Екскурзии с тръгване от Варна

„Островът на Мария Магдалена” – ЗАКИНТОС - с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София
Код на оферта: 186219
Маршрут:  Варна - Бургас - Пловдив - София - остров Закинтос

цена от
274 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

„Островът на Мария Магдалена” – ЗАКИНТОС

Закинтос, наричан още Занте, е третият по големина от гръцките Йонийски острови. Тук Мария Магдалена разпространява християнската вяра, по-късно венецианците го наричат Fioro di Levante - "Цветето на Изтока" поради факта, че тук се срещат над 7 000 вида цветя.

4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ по маршрут ГКПП Кулата – Солун – Патра – Килини. Преминаване по моста „Рио-Антирио” свързващ континентална Гърция с полуостров Пелопонес – най-големият мост в света, окачен на стоманени въжета с най-много отвори. Пристигане на пристанище Килини и потегляне с ферибот (около 1 ч. 30 мин.) за остров Закинтос – пленяващ със сините пещери, кристално чистата вода и костенурките Карета Карета. Пристигане вечерта и настаняване в хотел 3*. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане обиколка на острова: столицата на Закинтос – площад „Св.Марк” с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос – едни от най-почитаните поети на острова; площад „Соломос” – обграден от сгради с типична за острова архитектура; Византийският музей; Градската библиотека; църквата на патрона-светец Дионисий – една от малкото оцелели постройки след земетресението през 1953 г. Фото-пауза на едно от най-известните места на острова – плажа Навагио – изолиран залив, който се нарежда сред едни от най-фотографираните плажове в Европа. Фото-пауза на Венецианската крепост на хълма Бохали – смята се, че тя е построена на мястото на древен акропол, през ХV век укреплението на хълма е било напълно разрушено от османците, а през XVI в. венецианците допълват и укрепват крепостта. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане целодневен круиз с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите: Круизният кораб минава покрай източните брегове с неповторимите плажове и курорти. Пауза за плаж и снимки на световно известния залив Навагио, който дължи името си на разбилия се в бреговете през 1983 г. търговски кораб, превозвал контрабанда. Пауза за плуване и снимки на "Сините пещери" – разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане вечеря в традиционен ресторант. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта, в Бургас късно вечерта, във Варна след полунощ.


Цена възрастен в двойна/тройна стая:

Дати на отпътуване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
23.04.2020 г.; 28.05.2020 г. 285.00 лв. 295.00 лв. 310.00 лв. 339.00 лв
18.06.2020 г.; 24.09.2020 г. 340.00 лв. 350.00 лв. 365.00 лв. 394.00 лв.
22.10.2020 г. 274.00 лв. 284.00 лв. 299.00 лв. 328.00 лв

  • Отстъпка„Ранно записване” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
  • Отстъпка „Група“ от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
  • Отстъпка „Дете“ до 12 г. - 30 лв.
  • Ползва се само една от посочените отстъпки –за ранно записване, за група, за дете или СЦО


Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус;
пътни, гранични такси и паркинг;
такси за моста Рио – Антирио;
двупосочни фериботни такси и билети;
3 нощувки със закуски в хотел 3* на о.Закинтос;
водач от агенцията по време на пътуването;
застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 г.


Цената НЕ включва:

застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 8 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
единична стая – 90 лв.;
обиколка на остров Закинтос – 20 лв./10 €;
целодневен круиз с кораб до Сините пещери и залива на контрабандистите – 60 лв./30 €;
за една вечеря (3-степенно меню и чашка узо) в традиционен ресторант – 40 лв./20 €;
такса престой в Гърция (в сила от 01.01.18 г.): 0.50 € на ден в хотел 2*; 1.50 € на ден в хотел 3*; 3.00 € на ден в хотел 4* и 4.00 € на ден в хотел 5*; (заплаща се задължително)
входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.


Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина.
Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
  • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
  • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.; * Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
  • Гърция: няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Парична единица – евро;
  • Часово време: България 12:00 ч. Гърция 12:00 ч.

  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.