Екскурзии до екзотични дестинации

Мексико - Куба
Код на оферта: 88524
Маршрут:  Мексико Сити, Шочимилко, Теотихуакан - Тепоцотлан, Гуернавака, Шочикалко, Таско, Канкун, Хавана, Гуама, Сиенфуегос, Тринидад, Санта Клара, Варадеро, Хавана

цена от
2963 €
14 дни / 12 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Мексико - Куба
Земята на изчезнали цивилизации, Страната на Фидел, Канкун и Варадеро

Отстъпки за ранно записване:
до 06.05.14 – 200 лв.
до 06.06.14 – 120 лв.


1 ден - нд. 12.10.14 София > Мексико Сити
Полет София - Париж - Мексико Сити 07:20 - 09:20 / 13:30 - 18:15. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден - пн. 13.12.14 Мексико Сити, Шочимилко
Закуска. Разглеждане на историческия център (ЮНЕСКО): площад Сокало, в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата Темпло Майор; главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера. Посещение на Националния антропологически музей, представящ културите на Мексико: гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал, внушителните Атланти на толтеките от Тула, мономентални скулптури от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и др. Следва модерната част на града, Олимпийския стадион, университетското градче, урбанистичния район с лавовите градини и Шочимилко (ЮНЕСКО) - разходка с лодка по каналите на доиспанския град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвременият град. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 г. и от тях са съхранени 180 км. Продължаване към колониалния район Кайокан. Нощувка.

3 ден - вт. 14.10.14 Мексико: Гвадалупе, Теотихуакан
Закуска. Посещение на храма Девата на Гваделупе - най-почитаната светица на Мексико. Екскурзия до археологическата зона Теотихуакан (ЮНЕСКО) - разглеждане пирамидата на Слънцето, пирамидата на Луната, улицата на Смъртта и храма на Пернатия змей. Нощувка.

4 ден - ср. 15.10.14 Тепоцотлан - Гуернавака - Шочикалко -Таско
Закуска. Отпътуване за Тепоцотлан, красив град и дом на мексиканското религиозно изкуство - посещение на църквата Св. Франциск, сега музей с прекрасни колекции и олтари. Отправяме се към Гуернавака, градът на вечната пролет за разглеждане на катедралата от 16 век и двореца на Кортез, завоевателят на Мексико - сега музей на щата Морелос. Обяд (не е включен) в бутиковия ресторант-хотел Лас Манянитас с невероятно красиви градини, в които се разхождат пауни и папагали. Продължаваме за Шочикалко (ЮНЕСКО), древно селище, разположено върху хълм и заобиколено от красива долина. Разцветът му започва след разпада на великите държави в Централна Америка: Теотихуакан, Монте Албан, Паленке и Тикал. Посещение на руините и Храма на Пернатия змей - внушителен церемониален център на ацтеките, в който почитали Кецалкоатл (Пернатият Змей). Пристигане в Таско (ЮНЕСКО) - един от „вълшебните градове”, "световната столица на среброто". Разглеждане на бароковата катедрала Санта Приска от 16 век и разходка по калдъръмените улички с много сувенирни и бижутерски магазини. Нощувка.

5 ден - чт. 16.10.14 Таско - Мексико Сити > Канкун
Закуска. Трансфер до летището в Мексико Сити. Полет за Канкун. Трансфер до хотела. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

6 ден - пт. 17.10.14 Канкун: Чичен-Ица, Ик Кил
Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен-Ица (ЮНЕСКО) - главен град на маите, известен с пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията и най-голямото игрище за футбол. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил - невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, където може да се изкъпете. В Юкатан има над 3000 сенота. За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. Връщане в Канкун. Нощувка.

7 ден - сб. 18.10.14 Канкун
Закуска. Обиколка на Канкун - един от най-известите световни курорти: Мирадор - най-красивият плаж на Карибско море, зоната с луксозни хотели, дискотеки, ресторанти и нощни клубове, музея на текилата - дегустация на текила и най-известният мол с най-добрите световни марки на най-добри цени. Нощувка.

