Екзотични дестинации

Панама - мост между световете
Код на оферта: 149243
Маршрут:  София - Колумбия - Панама - София

цена от
3288 €
12 дни / 9 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  

Принтирай
 

Панама - мост между световете


ПРОГРАМА

  • Ден 1 - София-Истанбул
Излитане от летище София Т2 в 21:35 ч. с редовен полет на Турските авиолинии за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:10 ч.

  • Ден 2 - Истанбул-Богота
Излитане от Истанбул 01:10 ч. с редовен полет на Турските авиолинии за Богота. Кацане в Богота в 08:00 ч. Посрещане и трансфер до хотел . Допълнителна екскурзия „Гастрономически тур и месни пазари“. Нощувка.

  • Ден 3 -Богота
Закуска. Днес ще имате възможност да се запознаете със забележителностите на Колумбийската столица Богота и хълма Монсерат.Турът започва от вашия хотел в 9:00 ч. , от където се отправяте към центъра на Богота. Първата забележителност,която ще видите е кварталът „Ла Канделария“.Тук можете да се насладите на възможността да разгледате различни стилове съчетани в едно-барок, арт деко и колониална архитектура. Ще посетите „Народния театър“, „Театър Колон“,който е чудесен пример за неокласическа архитектура. След това се отправяме към църквата “Сан Игнасио“ датираща от 17-ти век, вдъхновено от църквата „Гесу“ в Рим. Турът продължава с възхитителната резиденция на президента на Колумбия -“Casa de Nari”( „Домът на Нариньо“) кръстена на ранният колумбийски лидер Антонио Нариньо. От тук тура продължава право към сърцето на известния исторически площад Боливар. На обширния площад ще почерпите вдъхновение от едни от най-грандиозните сгради като „Катедралата“,“Съдебната палата“ и „Националната Капитолия“. Следващата ни спирка е блестящият „Златен музей“ с една от най-големите предиспански златни колекции. Ще видите как металът е бил използван от праисторическите общества, живели в Колумбия. Завършваме нашия тур със спиращата дъха гледка от лифта на хълм Монсерат. Нощувка.

  • Ден 4 - Богота-Панама
Закуска.Освобождавена на хотела.Трансфер до международно летище Ел Дорадо 12:08ч. Пристигане в град Панама 13:45 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

  • Ден 5 - Панама сити и Панамския канал
Закуска в хотела. Денят започва с посещение на стария квартал на Сан Фелипе (известен също като Каско Виеджо или Стария град), врязващ се в крайбрежието на югозападната част на града. Слънчевата столица впечатлява със своите тесни улички, балкони от ковано желязо, църквата „Сан Жозе“със своя златен олтар, музеите, националният театър, катедралата, площадите „Булевар“ и „Херера“. Обиколката продължава с „Лас Боведас“- изключително красиво място, излизащо директно на Тихия океан. Бившата област останала от миналото колониално величие с поразителна архитектура, преминава през зашеметяващ процес на възстановяване. Уловим е контраста между Стария град и модерния Панама Сити-очароващ с високите си сгради с процъфтяващи търговски центрове, приказни универсални магазини, красиви резиденции, хотели и казина. След Стария квартал има възможност за посещение на едно от най-важните постижения в света на инженерството - Панамския канал - един от основните пътища на планетата. Центърът за посетители се намира в източната част на Мирафлорес. Сградата е четириетажна, с изложбени зали за презентации, макети и механични модели на канала. Гостите ще имат възможност да видят как огромен кораб си проправя път през тесния канал в обширната девствена джунгла - наистина незабравима гледка!
Разпростиращ се на 80 километра от град Панама на брега на Тихия океан до Колон на брега на Атлантическия океан, панамския канал осигурява път за около 14 000 океански плавателни съда годишно. Нощувка .

  • Ден 6 -Посещение на Индианското селище Ембера и отпътуване за Антон
Закуска в хотела. В този ден ви очаква едно изключително райско приключение! Приказното пътуването ни отвежда дълбоко в гъстите джунгли на Чагрес,където индианските племена Ембера са живели в продължение на векове. Приключението започва с едночасово пътешествие по реката с традиционна ръчно резбова „Ембера“лодка. Още с пристигането си в селото ще бъдете върнати обратно във времето, потапяйки се в древните танци и музика на ембера племената,останали непроменени във времето още от пристигането на Колумб около 1500-та година. Индианците ще ви поканят да се разходите,като това ще ви даде възможност да се полюбувате на разнообразието и изобилието от птици и диви животни, преминавайки през девствената джунгла и под пръските на пенливите водопади. По време на нашето посещение в селището Ембера ще имате невероятната възможност да зърнете техните мистични ритуали и невероятната им способност да познават лечебни растения и други естествени лекарства. Преди да се върнете обратно в цивилизацията, индианците ще ви предложат традиционни ястия от прясна риба. Ще имате възможност да закупите някои от техните ръчно изработени сувенири. В следобедните часове следва трансфер до хотела в гр. Антон. Нощувка.

