Екскурзии до екзотични дестинации

Три страни - три легенди
Код на оферта: 102326
Маршрут:  София - Истанбул - Куала Лумпур - Сандакан - остров Борнео - Бали - Сингапур - Куала Лумпур - Истанбул - София

цена от
2299 €
16 дни / 13 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

1-ви ден
Тръгване от Истанбул с полет на Малейша MH031 в 15.00 на 7 февруари.

2-ри ден
Пристигане в Куала Лумпур на 8 февруари 6.30 ч. Посрещане от местен гид и трансфер до хотела в центъра на Куала Лумпур. Ден за възстановяване от полета и часовата разлика. По желание посещение на местни забележителности невключени в сити тура. Нощувка.

3-ти ден
Сити тур включващ Бату Кейв - една от забележителностите на града, пещера с хиндуистки храмове и забележителна позлатена статуя на входа. Точно по това време там се провежда известния годишен Thaipusam фестивал. Следва посещение на Кралската фабрика за калаени изделия - изкуство доведено до съвършенство от местните майстори. Следва обяд в местен ресторант. Турът продължава с посещение паметника на националното помирение, построен в края на изтощителна 20 годишна гражданска война. Площадът на независимостта е следващата спирка. Там се намира и богато украсената сграда на Султан Абдул Самад, построена в мавритански стил през 1897г. Там е и сградата на британската администрация, която е един от символите на Куала Лумпур. В края на деня свободно време за вечеря в някой от екзотичните ресторанти на града. Нощувка.

4-ти ден
След закуска трансфер до летището и полет MH2710 до Сандакан, намиращ се на остров Борнео, провинция Сабах.Трансфер до хотела. Усещането на това място е различно. Природата става част от нас, както винаги е било.

5-ти ден
След закуска освобождаваме хотела и тръгваме към Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, намиращ се в националния резерват Kabili-Sepilok. Там ще научим как се третират и възстановяват изоставени орангутани и връщат към нормалния живот сред природата. Разходка из джунглата ще ни даде представа за повече детайли. Ще участваме в хранене на малки орангутани и незабравимо ще общуваме с тях. Следва 2.5 часа пътуване през девствена провинция за да стигнем до Sukau, Kinabantangan River. След кратък преход с лодка стигаме до Sukau Lodge и се настаняваме там. В късния следобед се качваме на лодка за да се разходим по реката и се докоснем до уникалното животинско разнообразие по тези места. Нощувка в хотела.

6-ти ден
След закуска тръгваме рано от Sukau и пътуваме до Gomantong Cave – пещера намираща се в природния резерват Gomantong.Повече от 400 години местните жители събират в тази пещера птичи гнезда на местната лястовица, които те смятат за голям деликатес при консумация. Разходка в още една пещера Sem ut Hitam. Връщане в Сандакан за обяд. След обяд разходка из града, посещение на наколни жилища, градския пазар и будистки храм. Следва свободно време из града и нощувка.

7-ми ден
След закуска се отправяме към Кота Кинабалу. Пъво спираме в Sabah Tea Plantation. Уникална атракция с консумация на местни продукти на основата на чая. /Например чаени палачинки/.По път ще обядваме в Telupid. Следобед посещаваме Quailey Hill - паметник на австралийските войници и the Fish Spa – почистване на краката с природни средства, местни риби.Вечеря в плантацията след която ще бъде прожектиран филм за самата плантация. Нощувка на място.

8-ми ден
След ставане разходка пешеходна с посрещане на изгрева и гледка към Mount Kinabalu - 4091м. След закуска идва специалния образователен тур в чаената фабрика. Следва пешеходен тур в джунглата под върха с посещение на местни топли минерални извори. Включен обяд. След това автомобилен преход до Кота Кинабалу. Настаняване в хотела. Нощувка.

9-ти ден
След закуска се отправяме до летището и летим директно до Бали. Посрещане и трансфер до хотела ни в Бали. Нощувка.

10-ти ден
След закуска е време за традиционния балинийски тур Баронг и Кинтамани. Турът включва традиционни танци Баронг, пресъздаващи истории от хиндуистката библия Рамаяна, посещение на местни майстори на дърворезбата, посещение на плантация включваща фамозното кафе Лавак. По обяд стигаме до местността Кинтамани - връх Батур и езерото Батур. Обяд. Следва по пътя обратно храма Tampaksiring, ‘The Fountain of Youth” and Holy Spring. Местните вярват, че водата от този извор пречиства и подмладява. По пътя към хотела има опция да се слезе в Кута. Там е мястото за развлечения и шопинг в Бали. Нощувка.

11-ти ден
Свободен ден в Бали за развлечения, плаж или екскурзии по желание./ Например танцът Кечак в Улувату. Той пресъздава по уникален начин само с глас, хиндуисткия вариант на Ромео и Жилиета, в случая Рама и Сита./ Нощувка.

12-ти ден
След закуска тръгваме на втория осигурен тур. Първо посещаваме кралският храм Таман Аюн/ в превод красива градина/. Следва посещение на Бедугул където се намира езерото Братан с култовия храм в него Ulun Danu - един от символите на Бали. Той е построен в чест на Богинята на водата. Спирка в местен пазар за цветя и плодове следва. Това което предстои ще ви спре дъха. Залез на прочутия храм в морето Tanah Lot/ в превод земя в океана/. Той е бил изграден през 16 век. Хинду монасите от Ява идващи на Бали са изграждали храмове до водата, които ползвали предимно за пречистване на душата и ума. Връщане в хотела. Нощувка.

13-ти ден
Закуска и трансфер до летище. Полет до Сингапур. Свободно време. Нощувка.

14-ти ден
След закуска започва сити тур. Този уникален град винаги удивлява. Със своите четири официални езика и етническа структура. Чайна таун и малката индия. Със спиращите дъха фамозни сгради и съоражения - сградата на парламента, неповторимото виенско колело 165 високо и Марина бей сандс. Снимки до символа на града - Мерлиона. Свободно време и нощувка.

15-ти ден
Свободен ден в този прекрасен град. Възможност за посещение на градината с орхидеите, парка Сентоса, Музея на азиатската цивилизация, заоологическата градина и други. Вечерта 19.30 часа трансфер до летище и отпътуване за Истанбул през Куала Лумпур.

16-ти ден
Пристигане сутринта в 6 и 30 ч.на летище Ататюрк Истанбул.
Край на програмата.
  • По желание организиране на трансфер от България до летището.

ЦЕНИ:
  • Възрастен в двойна стая: 2299 евро
  • Възрастен в единична стая: 2789 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетни билети с летищни такси Истанбул, Куала Лумпур, Сандакан, Бали, Сингапур, Куала Лумпур, Истанбул./забележка – полетите Кота Кинабалу Бали и Бали Сингапур са пресметнати по средните цени на Air Asia./
  • Всички трансфери летище хотел летище
  • Настаняване на база закуска, обяд и вечеря в упоменатите дни
  • Превоз с климатизиран автобус
  • Всички забележителности и входни такси по време на маршрута
  • Местен гид на английски.
  • Професионален водач от агенцията с опит в дестинацията
  • Застраховка помощ при пътуване с покритие 25000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Бакшиши за гидове и шофьори
  • Разходи от личен характер