Екскурзии от Варна

Истанбул - Феерия от лалета
Код на оферта: 128501
Маршрут:  Варна - Истанбул - Варна

цена от
255 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

Варна – Истанбул – Варна
31.03 – 03.04.2016
07 – 10 април 2016 /14 – 17 април 2016 / 21 – 24 април 2016
4 дни – 3 нощувки с автобус


Всеки април в Истанбул се провежда Международния фестивал на ЛАЛЕТО. Смятаният за най-стар в света фестивал превръща града във ФЕЕРИЯ от най-различни по вид, форма и цвят лалета.
Всяка година се засаждат над 12 млн. лалета – толкова, колкото е официалното население на Истанбул!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други актракции. Това време е най-подходящо са тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно.
Ние ви даваме ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА!


ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.01.2016:

Хотел Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Дете 0 - 6 год. с двама възрастни в стая Дете 7 - 12 год. с двама възрастни в стая
YUKSEL Hotel 3* http://www.hotelyuksel.com/ 255 лв 355 лв 80 лв 200 лв
Ikbal Deluxe Hotel 4* http://www.ikbaldeluxehotelistanbul.com/index.html 290 лв 370 лв 80 лв 225 лв


СТАНДАРТНИ ЦЕНИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ СЛЕД 31.01.2016:

Хотел Възрастен в двойна/ тройна стая Единична стая Дете 0 - 6 год. с двама възрастни в стая Дете 7 - 12 год. с двама възрастни в стая
YUKSEL Hotel 3* http://www.hotelyuksel.com/ 275 лв 355 лв 100 лв 220 лв
Ikbal Deluxe Hotel 4* http://www.ikbaldeluxehotelistanbul.com/index.html 310 лв 390 лв 100 лв 245 лв


В цената са включени:

  • Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно
  • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул
  • Посещение на парка Bulbos Plants Botanic Park
  • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN)
  • Посещение на парка Гюлхане (Gulhane)
  • Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
  • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
  • групова медицинска застраховка
  • водач-екскурзовод от агенцията


Условия за ранни резервации:
  • Записване и заплащане на капаро от 30% до 31.01.2016
  • Остатъкът от сумата се заплаща до 15 дни преди датата на тръгване.


В цената не са включени:
  • Istanbul Aquarium – за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро
  • Пиер Лоти и залива Златния рог – 20 евро (транспорт, Сюлеймание, билети за лифта до „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, екскурзовод)
султанския дворец „Долмабахче” – НОВО! ОСНОВНА ЧАСТ + ХАРЕМ!!! – 35 евро
  • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро (при мин. 10 човека)
  • Посещение на църквата Света София (входен билет, екскурзовод) – 25 евро (при мин. 10 човека)
  • Екскурзия до Азиатския бряг, Чамлъджа, Принцовите острови и двореца Бейлярбей – 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод)
  • „Нова среща с Босфора” – 35 евро на човек – (наем кораб, входни такси за двореца Кючюксу, Кулата на Девицата, екскурзоводски беседи)
  • Нощен Истанбул и Таксим – 15 евро (нощна автобусна разходка, билети за Тунела и трамвай, екскурзовод)
  • Фолклорно вариете – 30 евро;
  • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро
  • Входен билет за ВИАЛЕНД: 89 т.л. за възрастен и 79 т.л. за дете


ПРОГРАМА

1 ден: Варна – Истанбул + парк Bulbos + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант

06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул около 14.30 часа.

Посещение на парка Bulbos Plants Botanic Park и част от Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
Пристигайки в Истанбул, програмата започва с опознавателна автобусна обиколка на Античния Константинопол, крепостните стени на Теодосий, Мраморно море.
Спиране на парка Bulbos Plants Botanic Park с засяти над 600 000 лалета от 62 вида.
Цена: включена в екскурзията

Около 16.00 – Настаняване в хотела. Свободно време.

17.00-19.00 - Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).

20.30 – Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора)


Втори ден: Парк Емирган + Истанбул на два континента + Вариететно заведение

07.00 – 08.30 – Закуска в хотела.
08.30 Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул (продължение)
Цена: включена в екскурзията

09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и… лалета. В този парк са засяти специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията

12.00-18.00 Истанбул на два континента: Екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей + панорамния хълм и парк с лалета Чамлъджа
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг. Продължаване към най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа. Посещение на красивия парк с над 600 000 лалета, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора и Европейската част на града.
Следва посещение на летния султански дворец „Бейлярбей”. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Продължаване през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни казарми, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 70 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.
Цена: 35 евро на човек – трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.

20.30-00.30 – Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул
Цена: 30 евро на човек – вечеря (комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 алкохолни напитки), актракционна програма (ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека)


Трети ден: Гюлхане + „Нова среща с Босфора“ + „Златния рог” + Египетски пазар + Нощен Истанбул с Таксим

07.00 – 08.15 – Закуска в хотела.
08.30-09.30 - Посещение на парка Гюлхане (Gülhane)
Цена: включена в екскурзията

09.30-14.00 - „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка, комбинирана със спирки за разглеждане на уникални, рядко посещавани обекти.
Тръгване от пристанище Еминьоню и навлизане в Босфора, плаване покрай джамията на Сюлейман Великолепни, Топкапъ, Каракьой, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Слизане на Азиатския бряг на пристана на Анадолу Хисар (Азиатската крепост). Поглед отвън към малката крепост и посещение на султанския дворец Кючюксу- ловна резиденция на Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга…
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата.
Цена: 35 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входни такси за двореца Кючюксу, Кулата на Девицата, лицензиран екскурзовод по време на цялата екскурзия и в обектите.

15.00-19.00 - Екскурзия „Пиер Лоти и залива Златния рог”
Акценти: Джамията „Сюлеймание”, кафенето „Пиер Лоти”, корабче по „Златния рог”
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Продължава се с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.
Поглед към Златния рог дава и изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и този запомнящ се изглед.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог и слизане на Египетския пазар за свободно време.
Цена: 20 евро на човек – транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език.

20.30 – Нощен Истанбул и Бейоглу (Таксим)
Нощна автобусна обиколка на основните забележителности в града, комбинирана с пешеходна обиколка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара подземна жп линия в света.
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, билети за Тунела и трамвай, беседа


Четвърти ден: Дворец Долмабахче + Виаленд + Лозенград

07.00-08.30 – Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.

09.00-11.30 - Посещение на султанския дворец „Долмабахче” – НОВО! ОСНОВНА ЧАСТ + ХАРЕМ!!!
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. НОВО! За първи път в груповите посещения към основната част от двореца добавяме и ХАРЕМА
Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
(Опция за туристите, които желаят: 09.00-11.30 вместо Долмабахче, могат да посетят църквата Света София и двореца Топкапъ)
След това всички се присъединяват към групата във Виаленд (от 12.00 до 15.00)
За останалата група:

10.00-15.00 – Vialand – Първият международен увеселителен парк в Истанбул. Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони – влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно: 65 т.л. за възрастен и 55 т.л. за дете)

15.30 – Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
18.30-19.30 Спиране в търговски център КИПА.
19.30-20.30 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

NB!
1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.


Необходими документи за записване:

  • Внесено капаро
  • Международен паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 40 човека