Гърция

Заедно с гръцките богове в Атина
Код на оферта: 155878
Маршрут:  Сливен - Стара Загора - Пловдив - София - Атина - остров Евия

цена от
339 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Заедно с гръцките богове в Атина


ОТПЪТУВАНЕ

град час място цена
гр. София 06:45 ч. Централна автогара София, сектор „Паркинг” 339 лв.
гр. Пловдив 04:45 ч. Бензиностанция Шел, Автомагистрала „Тракия" 359 лв.
гр. Чирпан 03:45 ч. Център - спирка до билетен център ДОРИС 379 лв.
гр. Стара Загора 03:00ч. бензиностанция OMV, на Славянски 379 лв.
гр. Нова Загора 02:30 ч. спирката на Кръговото 379 лв.
гр. Сливен 02:00 ч. бензиностанция Еко, Дамарски мост 379 лв.



ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 7
Отпътуване в 02:00ч. от гр. Сливен по маршрут Стара Загора – Пловдив - София - Атина. Вечерта - пристигане в Атина. Настаняване в хотел GOLDEN CITY 3 * или подобен в центъра на Атина. При възможност, вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 7
Закуска. Програмата продължава с туристическа програма в Атина с лицензиран екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – Арката на император Адриан, площад „Синтагма”, Парламента, храма на Зевс, стария олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително – 12 евро). Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея "Бенаки" - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история.
По желание: екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунио – една приятна разходка покрай красивото и живописно западно крайбрежие на полуостров Атика, докато стигнем до най-южната точка на носа с Храма на Посейдон от IV в. пр. Хр. , построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море, (доплащане 15 евро на човек при минимум 20 записани; входната такса за храма на Посейдон се заплаща допълнително – 4 евро; екскурзията се заявява предварително и се заплаща на място).
Вечерта по желание и предварителна заявка - гръцка вечер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:7
Закуска. Свободно време в Атина или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес.
Екскурзия в плодородната област Арголида, където според легендата акостирал Данай с 50-те си дъщери Данаидите, бягайки от Египет. Посещение на античния театър Епидавър, най-прочутия и най-добре запазен античен театър в света. Отпътуване към древна Микена, родината на митичния Агамемнон. Разглеждане на величествения дворец, съкровищницата с Лъвската порта, царските гробници. Пътуване през портокаловите плантации на Арголида и разходка във венециански кокетния Нафплио, първата столица на Гърция след освобождението й от турско робство и един от най-красивите градове на Пелопонес. Разходка в Стария град, съхранил до голяма степен паметниците на средновековната архитектура съчетаващи венециански и византийски елементи от второто владичество на венецианците тук /1686 -1715/, площад Синтагма, Археологическия и Етнографския музей. Връщане в Атина. Нощувка.

ЧЕТВЪРТ ДЕН: 7
Закуска. Отпътуване за България. По път разходка до остров Евия. Пристигане късно вечерта в България.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
3 бр. нощувки със закуски в хотел GOLDEN CITY 3* или подобен;
Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” ;
Панорамна обиколка на Атина ;
Разходка до остров Евия - Бонус от ТА;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
Водач по време на пътуването от ТА.



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Вечеря в ресторанта на хотела -12 -15 евро (по желание);
Полудневна екскурзия до нос Сунион -15 евро при минимум 2о туриста(без включени входни такси);
Целодневна екскурзия до Пелопонес- 30 евро при минимум 20 туриста(без включени входни такси);
Гръцка вечер в Атина (фолклорна програма, плато салати, плато предястия, основно ястие с гарнитура, десерт, половин бутилка вино, вода) при минимум 10 туристи - 50 лв.
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Входни такси за Акорпола (12 евро), новия Музей на Акропола (5 евро), Археологическия музей (7 евро), Византийския музей (4 евро) и музея "Бенаки" (6 евро) в Атина, Входни такси за Епидаврос (6 евро) и Микена (8 евро)
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
Разходи от личен характер.



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

внасяне на 50% капаро;
доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване.



ЗАБЕЛЕЖКИ:

Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.



НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или валиден международен паспорт;
за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.