Екскурзии в Гърция

Незабравим Великден на остров Корфу
Код на оферта: 124198
Маршрут:  Варна - София - Солун - Игуменица - Остров Корфу - Палеокастрица

цена от
295 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

НЕЗАБРАВИМ ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ

28.04.2016 - 02.05.2016
5 дни/ 3 нощувки


Програмата се осъществява от: София, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево, Хасково, Пловдив и Пазарджик.


ПРОГРАМА

1 ДЕН / СОФИЯ - СОЛУН - ИГУМЕНИЦА
Отпътуване Варна в 15.30ч от ул.Антим I.
Отпътуване от Шумен в 16.30ч. Пред хотел Шумен* /*при минимум 8 туриста/
Отпътуване от Велико Търново в 18:00 ч. от Автогара Юг .
Отпътуване от Севлиево в 20:00 ч. от Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт.
Отпътуване от Хасково, Пловдив и Пазарджик /допълнително се уточнява мястото и часа на отпътуване/.
Отпътуване от София в 22.00 от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун- Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.

2 ДЕН / ИГУМЕНИЦА - остров КОРФУ
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /1 ч 45 мин./.
Настаняване в хотела. Свободно време. От 14.00 ч Панорамна обиколка на Корфу - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело.Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / остров КОРФУ
Закуска. В 09.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. В 23.00 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.

4 ДЕН / ПАЛЕОКАСТРИЦА
Закуска. От 10.30 ч Eкскурзия до Палеокастрица, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела - Свободно време за разходка . Вечеря. Гръцка вечер с програма. Нощувка.

5 ДЕН / остров КОРФУ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България.



Отпътуване от: На човек в двойна стая Единична стаяДете 00 - 11,99 г.
София 295 лв. 370 лв. 100 лв.
Варна / Шумен/ Търговище 335 лв. 410 лв. 140 лв.
Велико Търново / Севлиево 325 лв. 400 лв. 130 лв.
Хасково / Пловдив / Пазарджик 325 лв. 400 лв. 130 лв.



ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

  • транспорт с лицензиран автобус (климатик, TV, мини-бар)
  • 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел Оазис 3* http://www.corfuoasis.com
  • обзорна екскурзия на Корфу
  • медицинска застраховка с покритие 2000 EUR на ЗК UNICA за лица до 65 г.;
  • гръцка вечер в програма
  • всички трансфери по програмата;
  • посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени съдове в събота сутрин;
  • посещение на гр. Керкира в събота вечер;
  • фериботни билети;
  • водач по време на пътуването


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • екскурзията до Палеокастрица - 15 EUR
  • Двореца Ахилион – 5 EUR


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 туристи.


СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Лична карта / задграничен паспорт със 6 месечна давност от датата на отпътуване;
  • за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница;
  • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

  • Капаро 50% при включване не договор за организирано пътуване;
  • доплащане 20 дни преди датата на пътуване.
  • Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!


Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.



ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Ако това, което търсите е хотел с добро местоположение в Корфу, не се колебайте, а изберете Oasis Hotel. Оттук гостите имат лесен достъп до всичко, което този оживен град може да предложи. С удобното си местоположение хотелът предлага лесен достъп до всички градски забележителности, които задължително трябва да се видят.
Oasis Hotel предлага безупречно обслужване и необходимите удобства, за да удовлетвори гостите си. За удобството и комфорта на гостите хотелът осигурява безплатен WiFi достъп във всички стаи, 24-часова рецепция, Wi-Fi връзка в общите части, паркинг.
Атмосферата на Oasis Hotel се усеща във всяка стая. Удобства като събуждане, климатик, отопление, балкон/тераса, звукоизолация са само някои от даденостите на обекта. Хотелът разполага с множество уникални възможности за отдих, като например частен плаж, открит басейн, масаж, детска площадка, градина. Oasis Hotel е добър избор за всички посетители на Корфу, защото предлага спокойствие и безпроблемен престой.