Испания

Испания и Португалия (през Малага)
Код на оферта: 154872
Маршрут:  София – Малага – Севиля – Лисабон – Коимбра – Авейро – Порто – Фатима – Алгарве – Фару – Кордоба – Гранада – Малага – София

цена от
1365 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Испания и Португалия (през Малага)

С тази екскурзия ще се докоснете до огнения темперамент на Андалусия с нейната изящна мавританска архитектура и богатото моряшко минало и красивите пейзажи на Португалия.



ПРОГРАМА:

1-ви ден: София – Малага – Севиля
Отпътуване в 15:40 ч. от летище София за Малага с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летището в Малага в 18:40 ч. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля късно вечерта. Нощувка.

2-ри ден: Севиля – Лисабон
Закуска. Туристическа програма в Севиля - уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" - полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула - дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" - един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Лисабон. Нощувка.

3-ти ден: Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Нощувка.

4-ти ден: Лисабон – Коимбра – Авейро – Порто
Закуска. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала и Байша или „долният град”, където се намира търговската част на града. Отпътуване за Авейро, наричан още „португалската Венеция“, заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Порто. Настаняване в района на Порто. Нощувка.

5-ти ден: Порто
Закуска. Туристическа програма в Порто – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата „Сао Бенто“; камбанарията „Торе душ Клеригуш“; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица „Дуeро“. Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Дуeро. Нощувка.

6-ти ден: Порто – Фатима – Алгарве
Закуска. Отпътуване за Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Алгарвe - най-южната провинция на Португалия със столица град Фару. Настаняване в Алгарвe. Нощувка.

7-ми ден: Фару – Кордоба – Гранада
Закуска. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Отпътуване за Гранада. Настаняване в района на Гранада вечерта. Нощувка.

8-ми ден: Гранада – Малага – София
Закуска. Възможност за посещение с местен екскурзовод на "Аламбра" - средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея, е необоходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Отпътуване за Малага. Трансфер до летището на Малага. Отпътуване в 19:30 ч. за България с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Пристигане на летище София в 23:55 ч.



ЦЕНИ:

04.04.2017; 22.04.2017; 20.05.2017; 07.10.2017: 1395 лв

14.10.2017; 21.10.2017: 1365 лв

11.04.2017; 29.04.2017; 03.06.2017; 10.06.2017; 09.09.2017: 1435 лв

02.09.2017: 1465 лв

Двойна стая със спалня: включено в цената
Двойна стая с отделни легла: включено в цената
Допълнително легло в двойна стая: -58 лв.
Единична стая: +399 лв.



ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

7 вечери: 249 лв.
Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно: 79 лв.
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.): 24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Португалия на български език на National Georgraphic (270 стр.): 19.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетeн билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт по описания в Испания и Португалия маршрут с туристически автобус
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Севиля
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Порто
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Алгарве
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада
Туристическа програма с местен лицензиран екскурзовод в Лисабон и Порто
Посещение на Коимбра, Авейро и Фатима
Пешеходна разходка в Севиля и Кордоба
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод на български език



ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туристическа такса престой в Лисабон: 1 EUR на турист на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
Входна такса за двореца "Алкасар де Севиля" в Севиля (9,50 EUR)
Посещение на Гранада
Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада
Входна такса за Джамията-катедрала (8 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба
Разходка с корабче по р. Дуеро (около 10 EUR)
Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер.



ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
За да посетите двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Музеите в Лисабон са затворени за посещение в понеделник.
Катедралата в Севиля в ден неделя е отворена за посещение след 14.30 ч.
Крепостта "Алкасар" в Кордоба е затворена за посещение в понеделник.
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания, Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.