Кралският дворец (11 EUR, за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид
Входни такси за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,5 EUR) в Толедо
Входна такса за крепостните стени на Авила (5 EUR)
Входни такси за двореца "Алкасар де Сеговия" (7,50 EUR) и Катедралата (3 EUR) в Сеговия
Входна такса за Университета на Саламанка (10 EUR) и комбиниран билет за Новата и Старата Катедрала (4,75 EUR)
Градски транспорт в Мадрид (1,7 EUR - еднопосочен билет; билет за 10 пътувания - 10 EUR)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Бакшиши за екскурзовод и шофьор (1-2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)



ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Туристическата програма се осъществява на български език.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч. Испания 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.



ПРИМЕРЕН ХОТЕЛ:
Holiday Inn Bernabeu”**** - http://www.hotelmadridhi.com/en-GB/index.aspx - в сърцето на финансовия район на Мадрид, в непосредствена близост до ул. „Пасео де ла Кастеяна” (една от главните улици на Мадрид) и на 2 мин пеша от известния стадион „Сантяго Бернабеу”



МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.



ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.