Екскурзии в Русия

ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Код на оферта: 119193
Маршрут:   София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София

цена от
1845 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

4 нощувки със закуска в Санкт Петербург + 3 нощувки със закуска в Москва
Период: 30.04.16 - 07.05.16. Полет от София

Пакетна цена на човек: 1845 лева

Програма на екскурзията:

30 април
Излитане от София Терминал 2 в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Посрещане и трансфер до хотел Best Western Вега Измайлово 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
01 май
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад и др.(около 4 часа). Великденски обяд в ресторант в града (агнешко и великденски кулич, чаша вино). Екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.(3 часа). Връщане в хотела. Нощувка.
02 май
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата.(около 5 часа). Обяд в ресторант в Москва. Разходка с корабче по Москва – река. Разходката продължава около час и половина, а от борда на кораба се виждат Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Връщане в хотела. Нощувка.
03 май
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 10,55ч., пристигане в 12,15ч. Екскурзия в Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург; Разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор. Трансфер до хотел Москва 4* (около 16ч.). Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
04 май
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь и др.(3часа). Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело и др.(3часа). Нощувка.
05 май
Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. (около 5 часа). Обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец –имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. (около 3 часа). Нощувка.
06 май
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк и Големия Дворец. Свободно време в Петерхоф. Връщане в С. Петербург. (около 6 часа). Свободно време. Нощувка.
07 май
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 05,10ч. Пристигане в Москва в 06,25ч., Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,30ч.

Полетното разписание е в местни времена.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • самолетен билет за полет с Аерофлот София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София без летищни такси
  • 3 нощувки със закуска в хотел BW Vega 4* в Москва в стандартни стаи
  • 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
  • 2 обяда в Москва
  • 2 обяда в Санкт Петербург
  • трансфери летище-хотел-летище
  • описаната програма с екскурзовод на български език
  • входни такси за посещаваните музеи по програмата
  • медицинска застраховка (с покритие 30000 €)
  • тур-лидер от туроператора

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • летищни такси – 145 € към 27.10.2015 – цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетните билети
  • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 119 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
  • лични разходи

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Хотели по програмата:

В Москва:

Хотел Best Western Вега Измайлово 4* - www.hotel-vega.ru - Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк. Ст.м. Партизанская, до Червения площад – 15 мин. на метро.

В Санкт Петербург:

Хотел Москва 4*- www.hotel-moscow.ru. Разположен в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, ст.м.Александър Невски. Настаняването е в стандартни двойни стаи.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 35 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

Условия за резервация:

30% депозит
Доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване