Екскурзии с тръгване от Варна

Албания и Македония 2020
Код на оферта: 191179
Маршрут:  Варна - Шумен - Търговище - Велико Търново - София - Скопие - Охрид - Круя - Тирана - Дуръс - Берат - Манастира Свети Наум - Билянини извори - София - Велико Търново - Търговище - Шумен - Варна

цена от
385 лв.
6 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   25.06.2020

Принтирай
 

Скопие - Охрид - Круя - Тирана - Дуръс - Берат - Манастира Свети Наум - Билянини извори

25.06.2020 – 30.06.06.2020

4 нощувки / 1 нощувка със закуска и 3 нощувки със закуски и вечери
Потвърдено тръгване от Варна, Шумен , Търговище, Велико Търново, Севлиево, София

1 ден: Кюстендил
Отпътуване от Варна в 05.00 ч сутринта /от ул. Антим I/, от Шумен в 06:00 ч., от Търговище около 07:00 ч /ОМВ на околовръстен път/, от Велико Търново в 08:30 ч. /Автогара Юг/, от София около 12:00 ч. Продължаваме към град Кюстендил. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Скопие, Охрид
Закуска. Преминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме към Скопие. Кратка пешеходна разходка в Скопие : старият квартал “Вароша”; крепостта “Скопско кале” и църквата "Св.Спас" със саркофага на Гоце Делчев; музея на Майка Тереза и възпоменателната плоча на мястото на родната й къща; "Свети Климент" - най-големият православен храм в Скопие. Около обяд отпътуване за Охрид - град ,съчетал в себе си вековна история , блестящ със своята перла – Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад. Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата "Св.Богородица Перивлепта" , която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия. Вечерта настаняване в хотел. Вечеря .Нощувка.

3 ден: Круя, Тирана
Закуска. 08:00 ч. отпътуване за Албания. Пристигане в Круя - крепостен град ,чието име означава“ пролет“, давал отпор на Османската империя още от 15 век. Тук е роден националният герой на Албания - Скендербег. Една от най-известните забележителности е крепостният замък на героя, който през Средновековието е бранел цялата област. Крепостта Круя е една от най-важните крепости в Албания. Построена е на върха на скалист планински хребет. Нейният периметър е 800 м, като стените й са подсилени с девет кули с различни форми. През XIII век в най-високата част на крепостта е бил построен замък. Крепостта остава единственото непревзето от османците място на Балканите. Свободно време за разглеждане на Националния музей на Скендерберг , етнографския музей и крепостния замък.
Отпътуване за Тирана – столицата на Албания, културен и индустриален център на страната. Градът съчетава в себе си едновременно съвременна архитектура и забележителни исторически паметници. Автобусна и пешеходна разходка - площад Скендербег - сърцето на града, паметника на националния герой на Албания Георги Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула- символ на града , Двореца на културата и Националния исторически музей, руините на Юстиниановата крепост, Операта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


4 ден: Берат, Дуръс, Тирана
Закуска. Oтпътуване за градa - музей Берат. Част от визитната картичка на Албания, Берат е разположен е на десния бряг на албанската река Осъм и в близост до планината Томор. Част от местното население са християни с български корени. Берат е наричан Градът на хилядите прозорци. Специфичната архитектура, белите къщи, сякаш накацали по хълма, правят града изключително привлекателно място за посещение. Основна атракция е замъкът Берат, построен от древните илири около 200 г.пр.н.е., включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Старият град впечатлява с възрожденския си облик , множеството запазени църкви като Църквата Свети Михаил, построена в скала в южната част на замъка. Свободно време за разходка , снимки и обяд. Следобяд отпътуване за Дуръс. Туристическа обиколка на Дуръс, известен в българската история с името Драч. Ще разгледаме Венецианската крепост , Римския Амфитеатър – най-големия на Балканския полуостров ,построен през II век. Джамията Фатух , крайморският булевард, старите военни бункери в близост до плажа са само част от местата в Дуръс, които по безспорно привличат интереса на хиляди туристи. Връщане в хотела в Тирана. Вечеря. Нощувка

5 ден: Свети Наум, Билянините извори
Закуска. Отпътуване за България. По пътя посещение на манастира Свети Наум и Билянините извори. Свети Наум е разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро в местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели" и параклиса на Света Петка със светената вода. Пристигане в София късно вечерта.

6 ден: транзитно пътуване
Пристигане във Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна

Пакетната цена включва:
Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
1 нощувка със закуска в Кюстендил
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в Охрид
2 нощувки със закуски и вечери в Тирана
Екскурзоводско обслужване
медицинска застраховка за лица до 65 год.
пътни такси и гранични такси
Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод на български език
Кратка разходка и престой в Скопие
Туристически обиколки на Тирана, Дуръс и Круя с местен екскурзовод на български език
Посещение на манастира Свети Наум и Билянините Извори

Пакетната цена не включва:
Доплащане за единична стая – 100 лв за целият период
Медицинска застраховка за лица 65 г.- 75 г.: 8 лв
Медицинска застраховка за лица от 75г. – 80 г.: 10 лв /лица над 80 г. не се застраховат/
Екскурзия до град – музей Берат – 10 евро
входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.
входна такса за църквата „Св. Спас“ и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD); Самуиловата крепост – 30 МКD Круя: Музеят на Скендербег - 200 албански леки / Етнографският музей в Круя - 300 албански леки Берат: Музей на Онуфри - 200 албански леки / Крепостта в Берат - 100 албански леки Дуръс: Амфитеатъра в Дуръс - 400 албански леки
Разходи от личен характер

Забележка:
  • Всички допълнителни мероприятия се осъществяват при мин. 20 желаещи.
  • Входните такси се заплащат в албански леки и македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България.
  • Описаните в програмата часове и поредност на мероприятията са ориентировъчни и могат да претърпят промени в хода да пътуването , без това да ощетява пътуващите. Цената може да търпи промяна поради форсмажорните обстоятелства от 2019 г.
  • Програмата е натоварена и не е подходяща за хора с трудна подвижност.
  • Екскурзията е потвърдена.

Необходими документи:
  • международен паспорт или лична карта;
  • за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
  • депозит – 30 % от пакетната цена,
  • доплащане – до 21 дни преди отпътуване.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