Екскурзии в Албания

Екскурзия в Охрид и Албания
Код на оферта: 149673
Маршрут:  София – Охрид – Тирана – Дурас – Скопие – София

цена от
245 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия в Охрид и Албания


Програма

  • 1 ден: София – Охрид
Отпътуване от гр. София, ст. „В. Левски” в 06:00 ч за Охрид. Пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод и посещение на Самуиловата крепост- обграждала столицата на Първото българско царство. Посещение на църквата "Св. Богородица“, включена в списъка на ЮНЕСКО. Това е бил един от най-главните храмове в Българската патриаршия. В църквата е изрисуван до най-малки детайли животът на Божията майка. Ще видите църквите "Св. София" и "Св. Климeнт", както и античния древногръцки театър от елинистичния период. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Охрид. Вечеря. Нощувка.

  • 2 ден: Свети Наум и Билянини извори
Закуска. Посещение на манастира „Св. Наум“. Разглеждане на църквата "Св. Св. Арахангел Михаил", както и изворите на Охридското езеро, параклиса на "Св. Петка" и Билянините извори. Връщане в хотела. Вечеря с жива музика. Нощувка.

  • 3 ден: Охрид – Тирана – Дуръс – Охрид
Закуска. Свободно време в Охрид или по желание около 8:00 ч. отпътуване за целодневна екскурзия до Албания. Ще разгледаме центъра на Тирана с новата църква "Св. Богородица" и мавзолея на Енвер Ходжа, паметника на Скендер Бек, посещение на Скай центъра на Тирана, от където се открива панорама към целия град. Продължаване към Дуръс, наричан още Драч. През 2 век пр. н. e., тук е построен огромен амфитеатър- един от най-значимите паметници от античността, достигнали до наши дни. Разглеждане на античния град, крепостта на Самуил от 10 век. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

  • 4 ден: Охрид – Скопие – София
Закуска и след отправяне към столицата на Македония – Скопие. Свободно време за разходка в града: „Скопското кале, православната църква „Св.Спас”, гроба на Гоце Делчев, разположен в двора на църквата, Старата чаршия, Каменния мост. Свободно време за обяд. Отпътуване обратно към България. Пристигаме в София вечерта.



Цена на човек в двойна / тройна стая: 245 лева


Цената включва:
Транспорт с автобус 3*;
3 нощувки в хотел 3*,
3 закуски;
3 вечери;
Екскурзия до манастира "Св. Наум";
Обиколката на Охрид с местен екскурзовод;


Цената не включва:
Доплащане за единична стая: 60 лева;
Екскурзия до Албания: 40 лева (осъществява се при минимум 20 човека);
Медицинска застраховка върху 5000 Евро (лица до 64г.: 8 лева; до 75г.: 10 лева; до 80г.: 14 лева);
Входни такси и мероприятия посещавани по желание:
Входна такса на "Св. Наум": 60 денара; "Св.София": 60 денари;
Входна такса на Самуилова крепост: 30 денар ;
Входна такса за "Св.Климент": 100 денара (1 лева = 30 МКД);


Намаления:
За деца до 12 г. настанени в стая с двама възрастни: 30 лева;


Забележки:
Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
Всички упоменати часове са приблизителни.
Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).