Екскурзии с тръгване от Варна

Гранд тур на Италия - прелести от Апенините
Код на оферта: 144285
Маршрут:  Рим и Ватикана – Неапол и Помпей – Пиза – Флоренция – Венеция – Сан Марино

цена от
1621 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

ГРАНД ТУР НА ИТАЛИЯ ОТ СОФИЯ И ВАРНА

ИТАЛИЯ – ПРЕЛЕСТИ ОТ АПЕНИНИТЕ



Пакетна ЦЕНА при отпътуване от СОФИЯ: 779 евро/ 1524 лева при записване до 15.04.2016 с включени летищни такси

Пакетна ЦЕНА при отпътуване от ВАРНА: 856 евро/ 1674 лева при записване до 15.04.2016 с включени летищни такси

Стандартна цена:

829 евро/1621 лева за отпътуване от София с включени летищни такси
906 евро/ 1771 лева за отпътуване от Варна с включени летищни такси

Италия открай време е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. Богатото културно наследство от античността, Средновековието и Ренесанса привлича хиляди туристи, желаещи да се насладят на италианските майстори. Но Италия има и други достойнства: прекрасни морски курорти, традиции, забележителна кухня, вино от класа, тук се диктуват и тенденциите в световната мода. И още нещо: когато човек пътува из „ботуша”, романтиката е неизбежна част от атмосферата в тази слънчева страна.


Предимствата в тази програма:

Директен полет до Рим
Водачът на групата пътува от летище София и е заедно с клиентите през целия им престой
Обзорни екскурзии из Рим, Венеция, Флоренция, Неапол, Пиза, Сан Марино
Включени закуски и вечери
Добро съотношение качество – цена
Екскурзоводско обслужване на български език
Италия открай време е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в Европа. Богатото културно наследство от античността, Средновековието и Ренесанса привлича хиляди туристи, желаещи да се насладят на италианските майстори. Но Италия има и други достойнства: прекрасни морски курорти, традиции, забележителна кухня, вино от класа, тук се диктуват и тенденциите в световната мода. И още нещо: когато човек пътува из „ботуша”, романтиката е неизбежна част от атмосферата в тази слънчева страна.


Полезна информация:

Времето в ИТАЛИЯ Часът в ИТАЛИЯ Валути
Прогнозни температури в Италия по време на пътуването: максиални: 22° C-28° C; минимални: 14° C-18° C Часовата разлика между България и Италия е -1 час. Валутата в Италия е ЕВРО.


ПРОГРАМА


  • 03.09.2016 ВАРНА - СОФИЯ - РИМ

За клиенти от Варна: Полет в 05:00 от Варна, 05:50 кацане в София.

Полет от София за Рим с авиокомпания България еър в 07:30. Кацане в италианската столица в 08:30 часа. Настаняване в хотела. След обяд – обиколка на Вечния град. Да бъдеш в Рим означава да вдъхнеш от аромата на историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града уникален! Та погледнете само какво ви очаква: Колизеума/ чудо на античната архитектура, символ на Рим, побирал е 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм, Римския форум – главната археологическа зона на града, Пантеона, построен от император Адриан през ІІ от н.е., тук е погребан великият художник Рафаел, площад Навона, площад Венеция – топографският център на Рим, с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, фонтана Треви – благославящ водата като символ на живота и благополучието /хвърлете някоя монета за късмет!/. Близо до Треви е българската църква, която нашенци получиха с благословията на покойния папа Йоан Павел ІІ. Вечерта, по желание, екскурзия „Нощен Рим”. Вечеря и нощувка в хотел Archimede или подобен.

  • 04.09.2016 МЪРТВИЯТ ПОМПЕЙ

След закуска– екскурзия до Неапол и Помпей. Разположен край живописен залив, в подножието на вулкана Везувий, Неапол е третият по големина град в Италия, след Рим и Милано. Символ на прекрасната неаполитанска музика и на...неаполитанската пица. А под Везувий са останките от най-големия съхранен до днес античен град Помпей, наричан „мъртвият град”, унищожен след катастрофалното изригване на вулкана през лятото на 79 г. Завръщане в Рим. Вечеря и нощувка.

  • 05.09.2016 В ЛЮЛКАТА НА РЕНЕСАНСА

Закуска и отпътуване от Рим за Флоренция със спирка в Сиена и възможност за екскурзия в Сиена срещу допълнително заплащане. Панорамна обиколка на Флоренция. Като на кинолента „пробягват” топ забележителностите на града: дворецът Пити, блестящите градини Боболи, златният мост Понте Векио, двореца на Медичите – могъщата флорентинска фамилия, управлявала града близо три столетия, Кулата на Джото, катедралата Санта Мария дел Фиоре и др. Ще разгледаме и галерията Уфици (по желание), където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Рафаел, Ботичели...Настаняване във Флоренция в хотел The Gate или подобен, вечеря и нощувка

  • 06.09.2016 ПИЗА И НАКЛОНЕНАТА КУЛА

Закуска. Отпътуване за Пиза, прочутата Пиза, кацнала на р.Арно в Тоскана. На Пиаца дей Мираколи /Площадът на чудесата/ стои непокътната световноизвестната наклонена кула, която напук на прогнозите вече повече от 800 години не пожелава да рухне. Посещение на винарна и възможност за допълнителна екскурзия до Тоскана с традиционен обяд. Отпътуване за района на Венеция. Вечеря и нощувка в хотел Antille Via Monte Rosa 2 или подобен.

