Екскурзии във Великобритания и Ирландия

Екскурзия със самолет до Англия, Шотландия и Ирландия
Код на оферта: 148431
Маршрут:  Лондон - Йорк - Глазгоу - Единбург - Езерото Лох Нес и замъкът Уркухарт - Инвърнес, Глен Ко - Белфаст и музея на Титаник - Дъблин - Манчестър - Бирмингам

цена от
1910 лв.
10 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия със самолет до Англия, Шотландия и Ирландия


ПРОГРАМА:

  • 1 ден: полет до Лондон
Полет до Лондон и трансфер до хотела.
Забележка: полетът е възможен от София, Пловдив, Варна и Бургас, като крайната цена на пакета зависи от резервационните класи в момента на ефективна резервация.
Свободно време. Нощувка.

  • 2 ден: Лондон
Закуска. Панорамна обиколка на Лондон: Уестминстърското абатство, където са се извършвали церемониите по коронацията на английските крале и кралици, знаменитият часовник “Биг Бен“ и сградата на Парламента, Швейцарската къща, Даунинг стрийт 10 с резиденцията на британския министър-председател, Бъкингамския дворец, Трафалгар скуеър, Лондонското Сити, Катедралата Св. Павел, Тауър Бридж и крепостта Тауър, площад Пикадили.
Следобяд свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Уиндзор. Посещение на замъка \"Уиндзор\" – официална резиденция на Кралицата и най-големият обитаем замък в света - кралските апартаменти, приемните зали и кралската дворцова капела “Сейнт Джордж. Връщане в хотела. Нощувка.

  • 3 ден: Лондон и замъка Лийдс
Закуска. Отпътуване за замъка Лийдс от 9 век - Замъка на дамите, обитаван от шест английски кралици и определен за най-красивата старинна сграда на планетата. Свободно време за посещение. Връщане в Лондон около 13.00 ч. и свободно време за музеи до 16.30 ч.: Британския музей, Националната галерия или музея Албърт и Виктория.
Безценни материали от историята на Древните светове се пазят в Британския музей. Сред тях са скулптурите на Партенона, асирийския крилат бик, египетски мумии, кристален череп на маите, Розетския камък.
Националната галерия е музей за изобразително изкуство, намира се на Трафалгарския площад. Сред нейните шедьоври са картините Венера и Марс на Ботичели, Слънчогледите на Ван Гог, Венера пред огледалото на Веласкес, Мадоната на скалата от Леонардо да Винчи, Полагане в гроба на Микеланджело и много други.
Музеят Албърт и Виктория притежава най-голямата в света експозиция на изкуството на дизайна: предмети от стъкло, порцелан, керамика, скъпоценни метали, текстил, както и голяма колекция от произведения на живописта, скулптурата и фотографията.
16.30 ч. отпътуване за Йорк. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 4 ден: Йорк и Глазгоу
Закуска. Разглеждане на Йорк - център на графство Йоркшир, който очарова със своето средновековно наследство. Разходка покрай крепостните стени от 11 век и знаменитата улица Шембълз с постройки в традиционната черно-бяла английска архитектура. Посещение на Катедралата Йорк Минстър, приютила великолепни художествени ценности. Отпътуване за Глазгоу 340 км и пешеходна разходка в централната част с разглеждане на Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж Скуеър, Кметството Сити Чембърс. Настаняване в хотел в района на Единбург. Нощувка.

  • 5 ден: Единбург
Закуска. Разглеждане на забележителностите на шотландската столица: Единбургския замък - непристъпна крепост, построена на върха на скала, която от 12 век е официалната резиденция на шотландските крале, Кралската миля – старинна улица, където освен исторически забележителности има много магазини и ресторанти, Дворецът Холируд Хаус от 11 век, Катедралата Сейнт Джайлс. Свободно време. По желание посещение на музея на уискито с дегустация на националната напитка. Връщане в хотела. Нощувка.

  • 6 ден: Езерото Лох Нес и замъкът Уркухарт, Инвърнес, Глен Ко. Ще се появи ли Неси?
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане /85 Е/: еднодневна екскурзия до мистичното езеро Лох Нес, в чиито дълбини, говорят, се крие легендарното чудовище Неси. Това е пътешествие през идиличните гори на Шотландия, край бързи реки, живописни езера и величествени планински върхове. В цената е включен круиз в най-голямото и най-дълбоко езеро на Шотландия – Лох Нес, както и посещение на замъка Уркухарт, едно от малкото места, от което езерото Лох Нес може да бъде видяно в пълното му великолепие, защото от магистралата дърветата го закриват и тайнствената вероятност да зърнете Неси е минимална! Престой в пристанищното градче Инвърнес, а на връщане ще се се озовем във вулканичната долина Глен Ко, в превод – Долината на плача. Това място с право се счита за едно от най-зрелищните в Шотландия. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

  • 7 ден: Белфаст и музея на Титаник
Закуска. Отпътуване за Странраер. Пътуване с ферибот до Белфаст /2 ч. и 15 мин/ Пристигане в Белфаст и обзорна екскурзия, включваща Катедралата Света Анна, площад Донегал и характерните здания в различни архитектурни стилове, Кметството, Митницата, Часовниковата кула на принц Албърт, Кралския Университет, основан от кралица Виктория в 1845. Свободно време за посещение на музея на Титаник. 19.00 ч. отпътуване за Дъблин. Настаняване в хотел. Нощувка.

  • 8 ден: Дъблин
Закуска. Пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности. и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Фицуилям, стауята на Оскар Уайлд, паркът Свети Стивън, Катедралата Свети Патрик, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината. В свободното време: възможност за разглеждане на ирландската столица на амфибия /предварителна заявка преди отпътуване!/, възможност за посещение на пивоварната Гинес. Нощувка.

