Екскурзии в Чехия

Прага 14.04. - 17.04.2020 г.
Код на оферта: 171253
Маршрут:  София-Прага-София

цена от
759 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Прага
14.04. - 17.04.2020г.
4 дни / 3 нощувки
Самолет

Програма:

Ден 1: София - Прага
10.20ч. – Излитане от летище София. Кацане на летище Прага в 11.15 ч. Посрещане на групата от местен екскурзовод. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа за съхранение. (Настаняване след 14.00ч.) Отпътуване към центъра на града (необходимо е ползване на градски транспорт). Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 часа). Разглеждане на: Пражката крепост – символ на Прага, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента; величествената катедрала Св. Вит, строена в продължение на векове; Площадът Храдчани, обграден с градски дворци, които днес са под юрисдикцията на Националната галерия; най-романтичния пражки квартал – Мала Страна, осеян с капанчета и вътрешни дворове с кафета, бирарии и ресторанти; монументалният храм „Св. Николай”, най-красивия и внушителен пример за барокова архитектура в Прага, своеобразен символ на контрареформацията и свързаните с нея промени в чешкото общество; Карловия мост над р.Вълтава, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито; Староместския площад- историческият център, където се намира един от най-големите магнити на Прага – Часовниковата кула, чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друга подобна кула. Свободно време. По желание Круиз по р. Вълтава (срещу допълнително заплащане). Завръщане в хотела (ползва се градски транспорт). Нощувка.

Ден 2: Прага – Карлови Вари – Пилзен – Прага (310км)
Закуска. Свободно време в Прага или по желание еднодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен (срещу допълнително заплащане). Карлови Вари е един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Тук се произвежда известният билков ликьор Бехеровка. Отпътуване за Пилзен- градът, в който е създадена световноизвестната марка Pilsner през 19 в. Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“. Отпътуване за Прага. Нощувка.

Ден 3:Прага – Замъка Хлубока –Чески Крумлов –Прага
Или Прага – Дрезден – Прага
Закуска. Свободен ден в Прага или по желание еднодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане). Избира се между 2 варианта:
1.Прага- Замъка Хлубока – Чески Крумлов - Прага ( 350 км). Замъкът Хлубока е основан в средата на 13 век от благородника Чех от Будейовице, на скала с височина 83 м над река Вълтава край град Подхради. Построен е в готически стил. Наричан е „Чешкия Уиндзор“, тъй като е реконструиран по модел на Уиндзорския замък. В замъка са представени мебели от 18–19 век, колекция на холандска живопис от 16–18 век, исторически оръжия, колекции на порцелан, керамика и стъкло (от 1604 г.), както и старинни гоблени. Около замъка се намира английски парк с площ от 190 ha с редки видове дървета и система от езерца.Чески Крумлов е град, разположен на река Вълтава. Известен е с архитектурата, стария град и замъка. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО
2.Прага – Дрезден –Прага (296км)
Дрезден е град, който изключително богат на изкуство и култура, натрупвана през вековете. В него в момента се намират над 50 музея, над 35 театрални и други сцени и известни сгради от различни епохи и в различен стил. Намира се на р. Елба. Пешеходната разходка на града включва: импозантния комплекс Цвингер, построен от Август Силния, за да съперничи на Версай и Луи XIV; централния Theaterplatz, където се издига славната Земпер опера – една от легендарните сцени на Европа; дворцовата църква Хофкирхе и Резиденцията на саксонските курфюрсти, строена и достроявана в продължение на векове; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа” с Академията на изящните изкуства, Съдебната палата и паметникът на планетите; църквата Фрауенкирхе, разрушена през 1945г. и обновена с дарения от цял свят, тя е символ на края на войната и помирението на народите; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за търговската улица Прагерщтрасе, на която се намира магазинът на Праймарк.
Завръщане в Прага. По желание посещение на традиционен чешки ресторант (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 4-Прага – София

Закуска. Трансфер до летището.12.00ч. -Излитане от летище Прага. 14.50ч.-Кацане на летище София.

Забележка:
  • Програмата е примерна и може да претърпи промени
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание
  • Цената е калкулирана при цена на самолетните билети към дата 25.10.2019г.
  • Допълнителните услуги се осъществяват при събиране на необходимия минимален брой туристи за провеждането им

Цената включва:
  • Самолетен билет София – Прага – София с включен 10 кг багаж (лети се с авиокомпания България Еър)
Полетно разписание към момента:
14.04.2020г. –София 10.20ч. – Прага 11.15ч.
17.04.2020г. – Прага 12.00ч. – София 14.50ч.
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3 * в Прага
  • Трансфер летище-хотел-летище с екскурзоводско обслужване (посрещане, придружаване, съдействие за настаняване) при минимум 10 туриста
  • Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език при минимум 10 туриста
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро
  • Туристическа такса
  • Представител на ТО по време на пътуването и престоя при група над 20 туриста

Цената не включва:
  • Круиз по река Вълтава – Предлага се в 2 варианта:
  • Следобеден, едночасов круиз, по време, на който се разглеждат най-големите забележителности на Прага – 10 евро на човек (с екскурзоводско обслужване на български език при минимум 15 човека)
  • Двучасов круиз, обеден или вечерен, с храна на блок маса. Разглеждат се най-големите забележителности на Прага – 22 евро на човек (с екскурзоводско обслужване на български език при минимум 15 човека)
  • Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Карлови Вари и пивоварна ,,Pilsner Urquell” – 85 лв. на човек при минимум 20 човека (не включва входната такса за пивоварната – 250 CZK - около 10 eвро)
  • Еднодневна екскурзия до Замъка Хлубока и Чески Крумлов с местен екскурзовод на български език – 89 лв. на човек при минимум 20 туриста (не включва входната такса за замъка Хлубока - 230 CZK -около 9 евро)
  • Еднодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 85 лв. на човек при минимум 20 човека (не включва входни такси)
  • Вечеря в традиционен чешки ресторант с музика и танци и неограничена консумация на бира, вино и вода – 75 лв. на човек (при минимум 15 човека)
  • Входни такси за дискотеки
!!! В Прага се намира един от най-добре оборудваните в техническо отношение клубове в света, на 5 етажа ( всеки етаж със собствен стил музика) – входна такса около 8 евро на човек (без включена консумация)
  • Ползване на градски транспорт – 32 CZK- около 1,25 евро (еднопосочен билет)
  • Ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка на Прага и допълнителните екскурзии – по 3 евро на човек за всяко ползване
  • Входни такси и билети за музеи и други обекти посещавани по желание:
Входна такса за пивоварна "Pilsner Urquell" (250 CZK) – около 10 евро
Входна такса за замъка "Хлубока" (230 CZK) – около 9 евро
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK) – около 10 евро; Музея на Сметана (50 CZK) – около 2 евро;
Музея на Кафка (200 CZK)- около 8 евро
Комбиниран билет за катедралата ,,Св.Вит“ ,Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK – около 10 евро, за деца до 16 г. - 125 CZK – около 5 евро)
  • Трансфер Ст.Загора – Летище София – Ст.Загора ( цената се определя в зависимост от броя на желаещите около 1 месец преди датата на пътуване)