Екскурзии в Ирландия

Екскурзия в Ирландия и Шотландия
Код на оферта: 150063
Маршрут:  София - Единбург - Глазгоу - Единбург - Стърлинг - Единбург - Дъблин - Килкени - Дъблин - Белфаст - Дъблин - Малахайд - Дъблин - София

цена от
2198 лв.
10 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия в Ирландия и Шотландия


самолетна програма, с водач на български език

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО 30.09.2016

Дъга, уиски и бира….келти и шотландски гайди.



ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН: 02.12.2016 СОФИЯ – ЕДИНБУРГ
Полет София-Франкфурт на АК Lufthansa. Излита в 06:25ч. Каца в 08:00ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-Единбург. Излита в 10:45ч. Каца в Единбург в 11:45ч. Настаняване в хотел Holiday Inn Express Picardy Place 3* – разположен в самия център на Единбург, с гледка към историческия център. Панорамна обиколка на Единбург – посещение на Замъка Holy Rood. Вечеря в The Doric (вкл. тристепенно меню с чай/кафе). Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН: 03.12.2016 ЕДИНБУРГ
Закуска. Панорамна и туристическа обиколка на Единбург – посещение на Замъка Единбург, датиращ от 11-ти век, свидетел на славна и бурна история като резиденция на шотландските крале и кралици. Продължаваме с Параклиса Рослин, една от най-красивите, но и мистериозни църкви в Европа, добила известност най-вече с филма „Шифърът на Леонардо”, в който се твърди, че именно тук е погребана Мария Магдалена и първите крале от династията на Меровингите. Наистина каменните барелефи изобразяват библейски сцени и символи, нетипични и непознати в никоя друга църква в Европа. Параклисът от Средновековието привлича свободните масони и хората, интересуващи се от мистерии и загадки. Вечеря в Ghillie Dhu (вкл. тристепенно меню с чай/кафе) – някогашната епископална църква, сега превърната в ресторант с перфектна локация в самия исторически център на града. Оригиналният ресторант Ви пренася в героичното минало на рицари и принцеси, докато се наслаждавате на вечеря с шотландска музика и танци. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН: 04.12.2016 ЕДИНБУРГ – ГЛАЗГОУ – ЕДИНБУРГ
Закуска. Целодневна екскурзия с панорамна и пешеходна обиколка на Глазгоу – столицата и най-големият град на Шотландия, разположен на бреговете на река Клайд: Площад Свети Андрю, Мърчънт Скуеър, площад Джордж Скуеър, сградата на кметството “City Chambers”, Катедралата, строена между 13-ти и 15-ти век, посветена на Св.Мънго – покровител на Глазгоу, е единствената катедрала на шотландска територия, оцеляла по време на протестантската Реформация. Свободно време – не пропускайте да изпиете едно уиски и да хапнете стек пай в някой пъб. Продължаваме обиколката с Келвингроув Парк, Макинтош Хаус и пешеходната улица “Sauchiehall St” с много пъбове и ресторанти. Връщане в Единбург. Вечеря в HowiesWaterloo (вкл. тристепенно меню с чай/кафе). Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 05.12.2016 ЕДИНБУРГ – СТЪРЛИНГ – ЕДИНБУРГ
Закуска. Целодневна екскурзия до Стърлинг – този ден ще Ви пренесем във времето на войните за независимост на Шотландия, във времето на Легендата за Уилям Уолъс (Смело Сърце) и на Крал Робърт Брус, обезсмъртени в романите на Уолтър Скот. Този ден ще можете да добиете истински впечатления от Шотландия, земя на старинни замъци, страна на гайди, малцово уиски, шотландско каре… Това е място, където буквално можете да докоснете историята и да се потопите в нея. Първо ще спрем за фотостоп на Моста Стърлинг – известен с историческата победа на Уилям Уолъс над англичаните. След това ще посетим Замъка Стърлинг, откъдето се открива уникална гледка към Бънокбърн, историческо място на друга емблематична победа над англичаните, този път на Робърт Брус през 1314г. В тези времена замъкът Стърлинг е бил не само стратегическа и военна крепост, епицентър на освободителните войни на шотландците през 13-ти и 14-ти век, но и дом на първите шотландски крале като Джеймс VI и Кралица Мери Шотландска. Освен това, замъкът е уникален и поради чисто географското си разположение – на висок и недостъпен планински връх. Посещаваме Голямата зала и Параклиса. Разходка в градините на Замъка. Фотостоп пред паметника на Уилям Уолъс, патриот и мъченик, патрон на Шотландия. Свободно време за обяд. Посещение на най-старата в Шотландия дестилационна на уиски Glenturret Distillery, където ще опитате известното малцово уиски The Famous Grouse (blended whisky), наричано още шеговито „нектарът амбър”. Ще Ви се разкаже за техниката на дестилиране и производство на една от най-известните напитки в света. Ще има награди за тези, които могат да познаят съставките на уискито (след няколко дегустации). Връщане в Единбург. Вечеря в Merchants Restaurant (вкл. тристепенно меню с чай/кафе), разположен в сърцето на Стария Град, един от най-популярните ресторанти в историческия център на града.