  • 9 ден: Манчестър и възможност за посещение на стадиона на Манчестър Юнайтед Old Trafford и футболния музей със Залата на Трофеите
Закуска. Отпътуване с ферибот за Холихед. Трансфер и разглеждане на Манчестър – втория по големина град на Обединеното кралство и център на Северна Англия. Въпреки че Манчестър се гордее с богата история, обликът му винаги е бил определян от индустриалното развитие. Корпусите на старите тъкачни фабрики, железопътните мостове и мрежата канали чертаят центъра на този динамичен град. Днес обаче в бившите цехове са открити модни барове и заведения, в промишлените складове – дизайнерски магазини, а под мостовете – нощни клубове и дискотеки. Фотопауза на Кметството, красива постройка в неоготически стил, величествена на фона на съвременните футуристични сгради от стъкло и метал и характерните английски фасади от червени тухли. Възможност за посещение на стадиона на Манчестър Юнайтед - Old Trafford, дом на отбора от 1910 г. и втори по големина в Англия след Уембли, както и на Футболния музей към стадиона, където се намира знаменитата Зала на Трофеите: http://www.manutd.com. Настаняване в хотел в района на Бирмингам. Нощувка.

  • 10 ден: Бирмингам и полет за България
Закуска. Кратък престой за разглеждане и запознанство с Бирмингам или замъка Уоруик. Трансфер за летище Лутън за полет до България в 14.20 ч. Пристигане в 19.25 ч. местно време.
Забележка: полетът е възможен за София, Пловдив, Варна и Бургас, като крайната цена на пакета зависи от резервационните класи в момента на ефективна резервация.


ЦЕНИ:

Възрастен в двойна и тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г., настанено с двама възрастни
Редовни цени 1910 лв 2525 лв 1760 лв


В цената са включени:
Самолетен билет с включени летищни такси от Пловдив/София /възможност от Варна и Бургас/ до Лондон
Самолетен билет с включени летищни такси от Лондон до София/Пловдив /възможност до Варна и Бургас/
Автобусен транспорт по посочения маршрут
9 нощувки със закуски в хотели ***, както следва:
2 нощувки със закуски в хотел*** в Лондон: hotel St Georgio или подобен
1 нощувка със закуска в хотел *** в Йорк
3 нощувки със закуска в хотел*** в Единбург: Premier Inn или подобен
2 нощувки със закуски в хотел *** в Дъблин: hotel Ibis или подобен
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Бирмингам
Туристическа програма в изброените градове по маршрута
Всички пристанищни и пътнически такси за морските и сухопътни отсечки по маршрута /вътрешният транспорт се осъществява с автобус!/


В цената не са включени:
Застраховка за целия период на пътуване – 14 лв
Такси за багаж в самолетите според конкретния полет: в порядъка на 140 лв в двете посоки /заплащат се задължително/
Трансфери летище - хотел - летище според конкретния полет: в порядъка на 80 лв в двете посоки /заплащат се задължително/
Билет за ферибот Дъблин-Холихед: в порядъка на 30 британски паунда
/заплаща се задължително с доплащането на пакетната цена/
Билет за ферибот Странраер - Белфаст: в порядъка на 35 британски паунда
/заплаща се задължително с доплащането на пакетната цена/
Целодневна екскурзия до езерото Лох Нес, Инвърнес, Глен Коу и круиз: 85 евро = 166 лева
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Организирано посещение с екскурзовод на български език и включен билет за вход на крепостта Тауър /при минимум 18 туристи/: 33 британски паунда = 90 лв за възрастен/19 британски паунда = 52 лв за дете до 15 г.
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Организирано посещение на замъка Уиндзор, транспорт, вход и екскурзовод на български език /при минимум 18 туристи/: 45 британски паунда = 123 лв за възрастен, 37 британски паунда = 101 лв за дете до 17 год.
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Екскурзия-круиз до Гринуич с корабче по река Темза с екскурзовод на български език: 35 GBP = 96 лева
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Посещение на Британския музей с лицензиран екскурзовод: 8 GBP = 22 лева
Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.


Входни такси за посещаваните обекти и музеи:
Вход в Катедралата Свети Павел: 17 британски паунда за възрастен/ 7.50 британски паунда за дете 6-17 год.
Вход в Уестминстърското Абатство: : 18 британски паунда за възрастен, 8 британски паунда за младежи 11 - 18 год., до 11 год. Безплатно
Британски Музей, Националната Галерия, Музея Албърт и Виктория: безплатно
Замъкът Лийдс: 24 британски паунда за възрастен/ 16 британски паунда за дете 4-15 год.
Вход в Единбургския замък: 16 британски паунда за възрастен/ 9.60 британски паунда за дете 5-15 год.
Вход в замъка Холируд Хаус: 11.60 британски паунда за възрастен/ 7 британски паунда за дете 5-17 год.
Вход в музея Титаник в Белфаст: 15.50 британски паунда за възрастен/ 7.25 британски паунда за дете 5-16 год.
Билет за амфибия в Дъблин – 20 Е = 39 лв възрастен/ 16 Е = 31 лв деца до 12 год.
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Вход в стадиона на Манчестър Юнайтед: 18 британски паунда = 49 лв за възрастен / 12 британски паунда = 33 лв за деца
/заявява се по желание, заплаща се предварително от България/
Посещение на пивоварната Гинес в Дъблин - вход 14 евро

Забележка:
Посочената цена е усреднена и зависи от резервационната класа на самолетния билет в момента на ефективна резервация! Всяка предварителна информация е ориентировъчна!