Екскурзии в Турция

Екскурзия Истанбул Фестивал на лалето
Код на оферта: 163076
Маршрут:  София - Истанбул - София

цена от
129 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Екскурзия Истанбул Фестивал на лалето

Всеки април от 2006 г. насам, градската управа на Истанбул посажда милиони лалета в паркове, градини, кръстовища с кръгови движения, покрай шосета, пътища .... наистина навсякъде, където има открит терен. През 2014 г. цифрата е 14,4 милиона от 270 различни сортове! Резултатът е - пролетен фестивал на славното прекрасно цвете и цветни оазиси навсякъде, където погледнете. Защо април? – Лалетата започват да цъфтят края на март и началото на април. Защо Истанбул? – Лалето е един от традиционните символи на Истанбул. Внесено в града преди векове от Иран, бива отглеждано и култивирано с много любов, която любов впоследствие се превръща в мания. В Европа лалетата идват от Истанбул през 17 в., като подобна любовна мания към цветето завладява Холандия.
Както всеки път и тази година 2017 фестивалът İstanbul Lale Festivali ще се проведе през април, лалетата ще бъдат навсякъде в Истанбул, но най – добрите места да посетите по това време са парковете Йълдъз, Гюлхан и Емирган.

1 Ден: 580 км
София – Истанбул
Тръгване от София в 20.30 ч. от площад Александър Невски, 21.45ч. от Пловдив. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Нощен преход.

2 Ден:
Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: Синята джамия (само отвън), площад Хиподрума с трите обелиска, византийската базилика Св. София (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор - чудо на строителната техника, фото пауза край Босфора. Връщане в хотела. Свободно време за посещение на обектите с входни такси: султанския дворец Топ капъ сарай (с входна такса), византийската базилика Св. София (с входна такса) -построена от Константин Велики през 4в. и реконструирана от Юстиниан през 6в. Следобяд по желание (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на АКВАРИУМ Sea Life ТЮРКУАЗОО, един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Връщане в хотела.
По желание (срещу доплащане) посещение на представление „СЕМА - Танца на Дервишите“ - Танцуващите изпадат в състояние на пълен транс и чувство за безкрайност. Сема не е само танц, а култова церемония. При този ритуален и изключително омайващ танц се осъществява връзка с Бог. Дервишите влизат в Семахане или залата за въртене, облечени в дълги бели роби с широки поли, които са техните савани. Върху тях дервишите носят широки черни наметала, които символизират земните им гробове, а червените шапки, които носят са символ на надгробния им камък. Връщане в хотела.
По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма (кувертът включва програма, вечеря и 2 напитки по избор) или вечеря на кораб по Босфора (кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки). Нощувка.

3 Ден:
Истанбул
Закуска. Свободно време или в 09.00 ч. по желание разходка с корабче по залива Босфора (с допълнително заплащане): новия султански дворец Долмабахче, Чираан Палас – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, квартала Ортакьой – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар, летния султански дворец Бейлербеи, Кулата на девицата и др.
Следобяд по желание (с допълнително заплащане) посещение на небостъргача Сапфир, най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009г., сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание вечерна автобусна разходка /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки. ИЛИ
Вечеря на кораб по Босфора с турска шоу-програма, вечеря и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден: 580 км
Истанбул - София
Закуска. В 8.00 /по желание срещу доплащане при мин. 18 човека/ посещение на парка Емиргян - най-големия парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя.
Около 11.00 ч. отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква Св. Константин и Елена и най-голямата джамия в Турция Селимие. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.


Цена:
• 129 лв.- на човек в двойна или тройна стая
• 120 лв. – за дете до 12г., настанено с двама възрастни
• 155 лв.- за единична стая

Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус, с DVD, климатик, минибар;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
• Водач от туристическата агенция;

Не включва:
• Медицинска застраховка за 2000 € за лица до 65г. – 3лв., от 65г. до 70г. – 5лв.; от 70г. до 75г. – 7лв.; от 75г. до 79г. – 9лв.; за лица над 80г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
• разходка с корабче по Босфора - 17 eвро;
• Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро;
• Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти - 12 евро;
• Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро; Аквариум Sea life Туркоазоо – 48 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 38 TL/;
• Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро,
• Посещение на Света София с екскурзовод на български език / с включена входна такса/ - 25 евро;
• Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
• куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 29 eвро;
• куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 45 евро;
• посещение на Парка Емиргян с лалетата – 5 евро;

Допълнителна информация:
• Начин на плащане: Депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – до 10 дни преди пътуването
• Валута: 1 лев=1.52662 турски лири
• Необходими документи: Международен паспорт, валиден мин. 3 месеца след датата на връщане от екскурзията; за деца до 18 г. - Международен паспорт, валиден мин. 3 месеца след датата на връщане от екскурзията, Нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи
• Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави
• Музейните такси се плащат само в местна валута
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дoговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.