  • ПЕТИ ДЕН: 06.12.2016 ЕДИНБУРГ – ДЪБЛИН
Закуска. Полет Единбург-Дъблин. Запознанството ни с Ирландия – страната на бурните веселби, на ирландската музика и бира, започва от столицата Дъблин, родно място на прочутите писатели Оскар Уайлд и Джордж Бърнард Шоу, Самуел Бекет и Джеймс Джойс…
Посещение на Катедралата Свети Патрик – шедьовър на норманската архитектура. Настаняване за 5 нощувки в Cassidys Hotel 3* на улица O’Connell в самия център на града. Вечеря в хотела (вкл. тристепенно меню с чай/кафе). Нощувка.

  • ШЕСТИ ДЕН: 07.12.2016 ДЪБЛИН
Закуска. Целодневна обиколка на Дъблин – панорамна с бус и пешеходна в Джорджианския център на града: Библиотеката Честър Бийти, съхраняваща безценни средновековни ръкописи; Кметството, Парламента, Арката на Мускетаря. Разходка по улица „О’Конъл” – оживения център на Дъблин. Посещение на Тринити Колидж с разказ за прочутите писатели, които са учили тук. Колежът е създаден през 1596 г. от Кралица Елизабет І и наистина е устоял на вековете. Посещение на Пивоварната Гинес, където ще опитате и прословутото тъмно пиво. Гинес е похарчил около 32 милиона паунда, за да трансформира стари складове за зърно в 7-етажен съвременен център – музей на бирата и дестилационна. Сградата е строена през 1906 г. и е първата по рода си в Европа. Историята на Гинес е изложена на цели 2 етажа – показани са начините на дестилация на бира и съставките на прочутата напитка. Има няколко бара и кафенета, а на седмия етаж се намира прословутият Gravity Bar, който предлага уникална гледка над Дъблин, докато се наслаждавате на пинта от прословутата напитка. Нощувка.

  • СЕДМИ ДЕН: 08.12.2016 ДЪБЛИН – КИЛКЕНИ – ДЪБЛИН
Ирландска закуска. Отпътуване към Килкени – очарователно средновековно градче с тесни вити улички, столица на някогашното норманско кралство Осори и седалище на първия независим ирландски парламент. Днес Килкени е известен център на занаятите и на ирландската история и култура, както и на ирландския годишен фестивал на бирата. Посещение на Замъка Килкени (9 евро/18 лева) – резиденция на мощната ирландска династия Бътлър в продължение на 6 века, когато потъналият в дългове 6-ти маркиз го продава на народа на Килкени за 50 паунда. Свободно време за разходка в чаровния средновековен център на града. Посещение на Занаятчийски център за посуда, вълнени и ръчно тъкани шотландски и ирландски изделия, дърворезби и бижутерия. Отпътуване към Кашел, където посещаваме останките от древния манастир “Rock of Cashel“ (9 евро/18 лева), някогашното седалище на висшите ирландски духовници и духовен център на Ирландия. Комплексът включва останки на сгради, устояли на вековете – Дворец, Катедрала и Църква. Късният следобед се връщаме обратно в Дъблин. Нощувка.

  • ОСМИ ДЕН: 09.12.2016 ДЪБЛИН – БЕЛФАСТ – ДЪБЛИН
Закуска. Отпътуване от Дъблин за Белфаст. Обиколка на Белфаст – ще разгледаме Кралския Университет и Замъка, както и Кралския салон на ликьора. Ще видим пристанището, където е строен корабът Титаник и ще посетим Музея на Титаник. Връщане в Дъблин. Нощувка.

