Истанбул - празника на лалето от Варна и Бурга

Истанбул - празника на лалето от Варна и Бургас с дневен преход
Код на оферта: 87688
Маршрут:  Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна

цена от
275 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Истанбул – Фестивалът на лалето (от Варна)

Дата на отпътуване с дневен преход:
03.04 - 06.04.2014 - ПОТВЪРДЕНА!
10 – 13 АПРИЛ 2014 - ПОТВЪРДЕНА!
4 дни / 3 нощувки


Цена:
275 лева / хотел 3*
310 - 330 лева / хотел 4*


Всеки април в Истанбул се провежда Международният фестивал на Лалето. Градът е украсен в цветни форми от най-различни по вид, форма и цвят лалета.
Миналата година бяха засети над 12 млн. лалета – толкова, колкото е официалното население на Истанбул!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други актракции. Това време е най-подходящо са тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно.


ПРОГРАМА:

Първи ден
06.00 – Тръгване от Варна; 07.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул около 14.00 часа.
14.00 – Паркът Bulbos Plants Botanic Park и Автобусна панорамна обиколка на стария Истанбул
Пристигайки в Истанбул ще започнем програмата с опознавателна автобусна обиколка на Античния Константинопол, крепостните стени на Теодосий, Мраморно море, рибната борса Кумкапъ (кратка спирка), Златния рог, Босфора, кулата Галата, джамията на Сюлейман Великолепни.
Ще спрем на парка Bulbos Plants Botanic Park, където са засяти 600 000 лалета от 62 вида.
Цена: включена в екскурзията
Около 16.00 настаняване в хотела. Свободно време за почивка
Програма по желание:
17.00 -19.30 Посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание)
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)
Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден
07.00– 08.30 Закуска в хотела.
08.30 Автобусна панорамна обиколка на новата европейска част на Истанбул
Цена: включена в екскурзията
09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засяти специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията
Програма по желание:
12.30-14.00 Посещение на крепостта Румели Хисар - една от малкото изцяло запазени крепости с крепостни стени, която е разположена на европейския бряг на Босфора. През 1452 г. Султан Мехмед II издигнал тази крепост в най-тясната част на пролива малко преди да превземе византийски Константинопол, за да отреже достъпа на помощ към града.... Над 10 000 роби, в течение на четири месеца, се трудили над изграждането на крепостта. От стражевите кули се откриват прекрасни гледки към Босфора.
Цена: 10 евро – трансфер, входна такса и екскурзоводска беседа.
Връщане в хотела. Свободно време.
14.30-16.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” (по желание)

Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.

Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
(При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)
17.00-19.00 Круиз по Босфора + метрото Мармарая
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на залязващото слънце по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе. Акустираме на Азиатския бряг и се качваме на метрото Мармарая, което минава под Босфора. Пристигаме на европейския бряг в близост до хотела
Цена: 22 евро на човек - трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език, билет за метрото
Връщане в хотела. Нощувка.
20.00 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор , десерт , една безалкохолна напитка и прекрасен изглед към Босфора)
Цена: 22 евро на човек
Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден
07.00 – 08.00 - Закуска в хотела. Свободно време.
Програма по желание:
08.00-16.00 Целодневна екскурзия до двореца Бейлярбяй, Азиатската част на града и Принцовите острови
Ще преминем по въжения мост Босфора до хълм над Босфора, от който се открива прекрасна панорама към целия град.
Следва посещение на двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-роматичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
Ок. 11.00 ч. от пристанището Бостанджъ на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови - остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час, час и половина да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 60 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
13.30 ч. Отпътуване обратно с ферибот за Бостанджъ. Бавно ще прекосим Булевард "Багдад", разположен в азиатската част на Истанбул, който е класиран на четвърто място в света сред най-луксозните булеварди за шопинг и развлечения. Класацията е изготвена от френската организация Presence Mystery Shopping, като в нея са включени 30 прочути булеварда по света. Преди "Багдад" се нареждат само Orhard Street в Сингапур, Venue de la Liberte в Люксембург и Hoofstraat в Амстердам. Булевард „Багдат” е дълъг цели 14-километра. Дървета обрамчват от двете страни улицата, по която се редуват красиви сгради, бутици на световноизвестни марки, ресторанти с местна и чуждестранна кухня, заведения на открито.
Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод

