Екскурзии в Гърция

Санторини - приказка в бяло и синьо
Код на оферта: 143251
Маршрут:  Варна - Шумен - Велико Търново - София - Атина - Остров Санторини - Пиргос

цена от
470 лв.
7 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:  

Принтирай
 

САНТОРИНИ – ПРИКАЗКА В БЯЛО И СИНЬО

7 дни/ 4 нощувки със закуски
1 нощувка в Атина 3 нощувки на Санторини
20 - 26 май 2016


ПРОГРАМА:

1 ден / 20.05.2016/ – Варна – Шумен – Велико Търново – София
Отпътуване от Варна в 18.00 ч ул. Антим I. От Шумен в 19:00 ч. Пред хотел Шумен / * При минимум 8 туриста/. От Велико Търново в 21:00ч. от Автогара Юг

2 ден – София/ 21.05.2016/ – Атина
От София в 00.30 ч. сутринта от площад “ Александър Невски “ по маршрут София Кулата – Солун – Атина /800 км/ Пристигане в Атина около обяд.
Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (около 4 ч.): Арката на Адриан – триумфалната aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; стария Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламента - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма“.
Разглеждане на Акропола / входната такса се заплаща отделно/. Свободно време в Атина.
Възможност за посещение на новия Музей на Акропола. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ден /22.05.2016/- Атина – остров Санторини
Ранна закуска или сух пакет.Отпътуване с ферибот от пристанище Пирея за остров Санторини в 07.25 ч. (Пътуването с ферибот е около 8 часа). Пристигане на новото пристанище на Санторини Атиниос около 15.00 ч. Трансфер до курортното селище Камари, разположено на 10 км. от пристанището и настаняване в хотела.
Надвечер по-желание екскурзия до селището Ия. Ия ще Ви вдъхнови и очарова с красивия си пейзаж и великолепния пурпурен залез над морето. Залезът в Ия на остров Санторини е нареден на челна позиция сред най-красивите залези на планетата. Връщане обратно към хотела след залеза. Нощувка.

4 ден /23.05.2016 /Санторини –Пиргос- Столицата Фира и Дегустация на вино в подземен музей на виното
Закуска. Свободно време за плаж.
По–желание екскурзия до Пиргос, манастира на пророк Илия, столицата Фира и дегустация на вино в единствения в света подземен музей на виното, разположен на 8 метра под земята – една от най-известните местни винарни. Денят ни започва с разглеждане на градчето Пиргос и манастира на пророк Илия, разположен на най-високата точка на острова,който отваря вратите си само в дни на литургия и по празници, но можем да направим фотосесия в двора на манастира и да се насладим на красивата панорамна гледка. *По възможност посещение на най – старата църква на острова Панагия Епископи, основана от император Алексий Комнин (11в.). Преминаваме през традиционното селище Мегалохори. Фира е разположена в централната западна част на Санторини. Тя е изградена на височина от 260 м. на ръба на една скала със стръмни склонове, завършващи в морето. Ще имате възможност да се разходите из тесните улички, пълни с традиционни магазини за сувенири, ресторанти, барове, както и из живописните улички на ръба на Калдерата, водещи до съседните селища Фиростефани и Имеровигли /най – високата част на калдерата/. Ще може да опитате и типичното местно вино – vinsanto (свято вино). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Връщане в хотела надвечер. Нощувка

5 ден /24.05.2016 / – Санторини – Вулкана и горещите извори
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или * По желание уникална полудневна екскурзия с корабче /ако метереологичните условия позволяват/ с посещение на вулканичните острови и топлите минерални извори Неа Камени и Палеа Камени. Ще се изкачим по каменист път до кратерите на все още активния вулкан. Следващото спиране на корабчето е в близост до втория остров от лава Палеа Камени, където се намират горещите извори, в които ще имате възможност да се потопите. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила, шапка , бански и хавлии /продължителност 3 ч./
Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта * По желание и предварителна заявка Посещение на таверна с фолклорна програма, бузуки, много танци и настроение, вечеря с алкохолни и безалкохолни напитки.

