Екскурзии в Австрия

Дунавски столици - Будапеща и Виена
Код на оферта: 144179
Маршрут:  Варна - Велико Търново - София - Белград - Будапеща - Виена - София - Варна Хасково - Пловдив - Пазарджик - София - Пазарджик - Пловдив - Хасково

цена от
245 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ДУНАВСКИ СТОЛИЦИ - БУДАПЕЩА И ВИЕНА
05.05.2016 – 10.05.2016
Цена: от 245 лв.
5 дни / 3 нощувки със закуски


Ако не си изпил поне едно Виенско кафе, не си опитал дори парченце торта Сахер и не си се возил на най-старото Виенско колело в Европа, все едно никога не си бил във Виена!



ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
3 нощувки със закуски / посещение на Пратера и Outlet Parndorf



ПРОГРАМА:

1 ДЕН / ВАРНА - СОФИЯ - БУДАПЕЩА
Отпътуване от Варна в 18:00 ч от ул.Антим I.
От Шумен /пред хотел “Шумен” – при минимум 10 човека, при по малка бройка от 5-ти километър/ в 19:00 ч.
Отпътуване от Велико Търново 21:00 ч. Автогара Юг.
Отпътувне от Хасково – 21.00 ч.; Пловдив – 22.00 ч; Пазарджик 23.00 ч.

2 ДЕН / СОФИЯ - БУДАПЕЩА
Отпътуване от София в 00.30 ч. От пл. Александър Невски по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Будапеща.
Пристигане в Будапеща около обяд. Настаняване в хотел /ако има свободни стаи/.
  • По желание около 14:00 ч. Панорамна и пешеходна разходка на града с местен лицензиран екскурзовод на български език в Будапеща – Площадът на героите, булевард Андраши, Oперата, сградата на Парламента, Рибарските кули, Катедралата Матияш, Кралският дворец, хълмът Гелерт, крабрежният булевард Дунакорзу, Катедралата Св.Стефан. Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария.
Свободно време за разходка по известните булеварди Ракоци и Ваци в сърцето на Будапеща.
Вечерта около 19:00ч.* По желание вечерна разходка с корабче по р. Дунав – Светлините на Будапеща / Около 1ч.30мин с парче торта и чаша шампанско/. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН / БУДАПЕЩА - ВИЕНА
Закуска.Около 08:30 ч.Отпътуване за Виена. Посещение на Outlet Parndorf – Маркови стоки на ниски цени. Свободно време около 3.30 ч. с възможност за обяд и пазарене. Около 14:00 ч.отпътуване за Виена.
Пристигане във Виена около 15:30ч. Посещение на най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер"/ около 3 часа/ със символа на Виена – Виенското колело. Възможност да се насладите на увеселителните атракции на парка, да се потопите в магията на хилядите лампички и настроение, а за тези, които не са любители на екстремни атракции парка предлага възможност за посещение на един от най – богатите музеи на Мадам Тюсо или спокойна разходка с прочутото Виенско колело. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка.

4 ДЕН / ВИЕНА - ДВОРЕЦ ШОНБРУН - ПАНОРАМНА ОБИКОЛА
Закуска. Сутринта посещение на двореца Шьонбрун – лятната императорска резиденция и разходка из неговите красиви градини / с местен лицензиран екскурзовод на български език/Около 1ч.30мин/.След разглеждане на двореца
Панорамна обиколка/ автобусна около 2 ч./ с местен лицензиран екскурзовод на български език –Малкият ринг със статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, паметникът на Мария Терезия с разположените в близост Природонаучен и Исторически музеи, сградата на Парламента, Кметството , Бургтеатър, Университета, Цветните и причудливи къщи на Хундертвасер / с кратко посещение за разглеждане/,Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере /с кратко посещение на градините отвън /, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера.
Пешеходна разходка в историческия център на Виена (под егидата на UNESCO) с местен лицензиран екскурзовод н български език / около 1 час/ - Готическата Катедрала Св.Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Дворецът на Хофбургите, Операта,позлатената Статуя на Моцарт и Цветният Часовник. Възможност да усетите красотата и неповторимостта на града по търговската улица Марияхилферщрасе, да посетите най – старата Виенска сладкарница със собствено производство на оригинална торта Сахер, да опитате прочутото виенско кафе и виенски щрудел.
Свободно време в центъра на града/около 3 часа/. Възможност за самостоятелно посещение на музеи:
Музей на Сиси, Къща на пеперудите, Музей на историята на изкуството,
Природоисторически музей, Императорската съкровищница в двореца Хофбург където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя - короната, имперския скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света.
Къща на музиката, Музей на етнологията.
Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН / ВИЕНА - БЪЛГАРИЯ
Закуска. Отпътуване за България в 8.30 ч. Пристигане в съответния град.



Отпътуване от: На човек в двойна / тройна стая Доплащане за единична стая Намаление за дете до 11,99 г. с двама възрастни в стая
София 245 лв. 100 лв. 50 лв.
Търговище/Търново / Севлиево/Хасково / Пловдив / Пазарджик 265 лв. 100 лв. 50 лв.
Варна / Шумен 285 лв. 100 лв. 50 лв.


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
3 нощувки със закуски в хотели 3*; 1 в Будапеща / хотел Flamenco 4* или подобен /,2 във Виена хотел 3*
водач представител от агенцията през цялото пътуване
медицинска застраховка
пътни такси
посещение на Outlet Parndorf
Посещение на Пратер / без включени такси за увеселителните съоръжения/


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче по р. Дунав с торта и шампанско – 15 евро
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език- 10 евро
Посещение на Шонбрун с включена входна такса , местен екскурзовод на български език ,Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена – 30 евро.
Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена – 20 евро
Цена за посещение на двореца Шонбрун за екскурзовод на български и билет – 17 евро
Разходи от личен характер
Такси за съоръженията в Пратера / Виенско колело около 9 евро/ Увеселителни атракции/ между 5 и 10евро/- заплащат се на място в парка.

  • Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 20 туриста и се заплащат преди заминаване в офиса на агенцията.
  • Възможна е промяна в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти.
  • Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да се ощетява групата.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 50% при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.



Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!



Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.