(Възможност за туристите, които няма да участват в екскурзията до Принцовите острови и Азия, да посетят ВИАЛЕНД. Трансфер от хотела в 9.00 ч. – 5 евро. Входните билети се купуват на място от касата: 55 т.л. за възрастен и 44 т.л. за дете)
16.30-18.30 Посещение на Istanbul Aquarium – най-новия и най-големия тематичен аквариум (по желание)
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен - 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст
21.00-00.30 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул: Ориент Хаус или Гар (по желание):
Цена: Ориент Хаус – 35 евро на човек; Гар – 30 евро на човек (вечеря: комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 напитки), актракционна програма - ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека
Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден
07.00-08.00 - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Програма по желание:
09.00 – 10.30 ч. Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей. Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.
11.00 – 13.00 ч. - Посещение на двореца „Топкапъ” (по желание)
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)

За туристите, които няма да посетят двата обекта - свободно време за разходка по площада или Посещение на парка Гюлхане (Gülhane)
В неделя всички магазини в района на хотела са затворени, но в района на площад Султанахмед работят. Днешният площад Султанахмет е мястото, от където са се управлявали три империи – Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин и Фонтана на император Вилхелм II. На самият площад са устроени концертна сцена, шатри и зони, където всяка вечер се провеждат концерти, пазар на цветя, изложби на художници и други мероприятия в рамките на Фестивала на Лалето.
Ще отидем пеша до парка Гюлхане в подножието на султанския дворец Топкапъ, където ще се насладим на над 265 000 лалета от 15 вида.
Цена: включена в екскурзията
13.30-15.30 Посещение на МОЛ – “ФОРУМ ИСТАНБУЛ” с аквариума „Turkoazoo”.
Цена: включена в екскурзията (входа за аквариума се заплаща отделно)
15.30 - Тръгване за Къркларели (Лозенград).
17.30 – 18.30 Спиране в търговски център КИПА.
18.30 – 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.
Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Пакетната цена е в лева и включва:
 • транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул
 • Посещение на парка Bulbos Plants Botanic Park
 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN)
 • Посещение на парка Гюлхане (Gülhane)
 • Автобусна панорамна обиколка на старата европейска част на Истанбул
 • Автобусна панорамна обиколка на новата европейска част на Истанбул
 • Пешеходна обиколка на Хиподрума
 • Посещение на “Форум Истанбул”
 • групова медицинска застраховка
 • водач-екскурзовод от TO

Допълнително се заплащат:

 • Програма по желание:

 • Посещение на крепостта Румели Хисар – 10 евро
 • Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей - 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод) – мин. брой група 20 човека
 • Фолклорно вариете – 30 евро в Гар мюзикхол; 35 евро в Ориент хаус (с вечеря)
 • Посещение на църквата „Света София” (входен билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро
 • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
 • Двореца „Долмабахче сарай“ – 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод)
Круиз по Босфора с метрото Мармарая(с трансфер и екскурзовод): 22 евро
(При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 52 евро)
 • Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (с включен виртуален полет над Истанбул)
 • Istanbul Aquarium – за възрастен - 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
 • Входен билет за аквариума „Turkoazoo” – 29 т.л.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИ И ЦЕНИ:
Yaz tur Hotel 3* http://yazturhotel.com или Shahinler 3* http://www.sahinlerotel.com
 • 275 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
 • 355 лв / пакетна цена за единична стая
 • 220 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. Легло


Grand Asiyan http://www.hotelgrandasiyan.com/
(официалната турска категория на хотела е 3*, но отговаря на 4*)
 • 310 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
 • 390 лв / пакетна цена за единична стая
 • 245 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. Легло

Bekdas 4* http://www.bekdashoteldeluxe.com/ /отворен на 15/09/2013 г./
 • 330 лв/ пакетна цена на човек в двойна стая
 • 395 лв / пакетна цена за единична стая
 • 255 лв / цена на дете до 12 ненавършени години на доп. легло