Екскурзии в Словения

Загреб - Триест - Постойна - Любляна с тръгване от Стара Загора
Код на оферта: 145777
Маршрут:  Стара Загора - Пловдив - София - Белград - Загреб - Постойна - Любляна

цена от
389 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Загреб - Триест - Постойна - Любляна с тръгване от Стара Загора

Екскурзията включва 1 нощувка със закуска в Загреб или околности, 1 нощувка със закуска в Триест или околности, 1 нощувка със закуска в Любляна или околности, както и разглеждане забележителностите на Загреб, Триест, Любляна и посещение на пещерата Постойна и на езерото Блед. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.


ПРОГРАМА:

  • ПЪРВИ ДЕН
Трансфер от/до Стара Загора при доплащане от 38 лв. на човек в двете посоки (при минимум 15 човека). Отпътуването от Стара Загора е в 03.00 ч. от паркинга срещу ж.п. гарата /04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб. Вечерта – пристигане в хотела в околностите на Загреб. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • ВТОРИ ДЕН
Закуска. Сутринта разглеждане на забележителностите на Загреб с екскурзовод: старата част - квартала Градец, пл.„Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Катерина”, Катедралата, квартала Каптол. Отпътуване за Триест. Възможност за посещение на замъка Мирамаре. Пешеходна разходка в Триест. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна, която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в Словения. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. Отпътуване за алпийското езеро Блед с възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 12 евро, не е включена в цената на екскурзията). Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотела. Нощувка.

  • ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Пешеходна обиколка на Любляна с екскурзовод на български език - францисканската църква "Благовещение", кметството, университетът, тройният мост, катедралата "Св. Николай", крепостта. Свободно време. Възможност за разходка по крепостните стени на града. Отпътуване по маршрут Любляна – Загреб – Белград - София. Нощен преход.

  • ПЕТИ ДЕН
Сутрина пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив и Стара Загора.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Трансфер от/до Стара Загора 38 лв
Допълнителна седалка 178 лв

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването, е с 20% по-висока.


Важно: При нощувки в Триест туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.