Екскурзии с тръгване от Варна

Еднодневна екскурзия до Букурещ с посещение на Коледен базар, отпътуване от Добрич, Варна и Русе
Код на оферта: 143147
Маршрут:  Добрич - Варна - Русе - Букурещ

цена от
49 лв.
1 дни
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия Букурещ за един ден с посещение на Коледен базар, отпътуване от Добрич, Варна и Русе

НА ПАЗАР В РУМЪНИЯ ПРЕДИ КОЛЕДА ОТ ДОБРИЧ, ВАРНА И РУСЕ

Отпътуване:
04:00ч – Добрич / паркинга на Стоматологията/ при минимум 10 туриста/
05:00ч – Варна, ул. Антим I
07:30ч – Русе, бензиностанция OMV на бул. Христо Ботев


ПРОГРАМА:

Отпътуваме от обявените градове към Букурещ. Пристигаме в румънската столица сутринта и се отправяме към сградата на Парламента. Ще имаме възможност да посетим една от най-големите административни сгради в света /заплаща се входна такса – 25 леи/. „Дома на народа“ е построен по времето, когато Николае Чаушеску е на чело на румънската държава. Огромни полилеи от кристал, красиви килими и завеси и интересни истории ще съпътстват нашето посещение в това монументално здрание.
Ще направим кратка панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод. Преминаваме по булевард Унири, проектиран по подобие на булевард Шанз -Елизе в Париж, най-старата болница в Букурещ, сградата на столичния театър, площад Виктория, сградата на Министерски съвет, Атенеума, Националният исторически музей, Музея на музиката „Джордже Енеску“ още много други.
Следва посещение на традиционния Коледен базар в Букурещ, който е разположен на площада пред университета. Базара се провежда всяка година и е по подобие на немските коледни базари. Точно на това място всички послушни деца ще се срещнат с Дядо Коледа и ще могат да оставят своите желания за подаръци в неговата кутия. На коледният базар са разположени десетки павилиони и сергии, които предлагат на своите клиенти най-различни ръчно изработени изделия – носии, чаши, чинии, икони, магнитчета, ключодържатели и т.н .
Огромна Коледна елха и още безброй атракции ще съпътстват нашето посещение.
Ще имаме възможност да опитаме румънски специалитети, традиционни кашкавали и сирена, пушени месни деликатеси, вкусни сладкиши, греяно вино, румънска ракия, десетки видове хляб и козунаци.
Привечер отпътуваме за България, като ще преминем покрай Патриаршеската църква Св. Константин и Елена и двора на Румънската Патриаршия. Именно в този храм се съхраняват мощите на Св.Димитър Басарбовски, който е родом от българското село Басарбово и е покровител на Букурещ. Пристигаме в Русе, Варна и Добрич късно вечерта.


Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус.
Медицинска застраховка за лица до 70г.
Панорамна обиколка на Букурещ.
Посещение на Коледен базар.
Екскурзоводско обслужване.
Пътни, гранични и магистрални такси.


Пакетната цена не включва:
Входни такси за посещаваните обекти.
Медицинска застраховка за лица от 70г до 80г.
Разходи от личен характер.
Доплащане за отпътуване от Добрич – 10 лв

За лица под 18г., които не пътуват с двама родители е необходимо нотариално заверено пълномощно -2 копия, 2 копия на акта за раждане и документ за самоличност.