Екскурзии с тръгване от Варна

Екскурзия до остров Лефкада и Кефалония през юни и септември
Код на оферта: 146170
Маршрут:  Варна-Шумен-Търговище - Велико Търново-София –Кулата - Солун –Верия – Йоанина- Лефкада - Кефалония

цена от
292 лв.
6 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия до остров Лефкада и Кефалония през юни и септември

3 нощувки със закуски и вечери хотел Nirikos 3*

Автобусна програма от Варна; * Добрич ; Шумен ; Велико Търново ; Севлиево ; София



ПРОГРАМА

*1 ден – Варна - София – Солун

Отпътуване от Варна в 16.00 ч от ул . Антим I

От Шумен в 17.00 ч. /За група от 8 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от Хотел Шумен, за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /
Търговище бензиностанция ОМВ околовръстен път в 18:00ч.
Велико Търново от Автогара Юг -19.00 ч,
Севлиево бензиностанция Еко /Видима Идеал при по малко от 8 човека/ – 20.00 ч
От София в 22:30 ч. от площад “ Александър Невски “ по
маршрут София –Кулата - Солун –Верия – Йоанина- Лефкада /714 км/./Нощен преход /


  • 2 ден остров Лефкада

Сутринта около 10:00 ч. преминаване по въжения мост свързващ Лефкада с Континентална Гърция .Панорамна разходка на централна част на остров Лефкада – Град Лефкада / Църквата Св. Мина ; Централният площад; църквата "Св.Спиридон", построена през 1685 г. от венецианците,Възможност за посещение на Археологическият музей, Фолклорният музей и Музеят на грамофоните. Посещение на манастира "Панагия Фанеромени" - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида. Отпътуване за крепостта „Св. Мавра”, построена по заповед на французите през 14 век. Свободно време . Отпътуване за хотела. Вечеря.Нощувка.



  • 3 ден Лефкада – Кефалония – пещерата Мелисани

Закуска.Свободно време за плаж и почивка или * По желание и срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия до остров Кефалония с автобус и ферибот. В този ден ще посетите най - големият от седемте Йонийски острова – О-в Кефалония, ползващ се със славата на райско кътче с кристално синьо море. В 09:00 часа сутринта отпътуване за остров Кефалония и пристанището Фискардо (пътуването трае 1:30 мин.). От пристанището Фискардо започва пътуването ни по крайбрежен път с дивни гледки, през китни селца до земите на окръг Pilaros, в превод „страж на входа“ към острова. Фотопауза над АСОС – малко градче свързано чрез тясна ивица суша с Венецианска крепост. Около обяд посещение с лодка на пещерата Мелисани - пещерата на Нимфите. Посещение в пещерата и омайващо безвремие на лодка във водите на езерото й. Свободно време за разходка, обяд по желание или покупка на сувенири в Сами – важно и голямо пристанище на остров Кефалония. Привечер завръщане на остров Лефкада. Връщане в хотела. Вечерта * По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Вечеря.Нощувка.



  • 4 ден - Лефкада – Круиз 7 Йонийски острова / Итака ;Мадури;Скорпиос ; Скорпиди; Меганиси;Спарти ; Кефалония /

Закуска. Свободен ден за плаж или * По желание срещу допълнително заплащане Целодневна екскурзия с включен обяд и възможност за плаж от пристанището Нидри. Към 10:00 се взема кораб, който отплава към южната и западната части на о-ва. По пътя се виждат няколко прекрасни селища на Лефкада - Poros, Syvota, Vasiliki и др. От западната страна корабът спира в близост до един от прекрасните плажове на Лефкада – Porto Katsiki. Възможност за къпане и плаж. След това се отправяме към най-големия от Йонийските острови – Кефалоня и по – специално селището Fiscardo. Корабът акустира на митичния остров Итака. Ще имате възможност да изпиете по кафе или да закупите сувенир в селището Kioni, което е приятно рибарско селце от северната страна на острова. Круизът продължава на север към островите на Онасис, като по пътя корабът спира за снимки в пещерата Papanikolis на остров Meganisi. Следва възможност за плуване до най-големия от островите на Онасис – Scorpios. Пътят минава покрай другите два негови острова Sparti и Skorpidi, както и острова на великия гръцки поет Aristotelis Valouritis – о-в Madouri, които се намират съвсем близо до Нидри, където започва и завършва прекрасния круиз в Йонийско море. Завръщане в хотела около 19:00ч. Вечеря . Нощувка



  • 5 ден –Лефкада – България

Закуска. Отпътуване за България .Пристигане в София вечерта.



  • 6 ден – София и Варна

Пристигане във Варна рано сутринта .