6 ден / 25.05.2016/ – Санторини – Атина – България
Закуска. Свободно време. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане в Пирея вечерта. Отпътуване
за България.

7 ден / 26.05.2016/
Пристигане в София сутринта. Във Велико Търново преди обед. Варна около обяд


ЦЕНИ:

Отпътуване от На човек в двойна стая Трети човек (възрастен) Дете от 02г. – 12г.настанено с двама възрастни
Отпътуване от Варна/ Шумен 470лв 450лв 390лв
Отпътуване от Велико Търново/ Севлиево 450 лв 430 лв 370лв
Отпътуване от София 435 лв 415 лв 350 лв


Цената включва:
Транспорт с комфортен автобус за международни превози
1 нощувка със закуска в хотел Оскар 3* или подобен в Атина
3 нощувки със закуски в хотел Rivari 3+* или подобен в Санторини (Камари )
Пътни, магистрални и фериботни такси и билети
Екскурзоводско обслужване
Медицинска застраховка (За лица над 65 години има доплащане )
пешеходни разходки в Ия, Фира, Имеровигли и Пиргос
Панорамна автобусна обиколка на Атина с екскурзовод на български език


Цената не включва:
Разходите от личен характер
Допълнителни екскурзии
Входни такси за Акропола (12 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (7 EUR), Византийския музей (4 EUR) и музея „Бенаки“ (6 EUR) в Атина
Възможност за доплащане за вечери в ресторанта на хотела на тристепенно меню-12 EUR на ден на човек (заявяват се и се заплащат от България )
Каюта във ферибота по маршрута Санторини-Атина – 29 евро на човек в двойна /тройна каюта
На човек в четворна каюта – 23 евро. Заявяват се при записване и при наличие на свободни места

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
екскурзия до Вулкана и горещите извори (с включена входна такса за Вулкана )- 30 EUR
входните такси за посещение на туристически обекти в свободното време на Санторини от 3 до 5 EUR
Таверна с фолклорна програма с вечеря , алкохолни и безалкохолни напитки – 25 EUR
Залез в Ия – 5 евро
Доплащане за единична стая 110 лв
еднодневен обиколен тур на Санторини до столицата Фира, Пиргос, с дегустация на вина в подземен музей на виното – 28 EUR (групова цена с включена входна такса за Музея на виното и дегустация)
еднодневен обиколен тур на Санторини до столицата Фира, Пиргос, с дегустация на вина в подземен музей на виното – 22 EUR (без включена входна такса за Музея на виното и дегустация )
Минимален брой участници за осъществяване на допълнителните мероприятия: 20 човека


Описание на допълнителните екскурзии:

Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Еднодневен обиколен тур на Санторини –Пиргос-столицата Фира и Дегустация на вино в подземения музей на виното
При тази екскурзия ще разгледаме : Пиргос – най-високото населено място на острова. Разположен амфитеатрално на хълма, градът е бил столица на острова в средата на 18 век. Ще посетим руините на Венецианската крепост, наречена Кастели. След обиколката продължаваме към манастира „Св. Пророк Илия”, който е и най-високата точка на Санторини (567 м). От там се открива впечатляваща гледка към целия остров. Манастирът е построен в началото на 18 век. До него има малък музей, в който се намира етнографска експозиция, икони и църковни книги. Манастирът е действащ и е отворен за посетители в определени дни.
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.
Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Фира.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО
Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Таверна с Фолклорна програма вечеря , алкохолни и безалкохолни напитки
Менюто включва Аператив, няколко вида предястия , салата, Основно ястие с два вида гарнитури, десерт , вода , неограничено количество вино и безалкохолни напитки
Цена: 25 EUR

Забележка
  • Възможна е промяна в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти.
  • Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да се ощетява групата.
Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълноплащащи туриста
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване