Екскурзии с тръгване от Варна

Езерата на Италия и Швейцария от Варна
Код на оферта: 148144
Маршрут:  Варна - Букурещ - Милано - Тремедзо - Лугано

цена от
555 €
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Езерата на Италия и Швейцария от Варна


Милано и най-привлекателните градчета и курорти по бреговете на Лаго ди Комо , Лаго ди Гарда и Лаго ди Лугано – Комо, Брунате, Тремедзо, Беладжо, Лугано, Домазо, Сирмионе, Гарда, Дезанциано. Включен в цената трансфер Варна - Букурещ- Варна, директен самолет Букурещ- Милано - Букурещ и обслужване на български език,
5 ДНИ - 4 НОЩУВКИ 21. - 25. СЕПТЕМВРИ 2016

Валутните цени са платими в лева по фиксинга на БНБ към деня на плащане

4 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в централната част на Милано



ПРОГРАМА:

Отпътуване с автобус от ул Антим I, Варна в 00:15ч. На 21.09.2016 за летище Букурещ

  • ПЪРВИ ДЕН – 21 .09 .2016 - 06:05 ч.

Отпътуване от летище Букурещ за летище Малпенса, Милано с директен полет на „Уиз Ер“. В 07:35 ч. – пристигане на летище Малпенса. Трансфер до хотела и настаняване /по възможност/. Свободно време.

Пешеходна разходка в историческия център на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Свободно време с възможност за посещение на: живописния квартал „Брера“ с пинакотеката. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.


  • ВТОРИ ДЕН - 22.09 .2016

Закуска. Отпътуване за Комо (55 км). Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета.

Отпътуване за Тремедзо (30 км) – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Посещение на вила Карлота (Villa Carlotta)- най-красивата вила-музей на езерото Комо известна със своята спираща дъха комбинация от интериор и екстериор. В градината на вилата растат над 500 вида разтения, храсти и дървета от цял свят! Това е място на рядка красота, където шедьоври на природата живеят заедно в идеална хармония на повече от 70 000 кв.м в градината на музея. Преход с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Пешеходна разходка в Беладжо. Отпътуване за Милано(75 км). Завръщане в хотела вечерта. Нощувка.


  • ТРЕТИ ДЕН - 23.09 .2016 - Закуска. Свободно време.

По желание екскурзия до езерото Лугано, Швейцария / с допълнително заплащане/.

Отпътуване за Лугано, Швейцария (85 км). Посещение с дегустация на шоколадова фабрика с музей в Каслано, Швейцария.Отпътуване за езерото Лугано и разглеждане на едноименния град, наречен „Монте Карло на Швейцария” – катедралата „Сан Лоренцо”, Централния площад, градския парк с екзотична растителност. Свободно време за разходка сред атрактивните пешеходни улички в сърцето на стария град

Отпътуване към Домазо в района на езерото Комо. Посещение и дегустация във винарска изба / с допълнително доплащане/ от 1600г, реновирана през 1850. Възможност за покупка на бели и червени вина, грапа, ликьори, зехтин

Отпътуване за Милано. Завръщане в хотела. Нощувка


  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 24.09.2016 - Закуска. Свободен ден

Екскурзия до езерото Гарда (150 км). / с допълнително заплащане /. Посещение на Дезанциано и Сирмионе. Возможност за посещение на музей на виното и зехтина.

Отпътуване за Лаго ди Гарда – най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона.

ЕЗЕРОТО ЛАГО ДИ ГАРДА
Гарда е най-голямото италиански езеро, което се намира в три региона на Италия: Трентино, Ломбардия и Венето. В древни времена езерото се наричало „благословено“, защото съчетава в себе си, както слънчевата енергия на морето, така и обгръщащата меланхолия на севера. Отличава се с хипнотизиращи очите синеещи води и невероятна красота на бреговата ивица. Поради близостта му до Милано често става център на модни събития и дефилета.

Сирмионе
Древният укрепен град Сирмионе е разположен на южния бряг на езерото Гарда. Най-забележителната характеристика на Сирмионе е замъкът Скалигера

Десенцано дел Гарда
Десенцано е малко градче с прекрасни малки улички около пристанището.Тук лятото се провеждат много концерти на открито . Има прекрасен изглед към езерото и много добри ресторанти, магазини и кафенета.

Завръщане в хотела. Нощувка.


  • ПЕТИ ДЕН - 25.09.2016 - Закуска. Свободно време.

В 5:00 ч трансфер до летище Малпенса, 08:05 ч. – отпътуване от Малпенса.

11.25 ч – пристигане в Букурещ. Отпътуване за Варна.

Молим, имайте предвид, че са възможни изменения в точните часове за провеждане на мероприятията. Уточняват се на място с екскурзовода!


ДАТИ И ЦЕНИ:

21. - 25. СЕПТЕМВРИ 2016 - Цена на човек в двойна стая - 555 евро / 1086 лв.

ДОПЛАЩАНЕ за единична стая – 132 евро/258 лв.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет за директен полет Букурещ - Милано - Букурещ с летищни такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см.
Двупосочен трансфер с автобус Варна-Букурещ-Варна.
Трансфер летище – хотел – летище.
Водач по време на цялото пътуване и всички организирани мероприятия.
4 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Милано.
Пешеходна разходка / 3 часа/ в централната част на Милано с местен лицензиран екскурзовод
Целодневна екскурзия до езеро Комо, Италия - с местен лицензиран екскурзовод
Медицинска застраховка при застрахователно покритие 5 000 евро.
Инфо пакет с информация за посещаваните обекти и карти-пътеводители.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Доплащане за застраховка - 2 лева за лица от 65 до 70 год. и 4 лева за лица над 71 години.
ДОПЛАЩАНЕ за единична стая – 132 евро
Голям салонен багаж - 1 брой с размери 56x45x25 см – 25 евро за двете посоки. 
Чекиран багаж – един брой с размери Ширина: 1,499 м, Височина: 1,194 м, Дължина: 1,715 м - 23 килограма - 65 евро за двете посоки.
Градска такса /заплаща се задължително на място в хотела/ - 4 евро на ден на човек
Целодневна екскурзия до езеро Лугано, Швейцария с местен лицензиран екскурзовод / при минимум 12 туриста/- 75 евро
Посещение и дегустация във винарска изба / за туристите посещаващи Лугано/ - 15 евро
Посещение на фабрика за шоколад в Каслано, Швейцария /за туристите посещаващи Лугано /вход и дегустация 3 CHF Целодневна индивидуална екскурзия до езеро Гарда, Италия - с местен лицензиран екскурзовод с възможност за посещение на музей на виното и зехтина / вход 10 евро/ – 65 евро при минимум 12 туриста
Входни такси в музеи, дворци и др. забележителности: Миланска катедрала – 15 евро с тераса с асансьор, Пинакотека Брера – 10 евро, Брунате фуникуляр – 5, 50 евро, вила Карлота – 9 евро, ферибот Беладжо – 4,5 евро, крепост Сермионе – 4 евро 
Медицинска застраховка: за лица от 71 до 75 год. – доплащане – 2,00 лв.; за лица от 71 до 75 год. – доплащане – 4,00 лв.; за лица от 75 до 80 год. – доплащане – 8,00 лв.
Разходи от личен характер Входните такси и екскурзии се заявяват предварително и се плащат изцяло при заплащането на резервацията.


УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

Необходими документи : лична карта или задграничен паспорт  за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си, или пътуващи с единия от родителите се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Условия за записване: Програмата е с гарантирани места до изчерпванито им. Минимален брой за осъществяване на пътуването – 15 туриста. Срок за уведомление за ненабран минимален брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни условия: Валутните цени са платими в лева по фиксинга на БНБ към деня на плащане. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата. Туроператорът не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвача.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (изписани на латиница трите имена по лична карта /задграничен паспорт с указан тип на документа, ЕГН и No и валидност налична карта /паспорт). Резервацията се счита за потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащане и неустойки: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 45 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:
• под 15 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек
• от 45 до 15 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек
• от момента на потвърждение на резервацията до 45 дни преди датата на отпътуване без неустойка