8 ден - нд. 19.10.14 Канкун > Хавана
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер и полет до Хавана. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

9 ден - пн. 20.10.14 Хавана
Закуска. Разглеждане на Хавана: замъка Морро-Хавана (отвън), историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, известният бар-ресторант “Lа Bodeguita del Medio”, Плаза де Армас, улицата на музеите, площад "Св. Франциск от Асизи", музея на рома - дегустация на "Хавана клуб", площад Виеджа, улица Меркадерес, хотел Амбос Мундос, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей. Обяд. Обиколка с автобус: музея на революцията, централния парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба, крайбрежния булевард Малекон, модерния град с площада на революцията, паметника на „Хосе Марти“ и университетския град и магазина за пури в хотел „Хавана Либре“ Вечеря. *По желание - шоу програма Тропикана - 82 €. Нощувка.

10 ден - вт. 21.10.14 Хавана - Гуама - Сиенфуегос - Тринидад
Закуска. Отпътуване за курорта Гуама - първи контакт с флората и фауната на полуостров Сапата. Посещение на ферма за крокодили с над 10000 екземпляра от 16 вида. Обяд. Продължаване за Сиенфуегос – най-богатият музей под открито небе на неокласически сгради в Карибския басейн. Разположен в приказен залив и охраняван от замъка Хагуа, градът е изграден през 1745 г. от французите за защита от набезите на карибските пирати. Тук е най-големият коралов риф "Нотр Дам", открит в Куба. Разглеждане на централните улици и посещение на парка Марти, Паласио дел Вале, театъра Томас Тери, Дома на културните ценности и катедралата. Пристигане в Тринидад и посещение на бара Кончанчара, за да пробваме коктейл със същото име. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ден - ср. 22.10.14 Тринидад - Санта Клара - Варадеро
Закуска. Обиколка на Тринидад (ЮНЕСКО), един от първите градове, основан от испанците в началото на 16 век, посещение на главната енорийска църква "Св. Троица" с луксозния олтар, украсен със скъпоценни камъни и изображения отпреди 300 г.; площад "Майор" и двореца на граф Брюне - сега романтичен музей. Обяд. Следва Санта Клара - „градът на Че“ и разглеждане на музея и историческия център. Пристигане в другият най-известен курорт - Варадеро. Настаняване в хотел ALI. Нощувка.

12 ден - чт. 23.10.14 Варадеро
Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

13 ден - пт. 24.10.14 Варадеро - Хавана >
Свободно време. Трансфер до летището. Полет от Хавана 20.05

14 ден - сб. 25.10.14 > София
11:15 кацане в Париж. Полет Париж - София 12:35 - 16:15

Дата: 12.10 - 25.10.2014г.
Цена на човек:
В двойна стая 5796 лв. / 2963 €
В индивидуална стая 6614 лв / 3378 €

Цените включват:
Самолетни билети София – Мексико Сити / Хавана – София
Самолетни билети Мексико Сити – Канкун
Самолетни билети Канкун - Хавана
12 нощувки в хотели 4* / 4*sup
10 закуски, 4 обяда, 2 вечери, 2 ALI
Всички посещения и входни такси
Разходка с ацтекска лодка
Дегустация на текила
Дегустация на „Хавана клуб”
Местни екскурзоводи на английски език
Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.
Виза за Куба
Водач – преводач от агенцията

Допълнително се заплащат:
Летищни такси - 1043 лв. / 533 €
Такса при отпътуване от Куба - 25 CUC (на място)
По желание - шоу Tropicana 160 лв. / 82 € (заплаща се с основния пакет)
Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите - 50 €

Записване:
Краен срок 11.07.14 или до изчерпване на местата;
Аванс 1000 лв. и копие от задграничния паспорт.
Доплащане:
До 11.07.14 – 2500 лв., до 05.09.14 – до 100%

Необходими документи:
Добре скенирано копие от задграничния паспорт (валидност 6 месеца след 25.10.14).

Примерни хотели:
Мексико Сити – Casa Blanca 4*
Таско – Posada de la Mission Taxco 4*
Канкун – Grand Oasis Viva 4*sup / Grand Oasis Cancun 4*sup
Хавана – Occidental Miramar 4*
Тринидад – Brisas Trinidad del Mar 4*
Варадеро – Memories Varadero 4*sup

Информация:
*Ваксинации не са необходими.
*Фирмата си запазва правото на рамествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
*Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
*Цените са при курс 1 ЕUR = USD 0,7334 и минимум 15 туристи, при по-малък брой участници се доплаща. При значително увеличение или намаление на валутния курс цената ще бъде преизчислена до 20 дни преди отпътуване.
*Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди тръгване.
*Предлага се допълнителна застраховка „анулиране на пътуване”, която е по желание и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване и авансовото плащане.