  • ДЕВЕТИ ДЕН: 10.12.2016 ДЪБЛИН – МАЛАХАЙД – ДЪБЛИН
Закуска. Пътуваме по крайбрежието на Дъблин. Посещение на Замъка Малахайд – разположен на 250 хектара в крайбрежния едноименен град Малахайд. Управляван в продължение на 8 века от династията Талбът, до смъртта на 7-мия барон Талбът, след което замъкът преминава като владение на Графство Дъблин, тъй като сестрата на последния барон не могла да плаща данъците по наследствата си. Свободно време. Вечеря за сбогом с Ирландия в The Church bar and restaurant. Някогашната църква „Света Мери Ирландска” е една от най-старите църкви в Дъблин. В нея се е венчал Артър Гинес. Църквата затваря през 1964 г. за богослужение, след което е била използвана за различни цели. Сега служи за барбекю ресторант – на терасата, кафе, фреш бар и нощен клуб. Последна нощувка в Дъблин.

  • ДЕСЕТИ ДЕН: 11.12.2016 ДЪБЛИН – СОФИЯ
Закуска. Трансфер до летището. Полет Дъблин-Франкфурт с АК Lufthansa. Излита в 12:30ч. Каца в 15:30ч. във Франкфурт. Полет Франкфурт-София. Излита в 16.40ч. Каца в София в 19.55ч.



ЦЕНИ:

ПАКЕТНА ЦЕНА ПРОМО ЦЕНИ валидни до 30.09.2016
НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 2198 евро / 4310 лева
НА ЧОВЕК В ЕДИНИЧНА СТАЯ 3198 евро / 6268 лева
Трети възрастен / дете 12-18г. в стая с 2 възрастни по запитване

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети за международни полети София-Франкфурт-Единбург / Дъблин-Франкфурт-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети – 92 евро / 180 лева (към 08.08.2016г., подлежат на препотвърждение). При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
Трансфери летище-хотел-летище
4 нощувки със закуски в Единбург в хотел Holiday Inn Express, Picardy Place Edinburgh 3*
4 вечери в битови ресторанти в Шотландия
5 нощувки със закуски в Дъблин в хотел Cassidys Hotel 3*
2 вечери в битови ресторанти в Ирландия
1 посещение с дегустация на дестилационна на уиски в Шотландия
Посещение на Пивоварната Гинес с вкл. дегустация
Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи в Шотландия и Ирландия, и превод на български език
Входни такси за Двореца Холи Роуд, Замъка Единбург, Параклиса Рослин, замъка Стърлинг, Мемориала на Уилям Уолъс, дестилационната на уиски Glenturret Distillery
Наземен транспорт с луксозен туристически автобус по време на туристическите обиколки
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
Застраховка „Отговорност на туроператора”
Водач на групата от България – при група от минимум 15 души
Такса-обслужване за местни екскурзоводи и шофьори


ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
Застраховка „Отмяна на Пътуване” – виж Важно! в края на офертата
Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в “Цената включва”
Музеят на Титаник (18 GBP/42 лв.);
Замъкът Килкени (9 euro/18 лв.);
Манастирът “Rock of Cashel“(9 euro/18 лв.);


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Цветно копие на международен паспорт или лична карта на всички пътуващи
Аванс в размер на 1000 евро / 1960 лева на човек и сключване на договор;
Пълно плащане до 2 ноември 2016 г.


АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прекрати едностранно договора, като заплати на ТУРОПЕРАТОРА следните неустойки:
При анулация до 30.09.2016г. – без неустойка.
При анулация от 01.10.2016г. до 31.10.2016г. – неустойка в размер на 30% от общата цена на пътуването.
При анулация от 01.11.2016г. до 15.11.2016г. – неустойка в размер на 50% от общата цена на пътуването.
При анулация след 15.11.2016г. или неявяване за полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 15.11.2016г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна – 100 евро или 196 лева на билет;


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
TO си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Цените са изготвени при курс 1 GBP = 1.189 ЕUR и при увеличение/намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Краен срок за уведомяване на клиентите относно набран минимален брой туристи за група: 3 октомври 2016 г.
Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
Важно: Допълнителните екскурзии и мероприятия по програма се заявяват и заплащат при сключването на договора за организирано пътуване.
При пътуване на семейство с деца под 12г. – децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата
Часово време: България – 12:00ч., Шотландия и Ирландия – 10:00ч.


  • Важно! ТО предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 2,70% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването. Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. ТО предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
  • Важно! Посочените цени са актуални към датата на публикуването им. Освен в случаите, когато в съответната програма изрично е предвидено, че цената не може да бъде променяна, ТО има право да променя обявените цени.
  • Важно! Туроператорът си запазва правото на промени в програмата при спазване на чл. 80, ал. 3, т. 1 от Закона за Туризма (ЗТ).