  • 07.09.2016 ГОНДОЛА СЕРЕНАДА

Закуска и отпътуване за Венеция. в 08:00 трансфер до корабчетата. Обзорна екскурзия. Основната пътна артерия по протежение на 8 км е Канале Гранде, а бляскавото средище на града е площадът Сан Марко с едноименната катедрала. Мостът на въздишките пък е един от най-фотографираните в света. Във Венеция, по желание, ще посетим Двореца на дожите. Можете да се насладите на романтична разходка с гондола из каналите на града на фона на красивите венециански църкви и дворци. Гондолиерите умеят не само да въртят веслата, но сред тях има и отлични певци и майстори на серенадата. Отпътуване за района на Римини. Вечеря и нощувка в хотел Pinocchio или подобен.

  • 08.09.2016 САН МАРИНО – ДЪРЖАВАТА-ДЖУДЖЕ

Закуска. Отпътуване за Сан Марино - една от най-малките държави и най-старата република в света. Намира се в сърцето на Италия, само на 17 км от Римини. Известна е със своята безкрайна любов към свободата, за което свидетелства и фактът, че тя никога не е била поробвана – нито от Наполеон, нито от нацистка Германия, нито от който и да било агресор. Тя е пример за многовековен неутралитет. По време на престоя в Сан Марино ще можете самостоятелно да видите крепостта с трите кули – Монтале, Честа и Гуайта, правителствения дворец, базиликата на Светеца,църквата Сан Пиетро и др. Историческият център на Сан Марино е запазен във вида му от ХVІ век. Настаняване. Вечеря и нощувка.

  • 09.09.2016 ВАТИКАНА

Рано сутринта отпътуване за Рим. Екскурзия до „главната квартира” на папата – Ватикана. Посещение на Ватиканския музей, срещу допълнително заплащане. Вечеря и нощувка в хотел Siracusa или подобен. По желание, срещу доплащане – вечеря в опера-ресторант в Рим.

  • 10.09.2016 РИМ - СОФИЯ - ВАРНА

Закуска. Отпътуване за Рим с полет за София в 09:25 с авиокомпания България еър. Пристигане в българската столица в 12:20.

За клиенти от Варна - полет в 13:20 от София и в 14:10 кацане във Варна.



ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет Варна/ София – Рим – София/ Варна с включен багаж 23 кг за чекиране + 8 кг. ръчен
7 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в хотели 3* - 3 нощувки в Рим, 1 нощувка във Флоренция ,1 нощувка в района на Венеция, Падуа или Лидо ди Йезоло; 2 нощувки в района на Римини
Трансфер летище – хотел – летище
Транспорт с климатизиран комфортен автобус из Италия
Обзорна екскурзия с гид в Рим (6 часа общо )
Обзорна екскурзия с гид във Венеция (1,30 часа)
Обзорна екскурзия с гид във Флоренция (2 часа)
Обзорна екскурзия с гид в Неапол (2 часа)
Обзорна екскурзия с гид в Пиза (1,30 часа)
Екскурзоводско обслужване на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на фирмата - организатор


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Градски такси -при нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени и подлежат на препотвърждение.
Входни билети за посещаваните обекти
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Минимален брой участници: 30

Срок за набиране на групата: 15.08.2016

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.


Допълнителни екскурзии

Екскурзия „Нощен Рим” (3 часа) – 25 евро
Вечеря в опера-ресторант в Рим – 47 евро
Екскурзия до Сиена (1 час) – 25 евро
Ренесансова Гала вечеря във Флоренция с включени вода и местно вино – 60 евро
Входни билети за музея във Ватикана – 25 евро
Входен билет за руините в Помпей–12 евро–подлежат на препотвърждение
Обяд в ресторант в Помпей – 16 евро
Посещение на галерията Уфици (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 30 евро
Посещение на двореца Пити (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 30 евро
Традиционен обяд в Тоскана във ферма – 18 евро
Разходка с гондола във Венеция (30 минути) – 25 евро
Посещение на двореца на Дожите (включва 1,30 часа беседа, входен билет и слушалки) – 30 евро
Разходка по Канале Гранде във Венеция с моторна лодка – 25 евро
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 15

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Доплащане за единична стая – 230 евро/ 450 лева
Намаление за дете 2 - 5.99 г. в стая с двама пълноплащащи - 60 евро/ 117 лева
Намаление за дете 6 - 11.99 г. в стая с двама пълноплащащи - 30 евро/ 59 лева
Доплащане за застраховка за лица над 64 г.
Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/ 59 лв на човек – 2 броя седалки
Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/ 39 лв на човек – 4 броя седалки

Курортни такси:

  • Рим:

За хотели 3*** - 2 евро на човек на ден
За хотели 4****- 3 евро на човек на ден

  • Флоренция:

За хотели 3***- 3,50 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 4,50 евро на човек на ден

  • Монтекатини:

За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден

  • Римини:

За хотели 3***- 1,50 евро на човек на ден
За хотели 4 **** - 2,50 евро на човек на ден