Екскурзии с тръгване от Варна

Нова година 2016 в Кавала, Гърция
Код на оферта: 119284
Маршрут:  Варна - Бургас - Кавала

цена от
289 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

НОВА ГОДИНА В КАВАЛА, ГЪРЦИЯ

Посрещнете Новата 2016 Година в таверна с жива музика в красивата Кавала, Гърция

4 дни / 3 нощувки
с тръгване от Шумен, Варна и Бургас
31.12.2015 г. – 03.01.2016 г.



ПРОГРАМА:

1-ви ден - 31.12.2015 г. - четвъртък:
06.00 ч. Отпътуване от Бургас, ул. "Булаир" с/у химическото чистене. Почивка по пътя. 09.30 ч. Преминаване през ГКПП Кап. Петко Войвода, Свиленград - Орменио. Отпътуване за Кавала – почивка по пътя. 14.30 ч. Пристигане в Кавала. Настаняване в хотел "Нефели".
15.00 ч. Пешеходна разходка през Кавала: минава се покрай Общинската палата, Народната библиотека, пристанището и се навлиза в старата част на града – „Панагия”: аквадукта ”Камарес” - построен от Сюлейман Великолепни, сградата “Имарет”, къщата и паметника на Мехмед Али, църквата „Св. Богородица” /отвън/, Фарът, Византийската крепост /отвън/. Свободно време за подготовка за Новогодишната вечер. 20.30 ч. Отпътуване и настаняване в таверна с жива музика за Новогодишното тържество. Новогодишно меню: предястие /в плата/: зелеви сърми, кашкавал, хапки; салата: сезонна; основно ястие: порция, състояща се от печено свинско руло с плънка от сушени плодове и пилешко руло с гарнитура картофи на фурна и пилаф; Десерт: реване или пай с орехи; напитки: едно малко узо, ½ бутилка вино – бяло или червено, 1 безалкохолно. Връщане в хотела. Нощувка.

2-ри ден - 01.01.2016 г. - петък:
09.00 - 11.00 ч. Късна закуска. Свободно време в Кавала илидопълнително мероприятие: 11.30 ч. полудневна екскурзия до Филипи и Драма. Отпътуване в 11.00 ч. за Филипи. Фото-пауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и ранно-християнския период и мястото, където е покръстена първата европейка - Лидия. Отпътуване за град Драма. Спиране в района на красивия и зелен парк с изворите на Св. Варвара, централния площад Свобода, сградата на Националната банка, археологическия музей и църковния музей. Свободно време за разходка и пазар из тесните улички и магазинчета или опитване на Драмска ракия. Отпътуване за Кавала и връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден - 02.01.2015 г. - събота:
08.00 - 09.00 ч. Закуска.Свободно време в Кавала илидопълнително мероприятие: еднодневна екскурзия до Солун.Отпътуване в 09.00 ч. Пристигане в Солун. Автобусна обиколка за разглеждане забележителностите на града с местен екскурзовод на български език: Бялата кула – символ на града, паметниците на Филип ІІ и Александър Македонски, Арката на римския император Галериус, Ротондата, крепостните стени на Солун с прекрасна панорамна гледка към града и целия Термически залив, църквата “Св. Димитър” с криптата, където се пазят мощите на Свети Димитър. Свободно време. 17.00 ч. Отпътуване за Кавала и връщане в хотела към 19.30 ч. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден - 03.01.2015 г. - неделя:
07.00 - 08.00 ч. Закуска. 08.00 ч. Отпътуване за Керамоти – малко живописно курортно селище. Свободно време в Керамоти или допълнително мероприятие: екскурзия до о.Тасос. Отпътуване за о.Тасос с ферибот от Керамоти – панорамна автобусна обиколка на острова с посещение на манастира „Св. Архангел Михаил”, столицата Лименас, фото-паузи, фериботен билет и такси в двете посоки. 15.00 ч. Отпътуване с ферибот от о.Тасос за Керамоти и за Бургас – почивки по пътя, пристигане около 23.30 ч. в Бургас.


Цена:

Записване и 30% депозит: до 30.11.15 от 01.12.15
Цена възрастен в двойна/тройна стая: 289.00 лв. 298.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 259.00 лв. 268.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с един възрастен в стая: 274.00 лв. 283.00 лв.
Цена на човек в единична стая: 379.00 лв. 390.00 лв.

  • доплащане за тръгване от Шумен - 35 лв., от Варна - 25 лв., от Обзор - 15 лв., от Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър, Равда - 10 лв., от Поморие - 5 лв.; при група от минимум 6 туристи


Цената включва:
  • транспорт със собствен автобус по маршрута Бургас - Кавала - Бургас;
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Нефели" гръцка категория С, www.nefeli.com.gr;
  • пешеходна разходка в Кавала;
  • Новогодишна вечеря в таверна с жива музика;
  • придружител/водач от агенцията;
  • пътни и гранични такси;
  • туристическа застраховка с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99 год.


Цената НЕ включва:
  • медицинска застраховка за лица над 70 години – доплащане 8.00 лв.; лица над 80 години не се застраховат;
  • входните такси за посещаваните обекти;
  • еднодневната екскурзия до Солун/Тесалоники;
  • еднодневната екскурзия до о.Тасос;
  • полудневната екскурзия до Филипи и Драма.


Допълнителна информация:
  • Необходими документи – валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
  • Начин на плащане:внасяне на 30 % депозит при записване и подписване на договор за организирано пътуване; до 17.12.2015 г. се заплащa пълната сума;
  • Местата в автобуса се дават по реда на записване;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 40 пълноплащащи туриста;
  • Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването - 10 дни преди отпътуването;
  • Хотел "Нефели" в Кавала е гръцка категория С, отговаря на българска категория 2*+. Намира се в новата част на града, на 5 мин. пеша от централния площад и 10 мин. пеша от стария град, на първата успоредна улица на крайбрежния булевард. Разполага с двойни и тройни стаи. Всяка стая е със собствена баня и тоалетна, с ТV и хладилник. Хотелът е реновиран 2010 г. и зимата се отоплява с локално парно, има топла вода и хавлии в баните.
    • Гърция:- парична единица - евро; няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Часово време: България 12.00 ч. Гърция 12.00 ч.
  • Ориентировъчни цени: - туристически атракции: Кавала – Археологически музей и Византийска крепост – по 2,50 €; Солун - музей на Византийското изкуство - 5 €;
    • еднодневна екскурзия до Солун- 20 € на човек като цената включва транспорт; такси; обзорна автобусна обиколка с местен гид на български;
    • полудневна екскурзия до Филипи и Драма - 10 € на човек като цената включва транспорт; паркинг; фото-пауза при древното селище Филипи; свободно време в Драма;
    • еднодневна екскурзия до о. Тасос- 15 € на човек като цената включва транспорт и ферибот в двете посоки, автобусна обиколка на острова с посещение на манастира "Св. Архангел Михаил".
  • Екскурзиите се осъществяват при минимум 25 туристи.