Екскурзии в Русия

Санкт Петербург с полет от Бургас
Код на оферта: 186108
Маршрут:  Бургас - Санкт Петербург - Царское село

цена от
1750 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

4 нощувки със закуски и вечери с включени
всички екскурзии и входни такси по програмата + безплатна електронна виза

23.07-27.07.2020г.


ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Излитане от летище Бургас с чартърен полет за Санкт Петербург. Пристигане на летище Пулково.Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Обзорна екскурзия в Ермитажа. Общата площ на музея е 127 478 m².Грандиозен дворцов ансамбъл- официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18 век там вече били събрани най-добрите в Европа художественни цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. Днес Санкт-Петербургския Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни само оригинали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


2 ДЕН

Закуска.Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург: Марсово поле,Троицкия мост, Василевския остров и Дворцовия мост, лятната градина, музея на артилерията. Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Продължаваме с посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър I. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Свободно време за обяд. Екскурзия „Сборное кольцо” с посещение на Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. , храма „Спас на Крови” построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.
По желание и срещу доплащане посещение на Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3 ДЕН

Закуска. Автобусна екскурзия в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата.
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър I да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Връщане в хотела около 16:00 часа. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
По желание Нощна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.


4 ДЕН

Закуска. Царско село. Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер. Връщане в Петербург около 16.00ч. Свободно време. Вечеря . Нощувка.


5 ДЕН

Закуска.Свободно време.Трансфер до летището за полет до Бургас. Пристигане в Бургас.

ЦЕНА: 1750лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет с чартърен полет : Бургас- Санкт Петербург--Бургас с чекиран багаж до 20кг и ръчен 10 кг. с включени летищни такси
4 нощувки със 4 закуски и 4 вечери в Санкт Петербург – хотел 3* в историческия център
трансфери: летище-хотел-летище
екскурзовод на български език
панорамна екскурзия на Санкт Петербург с включени всички такси с екскурзовод на бълг. език
Екскурзия до Петерхоф с включени входни такси и екскурзовод на бълг. език
Ермитаж с включени входни такси и екс. на бълг.език
Царско село/Екатеринински дворец с включени входни такси и екс. на бълг. език
Слушалки по време на екскурзионните програми
медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.
обработка на руска електронна безплатна виза


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

медицинска застраховка за лица над 65г. – 25 лв. доплащане
Юсуповски дворец
нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит – 40 % при сключване на договор
Доплащане – до 35 дни преди отпътуване


ВАЖНО ****Ако за някой от клиентие не сме получили уведомление за отпускане на безплатна електронна виза или за отказ от електронна виза в рамките на четири дни от подаването и, тогава за съответния клиент пристъпваме към кандидатствате за виза по стандартна процедура в консулски офис на Руската федерация. Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат


Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.