Отпътуване от: На човек в Двойна/Тройна стая Дете 00–11.99г с двама възрастни в стая Доплащане за единична стая
Варна/Шумен 292лв 255 лв 90 лв
Търговище/Велико Търново/Севлиево 270 лв 240лв 90 лв
София 255 лв 230лв 90 лв



Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:

транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, мини бар /
3 нощувки със закуски и вечери в Хотел 3* / Hotel Nirikos 3* или подобен /
Медицинска застраховка
Екскурзоводско обслужване
Пътни и магистрални такси
Водач/ представител на фирмата/
Пешеходна разходка в столицата на Лефкада и посещение на крепостта Агия Мавра и плажът Агиос Йоаннис с вятърите мелници



Пакетната цена НЕ включва:

  • доплащане по желание стандартни вечери без напитки - по желание около 12 евро всяка

  • Обиколка на остров Кефалония и включен билет за пещерата Мелисани – 35 евро (мин.20 туриста)

  • Круиз 7 Йонийски острова – целодневен круиз с включен обяд,екскурзовод и възможност за плаж – 32 евро (мин. 20 туриста)

  • Вечеря в Таверна с бузика музика – около 25 евро / салата, основно ястие с гарнитура, десерт и напитка/

  • входни такси за Археологическия музей (3 EUR) и Музея на фолклора (2 EUR)

  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт


Цената не включва допълнителните екскурзии:



За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туристи

Важно: всички екскурзии се заявяват и заплащат в България



ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:


  • Екскурзия Кефалония

Цена: 35 евро възрастен с включен билет за пещера Мелисани; 20 евро дете до 12 год.

Един все още малко познат остров за мнозина българи е остров Кефалония. Той е най-големият от така наречената група на Йонийските острови, към която спадат още Корфу, Левкада, Закинтос, Китира и Итака. Легендите разказват, че е получил името си от митологическия герой Кефал, син на бог Хермес. Кефал помогнал във война на Амфитрион и в знак на благодарност получил острова. Според друга версия името означава остров с глава.

Кефалония е предпочитана дестинация от богати туристи и известни личности като Мадона, София Лорен, Никълъс Кейдж, Шаде, британската кралска фамилия... Интересът на звездите, а и на обикновените туристи към парчето земя, се дължи и на филмовата индустрия. Сред разкошния кефалонийски пейзаж и близо до Сами през 2000 г. се снима филмът „Мандолината на капитан Корели”. Местните и днес споделят, че след излизане на лентата с Никълъс Кейдж и Пенелопе Крус тълпи от туристи атакуват острова. Идват и гърци, и чужденци, научили за красотите на Кефалония от филма.

Една от най-големите забележителности на острова е манастира „Св. Богородица Лангобарда”, свързана с появяването на малки змийчета, които предизвестили катастрофалното земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер през 1953 г. Всяка година между 6 и 15 август на острова се появяват малки змийчета с кръстчета на главата и езика. Местните хора и религиозните поклонници от различни страни ги събират и ги носят в този манастир. Наричат ги „змийчетата на Богородица” не само заради шарките им като кръстчета, но и заради легендата, свързана с историята на острова. През XIV в. по тези места по чудодеен начин била намерена икона на Св. Богородица. В това хората видели Божи знак и повеля да съградят манастир. Наричат го на Божията майка. Двеста години след това Кефалония била нападната от пирати и монахините от „Св. Богородица Лангобарда” отправили гореща молитва за спасение. Когато пиратите стигнали до светата обител, видели, че тя е обитавана единствено от змии. Изплашени, те избягали. Населението и до днес разказва в песни как Богородица е превърнала монахините в безобидни змии, за да ги опази от нападателите. От тук насетне в продължение на векове змийчета с кръстове на главите и езика излизат всяка година. Пропуснали да направят това само два пъти. Първия път било през 1939 г. и след това избухнала Втората световна война, а втория път през 1953 г., след което станало катастрофалното за острова земетресение. И в наши дни настане ли август, влечугите се чакат с нетърпение, а островът се изпълва с тълпи религиозни туристи.

Сладководното езеро МЕЛИСАНИ - безспорно е забележителност с отметка – трябва да се види! Намира се в пещера и е открито случайно при земетресение, когато част от покрива се срутва. Можете да обиколите езерото с лодка и да видите кристално чистата му вода, макар и някъде дълбочината да е 30 метра. Годишно този обект се посещава от близо 200 хил. души, дошли да се полюбуват на симфонията между водата и скалите.

Плажовете на Кефалония: най-известният плаж е Миртос, разположен непосредствено до най – красивата панорама – АСОС. Миртос е познат не само в цяла Гърция, но и по-света и влиза в топ 10 на най-добрите плажове в Европа. Описван е често като „късче от рая“ и „спиращ дъха“. Другият известен плаж Антисамос е близо до град Сами. Ако на него пейзажът ви се стори познат, сигурно е, защото сте гледали филма „Мандолината на капитан Корели“



  • Круиз 7 Йонийски острова

Цена: 32 евро , деца до 11.99 г. – 50% / с включени обяд +напитка на борда на кораба /




Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: 30% при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!