Екскурзии с тръгване от Варна

Италия - страна на гладиатори и императори
Код на оферта: 145642
Маршрут:  Бургас – Загреб – Венеция – Пиза – Флоренция – Рим – Казерта – Неапол – Помпей – Игуменица – Бургас

цена от
768 лв.
8 дни / 6 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

Италия - страна на гладиатори и императори

8 дни / 6 нощувки в хотел 3* с 6 закуски и 1 нощувка на ферибот;
автобус и ферибот

01-08.10.2016 г.


ПРОГРАМА:

  • 1-ви ден: Бургас – Загреб:
Отпътуване от Бургас в 04.00 ч. транзит през Сърбия за Хърватия – почивки по пътя на 3 часа. Около 21.00 ч. Настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

  • 2-ри ден: Загреб – Венеция/Падуа:
07.00 Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. Отпътуване. Пристигане след обяд на Пунта Сабиони, откъдето се пътува с корабче до сърцето на Венеция (двупосочен билет 15 евро). Свободно време или по желание и срещу доплащане от 12 евро на човек – пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: площада „Сан Марко” с едноименната катедрала, камбанарията, Двореца на дожите (отвън), моста на въздишките и моста „Риалто”. Свободно време. 21.00 ч. Настаняване в хотел 2/3* в района на Венеция/Падуа. Нощувка.

  • 3-ти ден: Венеция/Падуа – Пиза – Флоренция:
07.00 Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. Отпътуване. 12.00 ч. Свободно време в Пиза за разглеждане на основните забележителности: Наклонената кула, Катедралата и Баптистерията. 13.00 ч. Отпътуване за Флоренция. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Флоренция (двупосочен билет включен в цената). 15.30 ч. Свободно време в града или по желание и срещу доплащане от 14 евро на човек пешеходна обиколка на историческия център на Флоренция с екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: църквата „Санта Кроче”, в която са погребани велики мъже на Италия, катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески и кулата на Джото; площад „Синьория” с палацо „Векио”, къщата на Данте, стария мост „Понте Векио”. Пешеходната обиколка е около 2 часа и обектите се виждат отвън. Свободно време. 20.00 ч. Отпътуване и около 21.30 ч. настаняване в района на Кианчано Терме/Сиена. Нощувка.

  • 4-ти ден: Кианчано Терме/Сиена – Рим:
07.00 Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. Отпътуване. Придвижване с градски транспорт до сърцето на Рим (двупосочен билет включен в цената). Пешеходна полудневна обиколка в Рим с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки: Римския форум, Арката на Константин, Колизеума, Пантеона (впечатляваща антична сграда с много интересно архитектурно решение: с равни височина и ширина, с тухлен купол, тежащ над 4500 тона, издигнат на над 40 метра, без никаква подпора, с отвор на върха за осветление и вентилация. Пантеонът е считан от Микеланджело за небесно създание, изработен е околовръст от олекотен бетон, чийто състав все още не е разгадан. В него са погребани последният италиански крал Виктор Емануил ІІІ, съпругата му кралица Маргарита, синът им Умберто І и художникът Рафаело Санцио), площад „Навона” с фонтана на реките, олицетворяващи четирите най-дълги реки в континентите Европа /Дунав/, Азия /Ганг/, Африка /Нил/ и Америка /Рио дела Плата/, фонтана „Ди Треви”, църквата „Св.Св.Кирил и Методий”, църквата „Сан Клементе” с гроба на Св.Константин Кирил Философ, единият от славянските просветители, починал в Рим след посещението си при папа Адриан ІІ за представяне на славянската азбука. Свободно време за обяд, разходка и покупки по Виа Венето – най-богатата улица на града. Настаняване в хотел 3 * в района на Рим. Нощувка.

  • 5-ти ден: Ватикана - Рим:
07.00 Закуска. 09.00 ч. Свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на Ватикана с местен екскурзовод на български език и индивидуални слушалки 14 евро на човек + 22 евро входна такса – площад „Свети Петър” и едноименната катедрала; разглеждане на Ватиканските музеи и Сикстинската капела – вход с предварителна резервация. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

  • 6-ти ден: Рим – Казерта – Неапол:
07.00 Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. Отпътуване и около 12.00 ч. Свободно време за посещение на Казерта – обект под защитата на ЮНЕСКО. Дворецът Казерта е комплекс от жилищни постройки на кралете на Неапол, университет, библиотека, театър, семинария катедрала и красиви градини (вход 13 евро, аудио гид 6 евро, слушалки 2 евро).
14.30 ч. Отпътуване. 15.00 ч. Свободно време или по желание и срещу доплащане от 13 евро на човек за пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – обектите се разглеждат отвън: катедралата; монументалния комплекс „Св. Лаврентий Велики” с подземния римски град; площад „Белини” и Музикалната консерватория; галерия „Принцът на Неапол”; кралски дворец „Каподимонте”- европейски музей на бароковото изкуство и кралски апартаменти; площад „Джезу Нуово” с базиликата; виа „Толедо”; площад „Плебишито” с базиликата „Св. Франциск от Паула”, кралския дворец (отвън), кралската опера „Сан Карло” и Кастел Нуово (отвън), галерия „Умберто І”. Свободно време за разходка и покупки. Нощувка в района на Соренто или Неапол.