  • Ден 7 - Хато Виеджо Агро Тур
Закуска в хотела. Днес ще имате възможност да се разходите по еко-пътеките , ще преминете през Палмариума, известен със своето разнообразие от палми, живописни пътечки и красиви градини и да се полюбувате на разнообразието на флората и фауната. Този Агро Тур ще ви даде възможност да се запознаете с живота в панамските ферми, да посетите кравеферма- да издоите крава. Също така ще може да опитате да стържете тръстика по традиционен метод наподобяващ дървена мелница.
В следобедните часове предстои отпътуване към полуостров Азуеро. Полуостровът се отличава от модерна Панама,което го прави автентичен,съхранил в себе си идиличното минало с много чар и красота.
Нощувка в хотел Cubita Boutique resort & Spa – чаровен и вдъхновен от откритията на Колумб и колониалното наследство на Азуерския полуостров.

  • Ден 8 - Посещение на дестилерия „Рон Абуело“
Закуска в хотела. Следва посещение в дестилерията на най-известния панамски ром-„Рон Абуело“.Този тур ще ви покаже всичко относно отглеждането на захарна тръстика както и производството на най-известния панамски ром: „Рон Абуело“. Турът включва обиколка с волска кола, посещение на дестилерията,развеждане в избите, дегустация на ром , традиционен обяд и отворен бар. В останалата част от следобеда ще имате свободно време за почивка.
Нощувка в хотел Cubitá Boutique Resort & Spa.

  • Ден 9 - Произведено в Херера
Закуска в хотела. Следващия ни Тур дава възможност за опознаване на традиционните продукти в провинция Херера. Ще наблюдавате как солта се извлича от Тихия океан, използвайки същата техника,която месните са изобретили години преди испанците да пристигнат в Америка. Ще научите защо село Ла Арена е известено със своята керамика и ще имате възможност да видите колко труден занаят е грънчарството. Обиколката продължава с посещение на традиционна мелница за захарна тръстика, където ще наблюдавате как се прави освежаващ сок от захарна тръстика, наречен „Гуарапо" и как се приготвя медената захарна тръстика.Този вълнуващ тур ще завърши след наблюдение на интересната технология за приготвяне на местния хляб наречен "Пан де Ла Арена",който се пече в глинени пещи.
Нощувка в Cubita Boutique Resort & Spa.

  • Ден 10 - Фолклорът на Азуеро
Закуска в хотела. Денят започва с обиколка и опознаване на традициите на Азуеро - посещение на къщи и работилници на местните занаятчии. Ще наблюдавате в детайли ръчната изработка на дяволските маски, дървени барабани, както и изработването на зашеметяващите рокли на панамските жени -„Полера“. Напускане на хотела,трансфер до Novotel Panama City.
Нощувка.

  • Ден 11,12 - Отпътуване
Закуска в хотела. Това е денят в който ще кажем - До нови срещи Панама Сити! След всички прекрасни спомени и снимки следва трансфер до международното летище Токумен полет в 12:30ч.,кацане в Истанбул на летище Ататурк в 09:25 ч./30.01./.Последен полет от летище Ататурк до София в 12:10 ч. Добре дошли у дома в 13:35 ч.


Цени:

Цена на човек в двойна стая 3288 евро / 6431 лева
Цена на човек в единична стая 3648 евро / 7135 лева
Цена на човек на доп.легло 3178 евро / 6216 лева


Цената включва:

• Самолетни билети София – Истанбул – Богота , Богота – Панама и Панама – Истанбул - София
• Летищни такси
• Всички трансфери по програмата.
• 2 нощувки със закуски в „NH hotel Urban 93“-4* http://www.nh-hoteles.es или подобен
• 3 нощувки със закуски в „Novotel Panama City“-4* http://www.novotel.com или подобен
• 1 Нощувка в хотел „Hato Viejo Lodge“- 4* http://www.hotelhatoviejo.com или подобен
• 3 нощувки в хотел „Cubitá Boutique Resort & Spa“http://cubitaresort.com или подобен
• Тур на град Богота
• Обиколка на Панама, с включен вход за посетителски център на Панамския канал
• Посещение на индианското селище Ембера и традиционен обяд
• Трансфер от Панама Сити до Антон (провинция на Кокле)
• Трансфер от Антон до полуостров Азуеро
• Тур „ Фолклорът на в Азуеро“
• Посещение на дестилерия „Рон Абуело“ с дегустация на ром и обяд
• Водач/преводач от туроператора по време на цялото пътуване при мин 15 човека
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” за периода на пътуването


Пакетните цени НЕ включват:

• Допълнителена екскурзия „Гастрономически тур и месни пазари“гр.Богота
• Лични разходи за храна, напитки, телефонни разговори и други, неупоменати в програмата
• Бакшиши
• Такси за снимане камера по време на някои турове
• Доплащане за единична стая 360 евро/ 705 лева
• Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец


Условия на записване:

• международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване.
• Депозит при записване 50% от общата сума
• Сключване на договор за пътуване
• Доплащане на остатъка от сумата до 40 дни преди заминаването.

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане, поредността на програмата и др.

Програмата се изпълнява при записани минимум 15 човека!


Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 31 дни – внесения депозит
От 30 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Допълнителна информация:
Туроператора си запазва правото да промени цените в случай на промяна повече от 5% във валутните курсове.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USA = 1,75 BGN

Туроперторът има сключена застраховка“Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл.97 от Закона на туризма,с полица № 16 904 1315 0000500640