Екскурзии в Австрия

КРАСАВИЦИТЕ НА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА: БУДАПЕЩА - БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ВИЕНА
Код на оферта: 143434
Маршрут:  Варна - Бургас - Будапеща - Братислава - Прага - Виена

цена от
420 лв.
6 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

КРАСАВИЦИТЕ НА ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА
БУДАПЕЩА - БРАТИСЛАВА - ПРАГА - ВИЕНА


6 дни / 3 нощувки
2 нощни прехода
тръгване от Варна, Бургас и София

21-26.06.2016 г.
23-28.08.2016 г.; 25-30.10.2016 г.



ПРОГРАМА:


1-ви ден:
Отпътуване в 13.00 ч. от от Бургас, ул. „Булаир” срещу хотел "Булаир" по маршрут Айтос, Карнобат, Сливен, София. Почивки по пътя на 2,5-3 часа. Транзитно преминаване на Сърбия. Нощен преход.

2-ри ден:
Пристигане сутринта в Будапеща – столицата на Унгария, град с богата история, красива архитектура и впечатляващо културно наследство. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод: Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, крепостния хълм „Будавар” с Рибарските кули с чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, катедралата „Свети Матияш”, носеща името на най-известния унгарски крал, Цитаделата, изградена от Хабсбургите за защита на града, Площада на героите – ансамбъл от паметници в чест на 1000 години от Създаването на Унгария и др.
По желание и срещу доплащане – едночасова разходка с кораб по р.Дунав с екскурзовод и нови впечатления от красивите сгради по брега на величествената река. Настаняване в хотел 3 *. Свободно време за самостоятелно посещение на обекти и разходка по търговските улици „Ракоци” и „Ваци” с многобройни ресторанти, кафенета и магазини – ползване на градски транспорт. Нощувка в Будапеща.

3-ти ден:
Закуска. 08.00 ч. Отпътуване и по обед разглеждане на Братислава - столицата на Словакия: Братиславски Храд, Катедралата „Св.Мартин”, Старото Кметство.
15.00 ч. отпътуване и вечерта пристигане в Прага – всепризнатата красавица на Централна Европа. Настаняване в хотел 3*. При желание и ползване на градски транспорт – възможност за вечерна разходка в центъра на града, включен в списъка на ЮНЕСКО от 1992 г. Нощувка в Прага.

4-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод: Похорелец със Страховския манастир, Чернинския дворец и бароковата църква „Лорета” (отвън); Храдчани – Пражки храд, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”; Мала Страна с Кралския път по улица Нерудова покрай бароковата църква от 18 в. „Свети Николай” ; Карлов мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место – стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник с апостолите от 14 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция; Нове Место - Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Свободно време или по желание и срещу доплащане разходка с корабче по река Вълтава. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Вечерта пристигане и настаняване в столицата на Австрия в хотел 3 *. Нощувка във Виена.

5-ти ден:
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод: автобусна панорама по булевард ”Рингщрасе” с правителствени сгради, паркове и паметници: двореца ”Хофбург”, резиденцията на Хабсбургите, Парламента със статуята на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, Виенската опера – един от най-известните и най-посещаваните оперни театри в световен мащаб; двореца „Белведере” от 18 в.; къщата на Хундертвасер с необичайната си архитектура, следваща единствено природните форми. Пешеходна обиколка в центъра на града: площад „Мария Терезия” с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; площад „Грабен” и статуята на чумата от 17 в.; катедралата „Св.Стефан”. 13.00 ч. Свободно време за разходка по оживената улица „Кертнерщрасе”, за чаша виенско кафе и парче торта „Сахер’, за посещение на музей, художествената галерия, императорската съкровищница или къщата на пеперудите в двореца „Хофбург” или двореца „Шьонбрун”. 16.30 ч. Отпътуване и кратък престой в най-стария европейски увеселителен парк „Пратера” за желаещите да се качат на Виенското колело и да се насладят на откриващата се панорамна гледка. 18.00 ч. Отпътуване за България с почивки по пътя на 2,5-3 часа, транзитно през Унгария и Сърбия. Нощен преход.

6-ти ден:
Пристигане в Бургас след обяд, във Варна вечерта.


Цена:

тръгване: от София от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая: 375.00 лв. 395.00 лв. 420.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с двама възрастни в стая 335.00 лв. 355.00 лв. 380.00 лв.

  • Отстъпка „РАННО ЗАПИСВАНЕ”– 30 и повече дни преди датата на отпътуване – 3 %
  • Отстъпка за група 10 и повече пълноплащащи туриста – 3 %
      • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване или за група


Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус (климатик, DVD, CD);
пътни и гранични такси; паркинг;
кафе и чай по време на пътуването в автобуса;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Будапеща;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Прага;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Виена;
водач от агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва:

медицинска застраховка с лимит 10 000 € – 10 лв. за лица до 69.99 г., 20 лв. за лица от 70 до 84.99 г.; лица над 85 г. не се застраховат;
автобусна и пешеходна обиколка в Будапеща – 20 лв./10 €;
пешеходна обиколка в Прага – 20 лв./10 € (доплащане за слушалки – 3 € на човек);
автобусна и пешеходна обиколка на Виена – 20 лв./10 €.
доплащане за разходка с кораб по р.Дунав (Будапеша) – 30 лв./ 15 € на човек;
доплащане за разходка с корабче по р.Вълтава (Прага) – 30 лв./ 15 € на човек;
входни такси за музеи, дворци, църкви, галерии и билети за градски транспорт;
доплащане за единична стая – 100 лв.;
доплащане за ползване на двойна седалка – 200 лв.


Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква да се носят по време на пътуването и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане.
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване;
  • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;
  • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията– осъществяват се при минимум 20 туристи.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
  • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Карнобат – 15 лв.; Обзор – 15 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 10 лв.; от Поморие, Сарафово – 5 лв.;
  • Отпътуване в 10.30 ч. от Варна от ул.”Антим I”;
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване;
  • Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Унгария: парична единица – унгарски форинт: 1 лев = 142.357 HUF; градски транспорт: 350 HUF - еднопосочен билет, 1550 HUF – еднодневна карта; входни такси: Музей за изящни изкуства (1600 HUF), Националната галерия (900 HUF), Унгарския национален музей (1100 HUF), Зоологическата градина (2100 HUF, за деца – 1290 HUF);
  • Чехия: парична единица – чешка крона: 1 лев = 14.4414 CZS; градски транспорт: еднопосочен билет 40 CZK; за деца до 15 г. - 20 CZK; за 24 часа – 80 CZK; входни такси: Музей на Алфонс Муха (180 CZK);
  • Австрия: парична единица – евро: 1 лев = 0.5112 EUR; ориентировъчни входни такси: Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за История на изкуството (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (8 EUR.).
Дворецът „Шьонбрун” може да се посети самостоятелно с градски транспорт през свободното време от 13.30 до 16.30 ч., а с организиран транспорт до там и обратно при група от минимум 20 туриста и доплащане от 5 евро на човек. Входна такса за „Гранд тур”, ок.60 мин; 40 стаи – 13,50 EUR, деца до 12 г. – 9,50 EUR.
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.