Екскурзии с тръгване от Варна

ИСТАНБУЛ - СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ
Код на оферта: 104676
Маршрут:  Варна – Истанбул – Варна

цена от
275 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ИСТАНБУЛ - СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ (ПОТВЪРДЕНА)

Варна - Истанбул - Варна

3 нощувки със закуски, дневен преход

ПРОГРАМА

1-ви ден: Варна – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант
05.30 – Тръгване от Варна; 08.00 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Около 14.00 – Пристигане в Истанбул
14.00-15.00 Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни.
Цена: включена в екскурзията.
Около 15.30 – Настаняване в хотела. Свободно време.
17.00-19.30 - Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).
Връщане в хотела.
20.30 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)
Нощувка.

2-ри ден: Хиподрума + Света София + Топ капъ + Йеребатан + Долмабахче + Нощен Истанбул
07.00 – 08.00 – Закуска в хотела.
08.15 Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет.
08.30-09.15 – Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).
Цена: включена в екскурзията.
09.30-10.30 Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
11.00 – 13.00 Посещение на двореца „Топкапъ”
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа.
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” общата цената е 45 евро)
13.30 – 14.00 Посещение на подземното водохранилище Йеребатан
Йеребетан или Цистерната на базиликата е най-големият и добре запазен воден резервоар за питейна вода в Истанбул. Разположен в историческия център на Истанбул, в района на Султанахмет, това е едно великолепно творение от древността, построено в 6 в. по времето на Юстиниян. Прилича на дворец и съхранява единствения известен до сега оригинал на Медуза Горгона.
Цена: 15 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа
14.30-16.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” – НОВО! ОСНОВНА ЧАСТ + ХАРЕМ!!!
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. НОВО! За първи път в груповите посещения към основната част от двореца добавяме и ХАРЕМА
Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 52 евро)
Връщане в хотела.
19.45 Нощен Истанбул и кафето Пиер Лоти
Нощна панорамна обиколка на основните забележителности в града, комбинирана с пешеходна обиколка на площад Султанахмет, където се намират най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Серпентината, Плетената колона, Германския фонтан, Красиво осветените „Света София”, Синята джамия и фонтаните допълват възможността за прекрасни нощни снимки. Всичко това се предхожда от качване с панорамен кабинков лифт до историческото кафе Пиер Лоти, разкриващо поетична гледка към Златния рог. През 19 век тук е събирал вдъхновение голям френски автор, известен с артистичния псевдоним Пиер Лоти. Модерно, но съхранило дъха на 19 век, кафенето предлага ароматен чай, турско кафе, игра на табла, наргиле и … великолепен изглед.
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна обиколка на площад Султанахмет, двупосочен билет за кабинков лифт, екскурзовод
Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: Екскурзия „Истанбул на два континента” + небостъргача „Сапфир” + Вариете
От 07.00 Закуска в хотела. Програма по желание:
09.00-11.30 Посещение на небостъргача „САПФИР”
Втората по височина жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек (автобусна обиколка на Истанбул с екскурзоводска беседа, изкачване със скоростен асансьор до панорамната площадка на 226м височина, 4D симулация „Sky Ride”- виртуален полет над Истанбул)
12.00-18.00 Истанбул на два континента: Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей. Групата тръгва в 09.00.
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг. Посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 70 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.
Цена: 35 евро на човек – трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.
Връщане в хотела.
19.45-23.45 Вечерна разходка с вечеря и шоу програма на атракционен кораб по Босфора
Цена: 40 евро на човек – вечеря: комбинирана салата, сезонна салата, основно ястие – риба или пиле, десерт, хляб, неограничени алкохолни и безалкохолни напитки, актракционна програма (ориенталски танци, фолклорни танци, дискотека)
20.30-00.00 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул
Цена: 30 евро на човек – вечеря (комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 алкохолни напитки), актракционна програма (ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека)
Нощувка.

4-ти ден: Круиз по Босфора + Виаленд + Турция на длан + България
07.00-09.00 – Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.00-11.00 Круиз по Босфора + метрото Мармарая
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе. Акустираме на Азиатския бряг и се качваме на метрото Мармарая, което минава под Босфора. Пристигаме на европейския бряг в близост до хотела, откъдето се качваме на автобуса за Виаленд.
Цена: 22 евро на човек – трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език, билет за метрото
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 52 евро)
11.00 Качване в автобуса с багажа на останалите туристи, които не са били на круиз. Отпътуване на цялата група за Минитурция и Виаленд
11.30-13.00 Екскурзия „Турция на длан”:
Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави;
Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Истанбул, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.
Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти, трансфер и екскурзоводска беседа на български език във всички обекти в „Мини Турция”.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд (от 13.30 до 15.30)

За останалата група:
11.30 – 15.30 Vialand – Търговски център и Увеселителен парк
Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около един милиард и половина турски лири.
В парка има обособени зони за забавления за всички вкусове:
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони – влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини, удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно: 79 т.л. за възрастен и 70 т.л. за дете)
15.30 – Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
18.30-19.30 Спиране в търговски център КИПА.
19.30-20.30 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

  • Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
  • Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

ХОТЕЛИ Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая Дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
YAZTUR Hotel 3* http://yazturhotel.com/ 275 355 100 220
BUYUK SAHINLER 4* http://www.hotelbuyuksahinler.com.tr/ 310 390 100 245
DARKHILL Hotel 4* http://www.darkhillhotel.com/ или AMETHYST Hotel 4* http://amethysthotel.com/ 395 565 100 329


Пакетната цена е в лева и включва:
  • транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно
  • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул
  • НОВО!Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите оосстрови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни;
  • НОВО!Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън);
  • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входният билет за атракционния парк се заплаща отделно)
  • Посещение на търговски магазин КИПА в Лозенград (Къркларели);
  • Спиране в Къркларели и време за покупки и вечеря с Лозенградските кюфтенца;
  • групова медицинска застраховка
  • Лицензиран турски екскурзовод на български език;
  • Карта на Истанбул;
  • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
  • НОВО!Томбола с голямата награда – БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ за 1 човек до Истанбул или ваучер с равностойността й;
  • Водач-екскурзовод от ТО. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

В цената не са включени:

Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей - 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод) – мин. брой група 20 човека
Фолклорно вариете – 30 евро в Гар мюзикхол
Вечеря в рибен ресторант - 22 евро
Посещение на църквата „Света София” (входен билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро
Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
Дворецът „Долмабахче сарай“ – 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод)
Круиз по Босфора с метрото Мармарая (с трансфер и екскурзовод): 22 евро
(При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)
Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (с включен виртуален полет над Истанбул)
Istanbul Aquarium – за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
Подземното водохранилище Йеребетан - 15 евро (входна такса, екскурзовод)
Нощен Истанбул и кафенето Пиер Лоти – 15 евро
Екскурзия "Турция на длан" - 15 евро (входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа във всички обекти в "Мини Турция")
Входен билет за ВИАЛЕНД: 55 т.л. за възрастен и 44 т.л. за дете