  • 7-ми ден: Неапол – Помпей – Бари или Бриндизи:
07.00 Закуска. Освобождаване на хотела. 08.00 ч. Отпътуване за Помпей – разглеждане руините на древния град, унищожени 79 г. от н.е. от вулкана Везувий (входна такса 11 евро). Доплащане за посещение на археологическата зона с местен лицензиран екскурзовод на български език – 10 евро на човек при група от минимум 20 туриста и по 2 евро за слушалки – с предварителна заявка.
13.00 ч. Отпътуване за Бари или Бриндизи. 21.00 ч. Чекиране на ферибота за Игуменица. Настаняване на седалки тип „самолетна” (доплащане за каюта). Нощувка на ферибота.

  • 8-ми ден: Игуменица – Бургас
07.00 ч. Пристигане на Игуменица. Отпътуване за Бургас, почивки по пътя и пристигане около полунощ.


Цена:

Тръгване от Бургас и записване: до 31.05.2016 до 31.08.2016 от 01.09.2016
Цена възрастен в двойна/тройна стая: 768.00 лв. 799.00 лв. 830.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с двама възрастни в стая 698.00 лв. 729.00 лв. 760.00 лв.

* Отстъпка за тръгване от София – 20.00 лв. на човек;
  • Отстъпка за група 10 и повече пълноплащащи туристи – 3 %
  • Доплащане за тръгване от Варна + 25.00 лв. на човек;
!!! Ползва се една от обявените отстъпки


Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус;
пътни и гранични такси, чек-пойнт такса за автобуса за Пунта Сабиони, Венеция;
разтворими кафе и чай в автобуса;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция/Падуа;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Кианчано Терме/Сиена;
2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Соренто/Неапол;
1 нощувка на ферибот Бари/Бриндизи – Игуменица на седалка тип „самолетна”;
водач от агенцията по време на пътуването;


Цената НЕ включва:

медицинска застраховка с лимит 10 000 Евро за лица до 69.99 г. - 10 лв.; за лица 70 до 84.99 г. - 15 лв. ; Лица 85 и повече години не се застраховат;
доплащане за единична стая – 180 лв./човек;
доплащане за ползване на двойна седалка – 380 лв.;
входни такси за музеи, дворци, църкви, галерии и билети за градски транспорт;
доплащане за пешеходна обиколка на Венеция с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 24 лв./12 евро; за пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод и индивид слушалки – 28 лв./14 евро; за пешеходна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 30 лв./15 евро при група минимум 20 туристи; за пешеходна обиколка на Ватикана с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 28 лв./14 евро + 22 евро за входни такси на Ватиканските музеи с включена такса резервация; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява предварително в офиса в България преди датата на отпътуване; за пешеходна обиколка на Неапол с местен лицензиран екскурзовод и индивидуални слушалки – 26 лв./13 евро; доплащане към входната такса за Помпей за посещение на археологическата зона с местен лицензиран екскурзовод на български език и слушалки – 12 евро на човек при група от минимум 20 туристи – с предварителна заявка.
градските управи в главните туристически италиански градове въведоха с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3*.
доплащане за място в каюта към билета за ферибота: в двойна вътрешна каюта – 150 евро на човек; в четворна вътрешна каюта – 110 евро на човек.


Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен валиден документ за самоличност се изисква да се носи и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане се носят по време на пътуването.
  • Записване и начин на плащане: сключване на договор за организирано туристическо пътуване и внасяне на депозит 30 % и доплащане до 15.09.2016 г., като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
  • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 20 туристи. Заявени допълнителни мероприятия и услуги по време на екскурзията се заплащат в евро и с 10 % увеличение.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туристи;
  • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 07 дни преди датата на отпътуване;
  • Италия – парична единица – евро; - няма допълнителни визови и санитарни изисквания. * Ориентировъчни цени: Венеция: двупосочен билет за корабче от Пунта Сабионе до Венеция – 15 € на човек; маршрутно корабче по Канале Гранде – 7 €; комбиниран билет за Двореца на дожите с музея Корер и музея на Сансовиновата библиотека – 17 €, Базиликата Сан Марко: Иконостаса – 2 €, Венецианските коне – 5 €; Кулата Сан Марко - 8 €; галерия Академия – 11 €; Пиза: наклонената кула 19 € с предварителна резервация, Баптистериума 6 €; Флоренция: купола на Брунелески 8 €; кулата на Джото 6 €; църквата Санта Кроче 6 €; двореца Пити 13 €; галерия Уфици – 15 € с предварителна резервация, Къщата на Данте 4 €; Рим: купола на катедралата „Св.Петър” 7 €; Колизеума 15,50 €, Римски форум 12 €, Капитолийски музей 6,50 €, музей „Сан Клементе” 5 €, еднопосочен билет за градския транспорт в Рим – 1,50 €, Ватикански музеи: 22 евро с предварителна резервация, за да не се чака на опашка + слушалки за Ватикана, – 3 евро (задължително); двореца „Казерта” 13 €; Помпей – входна такса за руините 11 €; Неапол: катедралата 2 €, комплекс „Св. Лаврентий Велики” с подземния римски град 9 €, кралски дворец „Каподимонте”- европейски музей на бароковото изкуство и кралски апартаменти 7 €.
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
  • Агенцията не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти, както и не гарантира възможността за изкачване на кулата в Пиза.